Hamilton Gözü Kapalı Sürmüş

yazar:

kategori:

Lewis Hamilton Monako’da tek gözü kapalı sürmenin neredeyse imkansız olduğunu söyledi.

Mercedes pilotu yarışın sonlarında telsizden sorun hakkında şikayet ediyordu. Takım onu pite çağırmayı davet etti ve podyum seramonisinden önce tıbbi yardımda bulundu, ancak Hamilton sorunun kendi kendine çözüldüğünü söyledi.

Gözüyle uğraşırken takım arkadaşı Nico Rosberg’in gerisine düştü ve Red Bull’dan Daniel Ricciardo tarafından yakalandı. Ricciardo Hamilton’ın sadece 0.4 saniye arkasında bitirdi.

“İçeriye ciddi miktarda rüzgar giriyordu, bir noktada Nico’ya yaklaştım ve gözüme bir parça veya kir girdi. Tek gözle sürmek zorundaydım ve bu neredeyse imkansızdı.”

“Yavaş virajlarda gözümü kapatmak zorunda kaldım ve bu işleri daha da kötüye götürdü, ancak beş tur kala gözüm bunu temizledi ve Daniel’in önünde kalabildim.”

Red Bull Hamilton’ın sorununu duyduktan sonra Ricciardo’yu bundan faydalanması konusunda uyardı ve Avustralyalı pilot tur başına 1.5 saniye farklarla Mercedes’i yakalamaya başladı, ancak yarış bittiğinde hala küçük bir fark vardı.

“Zorladım ve lastikleri korumam gerekmiyordu, Mercedes’lerden birine yaklaştık, ancak geçiş yapmak oldukça zordu. Biraz baskı oluşturdum, ancak üçüncülük yapabileceğimiz en iyi şeydi.”

“Takımın onu yakalamam gerektiğini hissettiğini biliyordum, onu geçmem gerektiğini biliyordum ve neler olacağını bekliyordum. Üçüncüğü planlamıyordum ancak eğer yapılabilecek temiz bir atak olsaydı bunu yapmış olurdum.”


Yorumlar

“Hamilton Gözü Kapalı Sürmüş” için 3 yanıt

  1. biz bu göz numarasını yemedik ham…

  2. MyN1Fernando avatarı

    İleride çocuğuna anlatırken : ” Oğlum ben Monaco’da gözüm kapalı sürerdim. Tek gözle bile podyuma girerdim.Eh be gençliğim…”

    1. Mercedes AMG F1 avatarı
      Mercedes AMG F1

      Fernandonun ise 20 yil sonra Ferrarninin başında olan Lucani hiçde iyi sözlerler hatırlayacagina inanmiyorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir