Kovalainen "2009'da Hamilton'la Mücadele Edebilirim"

yazar:

kategori:

Heikki Kovalainen, 2009’da performansını yükseltmeye hazır olduğunu ve daha güçlü bir sezon geçireceğini söyledi.

Fin pilot sezona özellikle sıralamalarda gösterdiği performans ile dikkatleri üzerine çekse de, sezonun 2. yarısında düşük performans sergiledi.

Kovalainen "Açıkçası mutlu değilim, özellikle sonuçlardan. Bu sene çok büyük hatalar yapmasam da, sezon oldukça zordu."

"Tüm yarışları tamamlama başarısını gösteremedik, bana bazı şeyler oldu ve aracımdaki teknik sorunlar bir kaç sonucu kaçırmama neden oldu. Ancak gelecek sene daha iyi hazırlanacağımı düşünüyorum ve gelecek seneye çalışmak için sabırsızlanıyorum. Umuyorum daha az sorun ile daha çok yarış tamamlarız ve daha iyi sonuçlar elde ederiz." dedi.

Öyle görünüyor ki Kovalainen’in gelecek seneden sonra takımda kalabilmesi için performansını yükseltmesi gerekiyor ve takım Robert Kubica gibi diğer isimleri değerlendiriyor.

Ancak Kovalainen performansını yükseltmemesi için bir neden göremiyor.

Kovalainen "Bu sene bile daha iyi sonuçlar için potansiyel vardı. Saf performans bakımından asla sorun olmadı."

"Bu sene bazı sıralama performanslarıma bakarsanız ve hızı ölçerseniz bu oldukça olumlu. Bu yüzden detaylar üzerinde çalışmalıyız. Bu yüzcen cevap, gelecek sene daha iyi işler çıkarabileceğim."

"Nasıl olacağını ve nasıl bir pakete sahip olacağımızı şu anda bilemiyoruz. Ancak iyi bir araca sahip olacağımızı düşünürsek gelecek sene daha iyi bir sezon geçirmek için elimden gelenin en iyisini yapacağım." dedi.

Kovalainen ayrıca Mclaren’de otomatik olarak 1 numara olmadığını söyledi.

Kovalainen "Aynı şanslara sahip olduğumuz oldukça açık." dedi.


Yorumlar

  1. salih bozok avatarı

    başlangıç için iyi niyet önemli. ama hamilton McLaren'in öz çocuğu bunu unutmasın. aynı emeği kendisine verilirken göremeyecektir. ark niyetli olarak değil bu işin doğası böyle . ferrari de kim iddia edebilir Schumi ile aynı hizmeti gördüğünü.

  2. elif çivici avatarı

    görünen köy kılavuz istemiyor be kova..sen ikinci evlatsın..coulthardsın sen mika ya yol wermekle yükümlüsün

  3. Ahmet  Keleş avatarı

    o şahini koşarak geçerler 😀 mp4-23 üstünden geçer hatta tank gibi alet xD

  4. Kovalainenden sezon başından bu yana beklentim var iyi yönde. Bu sene beklentilerimi yarış kazanmak dışında bozsada seneye daha iyi bir Kovalainen izleyebiliriz.

    Daha iyi bir Kovalainen de daha çok puan demek.

  5. walla kişiliği hakkında youm yapamıcam :)) hiç görüşmüşlüğüm yoktur 🙂 ama pilot olarak belki seneye araca daha fazla ısınır ve hamilton la yarışır.umarım yarışırda bi finlinin daha mclaren da olması yeterince hoşuma gidio 🙂

  6. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    Di Resta gelse mükemmel olur.

  7. Kişilik olarak süper birisi.Bazı pistlerde sıralamalarda hızlı oluşu dışında hiçbir yeteneğini görememem beni soğuttu kendilerinden.

  8. Tolga Yiğit Onar avatarı
    Tolga Yiğit Onar

    kovalainen bunu yapmak zorundasın yoksa seneye bu takımı biraz rüyanda görürsün inş. seneye hamilton'a ve mclaren mercedes e yardımda bulunmasını diliyorum.Yoksa seneye Force İndia dan başka hiçbir takıma giremezsin.

  9. amcamın oğlunun şahin marka otosuyla bile geçerm ben kovayı be:).o gitsin kim gelirse gelsin.

  10. yarış performansını arttırması lazım,sıralamlarda iyi olduğunu biliyoruz zaten ama yarışta lewisle arasında bariz bir hız farkı var..

  11. bu adam çok süper bir pilot ama şanssız

  12. Renault'dayken Fisi'yi sezonun sonuna doğru duman etmişti aslında; McLaren'ın ikinci pilota strateji(ikinci araç da biraz zayıf olabiliyor) yardımı biraz zayıf sayılır, aslında çoğu yarışta bazı şeylerden feragat etmeleri gerekiyordu ki bu yüzden Heikki zayıf görünmüş olabilir. Yine de bence en iyi pilot paketine McLaren sahip.

  13. Bencede brezilyada Pitstop azizliği yaşadı ama kimse görmedi. Çok sorunlar oğıştu kova.. Adamın kanında yarışçı olmak var zaten Finli. Ama seneye araç bu seneki gibi iyi olursa ve saçma cezalarla uğraşmassak. Sezonun ortasında şampiyonluğumuzu ilan ederiz.

  14. haklısın thrillercd..

  15. kaan kaanhan avatarı

    kişilik olarak bi yamuğunu bizde görmedik 😀 ancak vites yukseltmesi lazım böyle devam etmez.

  16. thrillercd thrillercd avatarı
    thrillercd thrillercd

    Her nekadar bazı Mclaren taraftarları yüzünden bazen bu adamı eleştirmiş olsam da ,bu adamı güler yüzlülüğüyle,sakinliği ve efendilğinden dolayı seviyorum. Umarım bu sene yaşadığın problemleri seneye geride bırakır ve takımından yeteri desteği alırsın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir