Renault Vettel’in Yaşadığı Sorunu İnceleyecek

yazar:

kategori:

Renault, Monaco’da Sebastian Vettel’in güç ünitesinde neyin yanlış gittiğini öğrenebilmek adına “tam soruşturma” başlatacak.

Vettel cumartesi günü yaşadığı ERS probleminin ardından araçtan tam güç almayı başaramamıştı.

Yarışta ise iyi bir startın ardından üçüncülüğe yükselen Alman pilot, aracın turbosunda yaşanan bir problemn nedeniyle bu yıl ikinci kez yarış dışı kaldı.

Renault’tan Remi Taffin, Vettel’in güç ünitesinde yaşanan problemi detaylıca araştıracaklarını söyledi.

“Vettel’in güç ünitesindeki sorun yarışın başından itibaren vardı. Birkaç tur sonra aracın gücünü tam olarak kaybederek yarışı dışı kaldı”

“Sorunun genel olarak Turbo ve MGU-H ünitesinde olduğunu düşünüyorum. Buna rağmen güç ünitesinde tam olarak neyin yanlış gittiğini öğrenmek adına tam anlamlı bir soruşturma yapacağız”

“Bu hafta sonu bazı alanlarda güvenli şekilde ilerlemeyi başardık. Fakat dayanıklılık anlamında yapmamız gereken işler var. Büyük güncellemeler ile gideceğimiz Kanada’da mevcut sorunların ortadan kalkacağına inanıyoruz”


Yorumlar

“Renault Vettel’in Yaşadığı Sorunu İnceleyecek” için 12 yanıt

  1. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Vettel gibi muhteşem bir pilotu eleştirecek insan önce dönüp 40 tur şuan F1 olmayan pilotu geçemeyen bankacı pilotuna bakıcak.

  2. Rahat bırakın biraz sorunlarıyla boğuşsun. Vettelin yetenek olarak bir çok pilotun gerisinde olduğunu defalarca söyledik. İnanırsınız inanmazsınız kimsenin umrunda değil.

    Şu anda yarışanlardan button,lewis,rai ve alonsonun şampiyonluklarına bakın tırnaklarıyla kazıya kazıya aldılar.Birde vettele bakın 4 şampiyonluğu araç ve takımın kayırması sayesinde kazandı. Şimdi atıp tutacaklar yine yetenek olmasa 4 şampiyonluk nasıl kazanılır diye. Dikkatli bakın.

    Weberin ahı birkaç yarış çıkarmakla bitmez. 4 yıl boyunca yediniz adamı. 2 yarış vettele bir şey oldumu ortalık karışıyor.

    Yarışta en üzüldüğüm nokta vettelin erken yarış dışı kalmasıydı. Biraz devam edip Ric ya geçildikten sonra yarış dışı kalsaydı çok daha güzel olurdu.

    1. Nick ve yorum uyumu müthiş!

    2. Akıl ve Mantık avatarı
      Akıl ve Mantık

      Button tırnakları ile kazıya kazıya geldi,Lewis öyle geldi değil mi? Tepeden güçlü takıma inenen Lewis tırnakları ile geldi tabi o seneyi hatta son 25-30 saniyeyi biliyoruz.Alonso ile Rai’ye laf etmiyorum,Alonso her ne kadar bir çok pislik yapmış olsa bile yetenekli bir pilot bunu gözardı etmiyorum. Yorumun gerçekleri yansıtmıyor. Beğenmediğin Vettel Torro Rosso’da yarış kazandı,puanlar aldı.Başka kimin bu tarz bir başarısı var?

      Gerçeklerle yaşayın,bu sezon sorunsuz,podyuma çıktığı yarışta dahil sorunsuz hiç bir yarışı olmadı,kimisi kısmen düzeldi kimisi düzelmedi ama bu gerçeği değiştirmez,2 kere yolda kaldı şuana kadar,4.motorunu kullanıyor bence gerçek dünyaya dön yazarken,kin ve nefret ile gözüne perde inmesin.

  3. Vettelin sorun yasamasi umrumda degil.Nasil sampiyon oldugunu hepimiz biliyoruz.Bundan sonra yaris kazanamasin yeter.

  4. Vettel 6 yarıştır sorunsuz bir hafta sonu geçirmedi.ERS,Vites kutusu,Motor derken yarışları heba oldu.Umarım artık sorunsuz yarışlar geçirir buna kendisinin çok fazla ihtiyacı var.

  5. Cumartesi günü Vettel Q2’de telsizden ERS’ de sorun var dediğinde, ( ki bu arizayi takim da teyit etti) buradaki bazı arkadaşlar bunu Şark kurnazligi olarak yorumlamislardi. Umarım biraz olsun mahcup olmuşlardır.

    Ama bir gerçek var ki “kabus devam ediyor”
    Eşit şartlarda yarismadiklari bu hafta da barizken Ricciardo daha hızlı diyebiliyorlar halen.
    Insaf.

    1. Hatta dün, Ricciardo geçen yıl Vettel’in kullandığı aracı kullansa, her yarış 3.ye bile tur bindirirdi diyen arkadaşları bile okudu bu gözler.
      Insaf.

    2. Onur Gentas avatarı

      İnsanlarda ciddi bir Vettel ön yargısı var neyazık ki. Bunu kıracak şansıda henüz fazla olmadı. Zaten kıramazsa o zaman eleştirilerin dozajı daha da artacaktır. İster destekleyim ister desteklemeyim 4 sene şampiyon olmuş bir pilotu 5-6 yarışla değerlendirmek bana göre hata her zaman. Aynı şeyler Kimi içinde geçerli. Sonuçta yıllardır o koltukta oturan Alonso gibi bir takım arkadaşı ile kıyaslama yapmak için çok erken. Bizde ki en büyük eksik desteklediğimiz pilot’un rakiplerini sürekli aşağılamak ve hatalarını kollamak. Oysa o rakipler olmazsa rekabet de olmaz, keyifli yarışlar da izleyemeyiz.

      1. Formula 1 motor sporlarının zirvesiyse burada yarışan pilotları da bu işi en iyi yapan kişiler olarak kabul edebiliriz.
        Ricciardo’nun bu kadar rekabetçi olması hem seyirciler için hem de gelişimine katkıda bulunacagindan Vettel için de iyi bir durum. Özellikle son 3 senedir takım arkadaşını rahatlıkla maglup ettiğini düşünürsek Vettel, sezonun ilk yarışlarında hayli sıkıntılı anlar yaşadı. Bunun elbette ki büyük sebebi Ricciardo’nun kimsenin beklemediği kadar iyi bir başlangıç yapmasıydi. Ancak bu durumun oluşmasında; EBD döneminin açık ara en etkili pilotu Vettel’in yeni dönem araçlara yeteri kadar alışamamasi ve aracının neredeyse her yarış haftası sorunlarla bogusmasinin da etkisi büyük.
        Ricciardo Torro Rosso döneminde de yumusak ve hızlı stiliyle Red Bull koltuğuna göz kirpmisti. Yumuşak stili lastik koruma avantajını da beraberinde getirdiginden Vergne’i yenmesi çok zor olmadı. Ancak kalkislardaki zayifligi ve yarış icerisindeki itici güç eksikliği vardı. Bence bu iki handikap hâlâ da devam ediyor. Mutlaka kendini gelistirecektir. Kolay kolay yenilmeyecek bir pilot olma yolunda hızla ilerliyor.
        Vettel’in oluşan onyargiyi kiramadigindan bahsetmissiniz. Bu onyarginin kirilmasi icin ne yapmali Vettel?
        Aslında berbat baslayan bir sezonda, sadece Ispanya performansi bile ne kadar özel bir pilot olduğunu göstermiş olmalı diye düşünüyorum.
        Ancak onyarginin oluşmasının nedeni, genellikle fanatiklikse o önyargı hiç bir zaman kirilamayacak zaten. Başarılar küçümsenecek, yanlışlar abartilacak vs vs.

        1. Onur Gentas avatarı

          Bakın öyle bir kesim var ki pilotların hatalarına konsantre olmuş durumdalar ve en ufak hatada saydırmaya başlıyorlar. Üslup falan da yok. Eleştiriyi her zaman kabul ederim. Gerekirse kendi desteklediğim pilotuda eleştiririm ama aşağılamak ve hakkında konuştuğu pilotu bir halt etmez biri gibi göstermek ayıptır. Dürüstçe yarışan ve elinden gelen her şeyi yapan pilotlar saygıyı hakediyor. Tabi ki pilotların bizim yazdıklarımızla alakası yok fakat onları destekleyen insanlara yapılan saygısızlık bu.

          1. Bu konuda herhalde en çok muzdarip pilot Vettel’dir. Adam kazandığında da elestirildi,kazanamadiginda da.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir