Monaco’daki Puan Marussia’ya 2 Bin Dolara Mâl Olmuş!

yazar:

kategori:

Marussia sportif direktörü Graeme Lowdon, sınırlı bütçesine rağmen takımın ilerlemesini memnuniyet ile karşıladı.

Jules Bianchi, Monaco GP’sini dokuzuncu sırada tamamlayarak kendisinin ve Marussia’nın F1 tarihindeki ilk puanlarını kazanmayı başarmıştı.

Sınırlı bütçesine karşı iyi işler başaran Marussia takımından Graeme Lowdon, takımın ilk puanlarının takım içerisindeki herkesi motive edeceğini söyledi.

“Bu gerçekten önemli birşey. Güncellemeler ile birlikte aracımızı ileriye taşıyabileceğimizi gösterdik”

“İlerlediğinizi görmek küçük bir takım için oldukça mutluluk verici bir andır. Bu sonuç bizim gelişimimize katkıda bulunacak”

Marussia’nın Monaco puanları cok kısıtlı bütçeye rağmen geldi. Takım Monaco güncellemelerine sadece 2 bin dolar harcamış.

“Monaco güncellemelerine yaklaşık olarak 2 bin dolar harcadık”

“Eğer harcayabileceğimiz daha fazla paramız olsaydı, kesinlikle daha hızlı olabilirdik”

“Takımda gerçekten zeki insanlar var ve onların neler yapabileceğini en başından beri biliyordum”

“Aracımıza harcayabileceğimiz daha fazla kaynağımız olsaydı daha hızlı gideceğimizden eminim. Aracı daha hızlı hale getirmek gerçekten pahalı bir iş”


Yorumlar

“Monaco’daki Puan Marussia’ya 2 Bin Dolara Mâl Olmuş!” için 2 yanıt

  1. Yusuf Hitay avatarı

    pound mu dolar mı yazar pek karar vermemiş gibi. 🙂

  2. Vladimir Putin’i arayında biraz para göndersin; bütçe ayırsın destek olsun. ☺ Şaka bir yana Putin elinden gelen desteği veriyordur bu takıma. Zaten kuruluşu 2007 yılında olan bir takımdan bekleyebileceğiniz en fazla şey puandır onu da henüz 5.sezon 4.yıllarında yaptılar. Marussia’nın biraz tanınırlığa ihtiyacı var, reklam alabilmek için. Red Bull ile asla kıyaslamamk lazım, Red Bull çok uzun yıllardır piyasada kendi enerji içeceğiyle varolmuş bir takım. Reklam ve tanınırlığı ve bütçesi Marussia’yı 5’e katlar. Marussia takımı otomobil üretmek için kurulan bir Rus takımı. 2007’de kurulupta 3 yıl gibi kısa bir zamanda Virgin takımını satın almaları zaten umut vaadediyordu.

    Marussia daha henüz çok taze bir ekip. b2-f2 türü araçları tutarsa ve plandadıkları ülkelerde fabrikalar açabilirlerse 2020’ye doğru bir Toro Rosso ya da Force India mertebesine erişebilirler. Rusların pek araba yapma geleneği olmamasına rağmen Marussia’nın bu kadar kısa zamanda puanla tanışması hakikaten takdire şayan. Cosworth ortaklığından dolayı takımda olan ve bu yılda takımda kalan Max Chilton gibi dikkatsiz bir pilotları olmasa belki almışken 2 puan daha fazla alacaklardı. Yani tabii Raikkonene çarparak kendi hatasını affettirdi ama gride aracı yanlış koyarak takıma saniye cezası yedirdi. O saniye cezası işlenmese Bianchi 8. bitiriyordu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir