Massa, Raikkonen’in Zorlanmasına Şaşırmamış

Felipe Massa, kendi yerine Ferrari’ye geçen Kimi Raikkonen’in takım arkadaşı Fernando Alonso’nun karşısında zorlanmasına şaşırmadığını söyledi.

Massa “Bana göre Fernando ile Kimi arasındaki fark sürpriz değil. Fernando’nun takımı kendi etrafında toparlaması ve sürüş şekliyle bunu bekliyordum.”

“O çok güçlü bir sürücü ve her şeyi lehine çevirmeyi başardı.”

“Ondan daha iyi olmak için araçta mükemmel olmanız lazım. Kimi şu anda % 100 ve araçta mükemmel olmayabilir.”

“Ve Fernando takımı toplamayı başardı. Bunu başarması kolay değil.” dedi.


Yorumlar

“Massa, Raikkonen’in Zorlanmasına Şaşırmamış” için 6 yanıt

  1. körler sağırlar birbirini ağırlar bu yoruma gelecek en iyi cevap bence..

  2. OtonomAktor avatarı

    Alo kazandigi şampiyonluklar ferrari de ki 4 yil hic bir zaman en iyi araca yada su anki mercedes kadar ayri bir klasmanda olan araca sahip olmadigindan het zaman kötü araçla da alabilecegi en iyi dereceyi almayi aliskanlik haline getirmiş zaten. Serhan Acar da bahsediyor hep, kötü bir arac oldugunda alonso nun daha iyi puanlar almasi zaten beklenen birseydi (zaten bunu aliskanlil haline getirdi alonso) ancak uyum sürecini atlatip araçta biraz daha iyi seviyeye gelince raikkonen in ön plana cikmasi ancak o şekilde görülebilinir diye f1 çevrelerinde yapilan bir tahmin vardi sezon öncesinde diye söylüyor. Arac biraz daha toparlandikca (en iyi arac olmasi değil kastettiğim, rai de kotu araclarla iyi dereceler alabiliyor ama alo kadar aliskanlik haline getirmis degil) ondan sonra rai ön plana cikacaktir diye düşünüyorum bende. Monako bunun isaretlerini verir gibiydi zaten. Hep birlikte bekleyip göreceğiz neler olacagini.

  3. Biz de senin zorlanmana şaşırmıyoruz.

  4. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    İyide zaten önemli olan araç mükemmel değilkende bişey yapmak. Yoksa hem sürücü %100 potansiyel gösterebilse, hemde araç iyi olsa zaten ortada konuşacak bişey kalmaz. Aradaki fark RAI araç iyi değilken %100 ünü veremiyorken Alo araç kötü de olsa %110 nunu veriyor. Bu RAI kötü demek değil, sürüş şekli vs gibi şeyler birinin araç kötüykende adapte olurken, diğerinin olmuyor hepsi bu. Adam buşan ben hala kokpitte rahsızım demiyor. Ama Alo hiç bu tip bir demeç vermedi ferrariye geldiğinden beri. Eskiden de Massa derdi bu tip şeyleri. Aracı kendinize uyduramıyorsanız siz araca uyucaksınız bu kadar basit.

  5. Ben mi yanlışım yoksa her olaya negatif bakan halkımız mı adama muhabirler soru soruyor sürekli o da illa bi cevap verecektir ne demesini bekliyordunuz ? Kimi %100 nü veriyor Alonso’ya karşı hiç zorlanmıyor mu demeliydi

  6. ya bu adamın zırt pırt ferrariden konuşması mide bulandırmaya başladı artık. williamsdan çok ferrari kariyerinde ve takımından söz ediyor. bir sus arkadaş yenildigin bottasla mücadele etme yollarına kafanı yor . ferrariyi ferrrarideyken bu kadar düşünseydi takıma daha çok faydası olurdu !!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir