"Hamilton'ın Sadakatini Kötü Araç Test Edecek"

yazar:

kategori:

Lewis Hamilton’un McLaren’e olan sadakati, eğer Mercedes motorlu takım ona kazanan bir araç vermeyi durdurursa test edilecek.

Bu ifade, Lewis Hamilton’un büyük kariyerini Woking kökenli takımda geçirmek istediğini söylemesinin ardından yeni emekli pilot David Coulthard’a ait.

The Sun’a konuşan Coulthard: " Galibiyetler elde etme başarısı açısından eğer araç performans göstermiyorsa (Hamilton’ın orada) kalması budalaca olur."

Hamilton, Ron Dennis’in takımı tarafından küçük yaştan itibaren desteklendi ve sonunda McLaren ile uzun dönemli anlaşma imzaladı.

Ama 37 yaşındaki Coulthard, Hamilton için geleceği tahmin etmenin nafile olduğuna inanıyor.

Coulthard: " Kazanmak istiyor ve onun şimdi orada kalmasını bekleyebilirsiniz tabi. Çünkü dünyanın zirvesindeler."

" Ama bu senenin şampiyonluk başarısının ve gelecek yılın işlerinin keyfini çıkarmanın ötesinde gelecek hakkında konuşmaya ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum."

"Gelecekte ne olacağını hiç birimiz bilemez."


Yorumlar

  1. McLAREN TEAM avatarı

    sadakat ! f1 de en son söylenecek sözdür.! david laf olsun diye konuşmuş! mclarende yalnızca hamilton için 500 kişi çalışıyor.! birsi çıkmıkmış sadakatden bahsediyor! f1 dekimse kimseye acımaz! orası profesyonellerin yeridir duygusalların değil!

  2. Bende zaten "kesin ayrılır" gibi birşey demiyorum. Söylediği sözlerin ne kadar gerçek olduğunu ancak rekabetçi olamadığı zaman anlarız diyorum. Eğer yine aynı sözlerini tekrar ederse o zaman "Hamilton doğru söylüyormuş" derim.

  3. elif çivici avatarı

    pilot takıma bagşıdır ama takım isteneni weremiyorsa ve pilotu isteyen daha iyi bi takım warsa babasının takımı olsa satar gider…mantıklısı da bu

  4. senna guven avatarı

    başlığı görünce aklıma sen geldin erhan..lewis i diğer pilotlarla bir tutmayın..çocuk 12 senedir bu takımda..onun için mclaren anaokulu ortaokul lise ve üniversite gibi..böyle demesi çok normal..f1 kariyerine başladığından beri de en çok puan toplayan pilot olmasını sağladı..her pilottan daha çok seviyor kendi takımını onun söylediği sözde bununla ilgili..daha başka boyutlara çekmeye gerek yok bence..

  5. Bu işi bu insanlar profesyönelce yapıyorlar eğer işin içerisine duygularını katarlarsa hayatlarının en büyük hatasını yaparlar.
    Bu işte 1 sene iyi olursun diğer sene kötü çünkü her sene iyi bir paketin olmayabiliyor eğer önceki senelerde olduğu gibi 1 sene iyi ama dayanıksız 1 sene dayanıklı ama yetersiz bir araç gelirse hami de bırakır sonuçta hamilton da önceki senelerde bu takımda kazandığı başarılara göre karar vermeyecektir.
    Bence doğrusuda budur ama ben uzun yıllar mclarende yarışabileceği kanısındayım…

  6. forzaferrari avatarı

    pardon 5 şampiyonluk aldığı, ferrari damarım kabarmış:))

  7. forzaferrari avatarı

    bülent şahin haklı olabilirsin ama schumi örneği başka 2005 yılında lastik kurallarından dolayı geriledi ferrari, ayırca schumi 36 yaşındaydı 2005te en fazla 2 yıl daha yarışıp emekli olacaktı, ferrari kötü araç üretse bile, 2 yıl için; geliştirdği, 7 şampiyonluk aldığı takımı bırakmazdı, ancak genç bir pilot henüz önünde uzun yılları varken iyi bir kariyer yapma imkanını bir takıma sadık kalmak için harcamaz bence…

  8. kaan kaanhan avatarı

    temelde olay olan senin o söylediğin değildi, hala kendinde farkına varamamışın demkki 🙂

  9. Aynısını ben söyleyince olay olmuştu. Ne Ferrari traftarlığım kaldı ne McLaren ve Lewis düşmanlığım.

    İşler iyi giderken "sonsuza kadar kalmak istiyorum" gibi lafları söylemek çok kolay. Raikkonen'de bu tarz laflar söylerdi McLaren'e ilk transfer olduğu yıl, McLaren'den kaçar gibi ayrıldı sürekli patlayan motorlar, kırılan kanatlar yüzünden.
    Bu lafımı eleştirenler olacak eminim ama Hakkinen gibi neredeyse hayatı boyunca McLaren'de yarışmış bir adam bile McLaren'in yaşadığı sorunlar yüzünden erken emekli oldu. Hamilton, Hakkinen'den daha mı fazla seviyor takımını o zaman?
    Alonso Renault'da emekli olmak istiyordu, McLaren'e geçişini hatırlıyorum şimdi, Renault simülatörüne ettiği laflar daha dün duymuşum gibi aklımda. Gerçi bu gidişle sözünü tutacak Renault'da emekli olacak.
    Button Williams aşığıydı, Honda'ya kendi isteği dışında gitti ama 2004'te Honda tarihinin en iyi aracını tasarlayınca Williams'ı geri çeviren yine aynı Button'dı.

    İşin özü, ne zamanki McLaren kötü bir sezon geçirir (hatta kötü iki sezon geçirir diyelim) işte o zaman Hamilton'un McLaren sevgisinin boyutunu görürüz bizde.

  10. 2005 yılındaki Ferrari adına rezalet tabir edilecek sonuçtan sonra 2006'da Schumi'nin nasıl geri döndüğünü hatırlatmak isterim. McLaren'de 1 sene kötü geçse bile Hami'nin bırakacağını zannetmiyorum açıkçası. Ama O Schumi bu Hami. Bırakır mı bilemem. Zaman herşeyi gösterecektir.

  11. forzaferrari avatarı

    mclaren uzun yıllar kötü araç üretirse kalmaz bence hamilton, sonuçta bu adamlar profesyonel, neden yeteneği varken daha iyi araç üreten bir takımda yarışmasın ki?

  12. kaan kaanhan avatarı

    ferrari schumiye uygun araç üretti yıllarca, McLaren da Lewise uygun üretecektir, araç yavaş olursada kendine kalsa gideceğini sanmam ancak babası farkı düşünüp gaz verebilir, ona pek güveneceğim gelmiyor nedense.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir