‘Artık Arkadaş Değiliz’

yazar:

kategori: ,

Nico Rosberg ve Lewis Hamilton Monako GP’sinin ardından takım içi ilişkileri nasıl devam ettirecekleri konusunda ikilemde kaldı.

2014 şampiyonu adayları arasındaki tansiyon Monte Carlo sıralamalarının ardından açıkça yükselmişti, Hamilton Rosberg’in sarı bayraklara kasıtlı olarak sebep olduğunu ima etmişti.

Yarışta Hamilton Rosberg’in arkasında ikinci bitirdi ve telsizden defalarca Mercedes’in stratejisini eleştirdi. Hamilton Adrian Sutil’in kazasından hemen sonra pite alınması gerektiğini söyledi.

Rosberg ile aralarında sorun olup olmadığı sorulduğunda Hamilton: “Sizin için bir cevabım yok.”

Lauda Hamilton’ın Rosberg’in özrünü tam olarak kabul etmediğini söylemişti. Hamilton ise Sky televizyonuna şöyle konuştu: “Artık arkadaş değiliz, iş arkadaşıyız.”

Nico Rosberg ise daha uzlaşmacı göründü ve aşılamayacak hiçbir sorun olmadığında ısrar etti.

“Tartışmalarımız oldu ve uzun süredir birbirimizi tanıyoruz, her zaman oturur, tartışır ve geride bırakırız, yapacağımız şey de bu.”

Hamilton bu hafta bir röportajda başarıya Rosberg’den daha aç olduğunu söylemişti, kendisine bunun hakkında ne düşündüğü sorulduğunda Rosberg: “Lewis’in ne dediğini bilmiyorum, bu yüzden yorum yapmayacağım. Sizin böyle şeyleri uydurmanız çok kolay.”

“Eğer böyle bir şey yazıldıysa, Lewis’in dediği ile yazılan arasında fark olmalı. Lewis’i tanıyorum ve böyle bir şey söylemez, bana belki, ancak basına değil.”

Hamilton güvenlik aracı altında potansiyel bir strateji değişikliği Rosberg’i yenebilmesinin tek yolu olduğunu söyledi.

“Artık anlamsız, ancak tam olarak aynı kalkışı yaotık ve yarışta sadece iki fırsatımız vardı, pit stop diğer seçenekti. Bu yüzden güvenlik aracı çıktığında bu onun için harika bir zamanlamaydı ve burada bir şansım yoktu. Önde olanımızın pite önce geleceği yönünde bir kuralımız olduğunu düşünüyorum, bu yüzden olabilir.”

Monako’dan önce Hamilton peşpeşe dört yarış kazandı. Rosberg ise temel olanın bu süreci durdurmak olduğunu kabul ediyor.

“Benim için özel bir zafer, çünkü Lewis’in sonuçlar ve herşeyde momentumu vardı ve bu momentumu kırmalıydım ve bu haftasonu bunu yapabildim.”


Yorumlar

“‘Artık Arkadaş Değiliz’” için 48 yanıt

  1. alonsoya ne yapmış hamilton geldigi sene hamılton alonsoyla aynı puana sahipti yediremiyor alonso taraftarları öaylak sezoununda aynı puanda olmalarına bırakın bu ayakları gridin en iyi 2 pilotu hamılton – alonsodur. raikkonen bitmiş sebastianı anca en iyi araçta görüyoruz iyi oldugunu alonso ve hamılton kötüü araçlarla bile yarış kazandılar alonso ferrariyle lewıs mclarenle yarış kazandı vettel fıssss.bu arada Hamılton Kanadada Rosberge Gününü Gösterecek.

  2. 60 TUR boyunca 1 sn geride araç kullanan bir pilot son turlarda 10 sn ve birden bire 2 sn tek turda fark yedi.Bu normal değil.Gözüne bir sey kaçtığı masalına ınanmıyorum.Bu olsa olsa rosbergle ikli mücadeleye girmemesi için takım tarafından aracına bir müdahale oldugunu düsünüyorum.Bu arada Hamiltona karşı yazılan yorumların da hiç objektif yanı yok.O PİTİN en hızlı pilotlardan birisi bu gercek..ve aynı takımda kimle yarıştıysa hepsini yenmeyi basarmış bir pilot. zayıflık nerede hala anlamış değilim.Bundan sonra rosbergin en fazla bir yarış daha kazanabileceğini düşünüyorum.ANORMALLİKLER HARİÇ.

  3. crazyayrton avatarı

    Çok itici olmaya başladı. Schumacher ve Hakkinen dışında en güçlü iken itici olmayan pilot yok demekki.

    1. crazyayrton avatarı

      Bir de Raikkonen ama o da hiçbir zaman en güçlü olmadı.

    2. Schumacher yarıstıgı dönemde kendi fanları tarafından herkesten nefret edilen bir pilottur. pist üzerinde çok çirkeflikler yapmıştır . iticidir .

    3. Lewis Hamilton - McLaren (TEE) avatarı
      Lewis Hamilton – McLaren (TEE)

      Schumacher dünyadaki en en antipatik pilot olmuştur. Schumacher’i sadece kendi taraftarları severdi. Diğerleri ise adeta nefret ederdi.

    4. Bu konu herkese göre değişkenlik gösteriyor. Mesela Schumacher ile Alonso mücadele ettiğinde ben Alonso’dan nefret ederdim. İtici gelirdi. Fakat şuan Schumacher yok ve itici gelmiyor. Hatta en iyilerden birisi olduğunu kabul bile ediyorum. Kimin taraftarıysan o sana itici gelmez. Senna bile birçok kişiye göre iticidir. Aşağıda arkadaş yorum yapmış Schumacher şöyleydi böyleydi diye. Fakat Senna’da zamanında birçok kez böyle şeyler yaptı, tabi ki onun zamanında yaırşları takip edemiyorduk. Yalanda konuşmak istemiyorum. Schumacher’in sevilmemesinin tek sebebi rakiplerini yenmiş olmasıdır. İşte bu yüzden rakip taraftarlar onu sevmez. Tıpkı şuan Vettel’in sevilmemesi gibi. Çıkıpta bir Ferrari Alonso fanı Vettel’i seviyorum demez. Eskiden de çıkıp bir Senna fanının yada Hakkinen fanının Schumacher’i sevdiğini duyamazsın. Gerçi Hakkinen ayrı bir boyut. O bana da her zaman için sempatik gelmiştir

  4. aslında demecinde “artık” kısmı yok. nico ile arkadaş değiliz, takım arkadaşıyız demişti. başlıktaki artık kısmı bir artık. ciddi bir hata çünkü başka bir anlam çıkıyor.

    çok konuşmasından ben de rahatsız oldum. nico zengin ben fakir, nico tok ben aç, nico’ya üstünlük kurmam lazım falan filan. röportajda pardon fazla uyudum deyip değişik hallerde gelmeler vesaire. sanırım senna’yı o kadar çok seviyor ki kariyerinin bir bölümünde hep konuşulacak kavgalı bir rekabet istiyor. sen bu adamla 3 sene takım arkadaşı olacaksın, 3 sene bu şekilde geçmez. lewis’i basına kim salıyorsa biraz zincirlemesi lazım. takım arkadaşları konusunda gridde şuan demeçleriyle gerginlik üretmeye çalışan sadece kendisi.

    toto wolf ise etrafını saran ingiliz basınına kesin bir dille önce öndeki pilotu pite alırız dedi. bir tanesi peki lewis insiyatif alıp pite girse onun lastiklerini değiştirmek zorunda kalmaz mıydınız deyince yine “bizde işler öyle yürümez, ne yapılacağına pilot karar vermez” dedi. adam gayet net. alman disiplini lafı boşuna çıkmamış.

    rosberg’in ön planda olduğunu sanmıyorum, en azından henüz. hamilton’ın çenesini kapatması ve işini yapması lazım. konuşunca boş yere hem nico’yu kamçılıyor, hem onun üstündeki baskıyı azaltıyor, hem kendi üstündeki baskıyı arttırıyor, hem de antipatik bir pilota dönüşüyor.

  5. Hamilton bir F1 pilotu olabilmek için çok zayıf karakterde bir insan. Öfke kontrolü ve kriz yönetimi çok zayıf, kendi inisiyatifi dışında gerçekleşen ve kendine zarar veren olaylarda nasıl davranacağını bilmiyor. Bunun örneğini defalarca gördük. Kimisinde insaları ırkçılıkla suçladı, kimisinde de şu anda yaptığı gibi saçmasapan popülist hareketlere girdi. Bunlar çok gereksiz.

  6. Ne ego varmış be..Parmaktan beter bu..

  7. Sen kimsin ki Rosbergle arkadaşlık edeceksin o senin gibilerle muhattap olmaz. Prens o prens hahaha

  8. Bugün telsiz’de illalah ettirdi, sorular, neden pite erken almadınız, asabi haller 🙂 ben mühendisi olsam fırça kayardım.. Soğuttu açıkçası kendinden, böyle durumlarda biraz soğukkanlı olmak lazım, nitekim yarış boyunca bu agresifliği yarış sonuna doğru eksiye gitti ve Ricciardo’dan baskı yedi baya..

    1. Lewis Hamilton - McLaren (TEE) avatarı
      Lewis Hamilton – McLaren (TEE)

      nitekim yarış boyunca bu agresifliği yarış sonuna doğru eksiye gitti ve Ricciardo’dan baskı yedi baya..

      Yarışı izlediğine emin misin?

      Hamilton 2-3 tur tek gözle araç sürdüğü için haliyle bayağı zaman kaybetti. Ricciardo’nun normalde Mercedes’e 1 turda 1.5 sn yaklaşması mümkün değil.

  9. jules bianchi fan club avatarı
    jules bianchi fan club

    Kimse kusura bakmasın Hamilton’cı kardeşlerim de hiç kızmasın.F1 dünyasının en egoist adamı ile baş başayız bu kişi Hamilton!
    McLaren’de Alonso ile anlaşamadı.Dostum,kardeşim,biriciğim,canım,ciğerim dediği Sutil’i tek kalemde sattı bu Hamilton.Mahkeme de Sutil’i desteklemeyip arkadaşını satan bir insan Hamilton
    Şampiyonluk savaşında da Rosberg’e kırıcı sözler sarf etti.

    Rosberg o sarı bayrak olayını bilerek yapmışsa da helal olsun.Çünkü Hamilton’ın sert bir terbiyeye ihtiyacı vardı!
    Yok ben fakir çocuktum o zenginlik içinde Monaco’da büyüdü ben daha çok hak ediyorum bundan dolayı şampiyonluğu filan saçma sapan demeçler,Rosberg’e laf sokmalar egoistlik,bencilliktir.

    Rosberg’e helal olsun.Kalpten kutluyorum.

    1. Onur Gentas avatarı

      Sutil olayının içeriğini bilmiyorsunuz sanırım. Adam yaralayan birine arka çıkmadı diye Hamilton mı suçlu oluyor? Hamiltonın yaptığı açıklamalar gereksiz olabilir fakat bununda cezasını hile ile kesmekde size normal geliyor. Çok ilginç bir ahlak anlayışınız var gerçekten. Rosbergi yaptığı hileden dolayı tebrik etmenizi normal karşıladım.

      1. dayanamadım yine yazacağım. Hamilton ne yapsa bunlar için suçtur. adil yarışmak istiyorum haberine adamlar karakteri yok diye yorum atıyorlar. adalet duygusu demekki karaktersizlik göstergesiymiş. adamın biri adam öldürmeye teşebbüs edecek, bu gidecek onu savunacak. inanın gitse bu seferde, böyle bir hareketi nasıl savunur derlerdi.

        bende adil yorum görmek istiyorum .

        1. alonso ile rekabeti adilmiydi?

      2. jules bianchi fan club avatarı
        jules bianchi fan club

        Her şeyi geç McLaren yıllarına bakarsak Hamilton’ın karakterini çok kolay bir şekilde anlayabiliriz dostum.Aynı egoistliği bugün Rosberg yapsa aynı şeyleri de onun için yazarım ben neysem oyum!Beğenip beğenmemek sana kalmış şey.

        Buyur kardeşim yorumumu beğenmediysen okuma ve yahut ne bileyim cevap atma görmezden gel beni bu sitede ne dersin?

        Sutil evet haksız ben bunu kabul ediyorum.Kardeşim dediğin adam ne yaparsa yapsın yarı yolda bırakmayacaksın.Biz böyle gördük böyle biliriz.

        1. Onur Gentas avatarı

          İyi arkadaşlardı doğrudur fakat bu konumdaki insanların farklı şeyleride düşünmeleri gerekir. Normal bir hayat sürseler muhtemelen durum da farklı olurdu.
          İnsanların karakterlerini tartışmak bize düşmez. Hamilton hataları vardır fakat yaptığı çok olumlu davranışlarda vardır. Siz sadece gördüklerinize göre yorum yaparak bir pilotun karakterli olup olmadığını belirleyecek durumda değilsiniz. Bizde değiliz. Bende sürekli Hamilton’ın yaptığı açıklamaları eleştiriyorum fakat bu açıklamaları yapıyor diye de karaktersiz bir adam diyecek durumda değilim. Kaldı ki bunu söylemek de bana düşmez zaten.

    2. Sutili neden destekleyecekmiş Lewis ? adamın bogazına kırık cam şişesiyle yapışıp yaralayanı niye savunsun bide ordan yesin suçlamayı yalan beyan vermekten oldu.

    3. Lewis Hamilton - McLaren (TEE) avatarı
      Lewis Hamilton – McLaren (TEE)

      Ortada bir sürü şahit var. Sutil açık şekilde adamı yaralamış. Hamilton gidip mahkemede yalan mı söyleyecek? Sutil’i satmışmış. Bırakın bunları ya.

  10. Hamilton’un arkadaşlıkları kolay bozuluyor. Sutil meselesini hatırlıyoruz hala.

  11. Murat AYDIN avatarı

    bu tartışmalar bence işin sosu. araçlarının diğer araçlardan sürekli 1-1.5 saniye önde olması konusunda gelecek tepkilere bir alternatif olarak pilotlar arasında spekülasyon oluşturuyorlar. dikkatleri başka yöne çekme çalışması yani.

    1. Bilerek yapıyolar diyorsunuz yani 🙂

  12. Durum bunu gösteriyor 🙂

  13. Açıklamaları iyice can sıkıcı olmaya başladı. 2007 de alonsoya yaptıkları kumpasların ahı umarım bu yıl çıkar. Mclarende alonsoya eşit davranmadılar kendisi hangi eşitlikten bahsediyor acaba. Vettel gibi kayırılmak istiyor. Yine de hakkını yemeyelim yetenekli pilot. Ancak sennanın tırnağı olmaz.

  14. Hamilton kazandığında, Rosberg hiç böyle konuşmuyor. Hamilton resmen çekememezlik yapıyor, açıklamalar tavırlar hiç yakışmadı. Böyle devam ederse takım desteğini Rosberg’e verir. Ne kadar hızlı olsan da karakterin olmalı diyorum kısaca..

    Kendini Senna ile karşılaştırması ise ayrı bir saçmalık, Senna fanı değilim ama Senna hiçbir zaman bu kadar mızmızlanmadı. Gerekli cevabını pistte verdi, veremediysede boş şekilde rakibinine terbiyesizlik aslı yapmadı..

    1. Mercedes AMG F1 avatarı
      Mercedes AMG F1

      Amma da uzattiniz , Hamiltonun her sözüne takilmak biraz mantiksiz adam duygularini soylemiş ve her halde hepimizden içeride olanlardan daha çok haberdar Hamilton… küçük cocuk muamelesi yapmayin artik … şöyle dedi böyle dedi.. ne arkadaş sizin yüzünüzden Hep Mustafa Mehmet AHmet Osmanlarin Bahettinlerin duygularina yaranacak demeçlermi vermeli…. sertde ola bilir üzgün de ola bilir…
      Rosbergin bazen hiç lüzum olmayan yerde Hamiltona laf atma girişimini ama hiç kimse hatirlamak istemiryor neden??? sevimli cocuk oldugu için mi?? Yoksa Türk Alman ilişkileri 2mln gürbetçilerimizin Almanyada yaşadigi için mi Rosbergi eleştirmekden vaz geçiyorsunuz??
      Ama Hamilton İngilis tabii… hemen 1920 lere ingilis -türk düşmanligi havasina düşüyorsunuz…

  15. Dün dünde kaldı evet rosberg eğer kasti yaptıysa büyük yanlış yaptı ancak su da varki rosberg dün polü alabilecek kadar da hızlıydı aynı zamanda.Hata yapması hamilton a pol yolunu açmıs olacaktı ama yaptığı hareket bu yolu tamamen kapattı tabi su da var ilk sektördü hızlı gelen hamilton ın diğer sektörlerde hata yapmayacağını kimse garanti de edemez.
    Öyle yada böyle dün geçti gitti.
    Bugün önde olan rosberg sen ikinci sırada sın normal bir senaryo da da bu olabilirdi bu ayrı konu.
    Monaco gibi bir pistde önde olan pilotu mu pite alacaklar yoksa seni mi bir kere hamilton ın takımdan böyle bir beklenti içinde olması son derece yanlış ve telsizden bunu durmadan dillendirmesi dahada büyük bir yanlış.
    Pilotlar zaman zaman takım arkadaslarından daha hızlı olduklarında önlerinin açılması için farklı isteklerde bulunabiliyor ama burada Rosberg hamilton dan yavas değil gayet iyi gidiyor ve lider pilot bu durumda nasıl bir ayrıcalık beklenebilir bu çok saçma ve sampiyon bir pilota yakısmayan bir tavır.Rosberg den iki katı fazla maas almak sana o hakkı vermez sonra sen dün verdiğin demeçte bu pistin kosullarını bildiğin halde pit stoplarla değil açıkça senna olacağım diyerek rakibini sıkıstıracağını çok daha iyi bir performans ortaya koyacağını ifade ettin . Ama bunların hiçbirisini yapamadın ve takımdan medet umdun bu duruma söyle bir izahat verebiliriz kopyası hiç bir zaman aslının yerini tutmaz.

    1. Mercedes’in bu konuşmaları vermesi de çok ilginç yalnız..Her pilot bir yarışta yüzlerce soru sorar. Mercedes o dakikaları an be an tvlere verdi çok ilginç..Ben Raikkonen’in Chilton’a sövdüğüne eminim ama tvye vermediler mesela.

  16. ForzaFerrariForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrariForzaFelipe

    Hamilton Senna’cılık oynamaya çalışıyorda bu iş böyle olmaz. Kendisi kaybeder.

  17. Nico ile iş arkadaşı oldugunu daha öncede söylemişti.Bu hafta sonu yaşananlardan sonra Toto ve Paddy’nin her ikisinide karşılarına alıp adam akıllı konuşmaları gerekir.Lewis’e sürekli basın önünde demeç verdirtmeye devam ettirirlerse hem iç savaş çıkacak hemde Lewis kendi kuyusunu kazacak.Basına demeç vermekten vazgeçsin haklıda olsa haksızda olsa gerek yok bu tür konuşmalara.

  18. sen kasabada büyümüşsün,o katlarda yatlarda büyümüş,bu yüzden daha çok başarıya açmış vs vs

    zırvalıktan başka birşey değil

  19. Alpay Ruzgar avatarı

    keske ham yerine Raikkonen olsa ne komedi olurdu 🙂

  20. Lewis Hamilton - McLaren (TEE) avatarı
    Lewis Hamilton – McLaren (TEE)

    Hamilton doğan olarak haklı. Ama Merceces’te haklı.

    Hamilton, dün Rosberg’in yapmış olduğu sportmenliğe aykırı hareketten dolayı doğal olarak Rosberg’e kızgın. Daha hızlı olduğu turda Rosberg’in pist dışına çıkıp ardından geri gelmesiyle polü alamadı ve yarışı da o noktada kaybetti. Rosberg’in pişmiş kelle gibi sırıtması ve hiçbir şey olmamış gibi davranması neredeyse herkesin tepkisini çekti. Açıkçası bu tür sportmence olmayan davranışların ardından ikilinin dost kalması da abes olurdu.

    Mercedes’te haklı çünkü takım her zaman önde olan pilotu içeri alıyordu. Ama Mercedes geri kalan tüm yarışlarda 2.sırada olan pilota da yarışı kazanacak bir strateji üretiyordu. Hamilton’da burada yarışı kazanmasını sağlayabilecek olan önce pite alınmasını beklemiş olabilir.

    Bu noktada Hamilton ve Mercedes haklı ama Rosberg haksız. Rosberg ilk kazığı atan taraf oldu ve bunun sonuçlarına katlanmak zorunda…

  21. yolun sonunda şampiyonluk var ne arkadaşlı hikaye yazmasınlar

  22. Hamilton sıktın artık. Tam diyordum bu adam olgunlaştı artık hem sürüşünü geliştirdi hem de tavrını diye düşünürken yine saçmalamaya başladı.(Sürüşünden bahsetmiyorum.) Yine soğumaya başladım kendisinden.

  23. Hamilton olayı biraz abartmaya başladı, Rosberg’in hatasının kasıtlı olup olmadığı hakkında belirli bir kanıya varmak mümkün değil ancak ikinci bitirip hasarı minimuma indirdiği bir yarışta, Rosberg ile uzun süreli arkadaşlığı üzerine böyle bir yorum yakışmıyor.

  24. CaptainKiller avatarı
    CaptainKiller

    hamilton rosberg’den korkup fazla paniğe kapılmış, demekki mclarende aloınso ile yaşanan olaylarda suçlu hamiltonmuş.

  25. Cycladol2624 avatarı

    Ham tam bir çirkef çıktı….

    1. Lauda Hamilton’ın Rosberg’in özrünü tam olarak kabul etmediğini söylemişti.

      senin pole turunu bu şekilde biri yese sen ne yapardın ? ah canım ne iyi yaptın mı derdin. Türkiye’de bu yüzden millet birbirine giriyor 🙂 yani çirkefliğe maruz kalan Hamilton ama ne hikmetse sizin gözünüzde çirkef oluyor.

    2. Lewis Hamilton - McLaren (TEE) avatarı
      Lewis Hamilton – McLaren (TEE)

      @Barut’un da dediği gibi adamın polü ve galibiyeti gitmiş ne diyecekti. Çıkıp hakettin, tebrikler sana mı diyecekti? Bence arkadaş değiliz artık diyecek az bile demiş.

  26. hamılton haklı beyler startta rosbergden yine blokaj geldi ama virajı dönebildi.

    1. Aynen , zaten yarışın başından beri bu tip bir sahne bekliyordum ve yaşanırsa sonucu ne olur diye merak ediyordum. Şansa bak ki aynı yerde aynı olay yaşandı. Bu da Ros un ne mal olduğunu ortaya koydu.

  27. reklam kokan hareketler avatarı
    reklam kokan hareketler

    idolün senna senin kadar ağlıyor muydu acaba. Resmen Vettel’den daha çok mız mızlanıyorsun. El üstünde yetişmiş dediğin Rosberg ters şeyler olsa bile telsizden bu kadar ağlamıyor. Sen en küçük bir terslikte yaygarayı kopartıyorsun.

  28. Osman Yıldız avatarı
    Osman Yıldız

    Eveeet. Sonu Lewis Hamilton’un ayrılığı ile bitecek olan dönem başladı diyebiliriz. Gerek bugün Mercedes’in tavrı gerekse Rosberg bunu fitilini ateşlemiş oldu. Fernando Alonso’yu 2015’te Mercedes’te görebiliriz, herkes hazırlıklı olsun. Hamilton ise büyük ihtimalle kırmızı otomobile geçecek, inşallah bu seneyi şampiyon kaaptır.

    1. Vay arkadaş, iki demeçten sonra hemen abes ötesi senaryolar ortaya çıkmaya başladı, hadi bakalım

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir