Marko Red Bull’un Volkswagen Motoruna Geçebileceğini İma Etti

Red Bull, Almanya’da çıkan haberlere göre motor tedarikçisi değişikliğine gidebilir.

Sport Bild gazetesine açıklama yapan Helmut Marko, Haziran ayında gerçekleştirilecek Avusturya GP’sinden sonra Renault’un katettiği gelişimi değerlendireceklerini söyledi.

Honda gelecek yıl Formula 1’e McLaren ile geri dönüyor. Fakat Red Bull patronu Dietrich Mateschitz’in Japon üretici ile ortaklığa yanaşmadığı herkes tarafından biliniyor.

Bununla birlikte Red Bull için başka bir seçenek kuvvetli ticaret bağlarının bulunduğu Volkswagen olabilir.

Marko “Gelecekte motor ortaklığımıza karar vermek zorundayız. Volkswagen zaten Formula 1 teknolojisine benzer motorlar ile diğer serilerde  mücadele ediyor” açıklamasını yaparak, Alman şirket ile ilgilendiklerini ima etti.

 


Yorumlar

“Marko Red Bull’un Volkswagen Motoruna Geçebileceğini İma Etti” için 13 yanıt

  1. Volkswagen zaten Formula 1 teknolojisine benzer motorlar ile diğer serilerde mücadele ediyor

    VW ne halt yiyor? Audi ile LMP1 takılıyor. O da dizel 🙂

  2. Vw motorunu alsın hatta Dsg şanzımanıda F1 e uyarlasınlar öyle kullansınlar. Seyreyleyin cümbüşü 🙂

  3. jules bianchi fan club avatarı
    jules bianchi fan club

    Wolkswagen Alman Mercedes Alman…

    Mercedes ile rakabet etme adına neden girmesinler ki?Haberin doğru olma payı yüksek.

  4. Webberin dediği gibi ben bu Marko’nun takımda ne iş yaptığını anlamadım gitti.

    Volkswagen’e gelirsek umarım bu büyülü dünyaya gelip boy gösterirler sanmıyorum ama İnşallah gelirler.

    Renault günah keçisi olarak gösteriliyor ama maalesef kimse de çıkıp demiyor ki Marko ERS sistemini yapan kim ? Sonra ERS bataryalarının radyatörlerin altından yakıt deposunun altına zorunlu olarak alınması ve soğutulamaması sonrası Newey burada hata yaptık diyor bu söylenmiyor. Testlerde takımın piste çıkamadığı zamanlar da hemen Renault’a yüklenmeler oysa sorun 8 ileri vites kutusunun iflas etmesi. Arka kısmın aşırı ısınması Newey’in egzoz’un çalışması için yeteri kadar alan bırakmadı demesi ve de yeni fren sistemini yapamadık STR den yardım geldi öyle halledildi ve daha da sayabilirim.

    Renault’un hatası yok mu tabi ki var en büyük hataları motoru çalıştıracak bir yazılımın olmamasıydı kış testlerinde buda bizi tur atmaktan alı koydu Rbr hariç Rbr de ısınma sorunları vardı tasarım ile alakalı. Avustralya yarışı için birçok söylenti çıktı Renault motoru kullanan araçlar yarışa pit den başlayacak diye ama her şeyi gördük ilk yarışta. Renault FIA nın sağladığı yakıt akış sensörünü kullanmayı tercih etti ama Rbr kendi sensörlerini taktırdı ve 18 puan dan olduk. Kış testlerinden bu yana Motor da çok iyi gelişimler kaydedildi.

    2009-2010-2011-2012-2013 sezonları harikaydı Red Bull’a kalsa başarıların hepsi kendilerine ait ama bir çok kişinin de dediği gibi şampiyonluklarda Renault’un katkısı büyüktü V8 motor da en iyi soğutma sağlaması dayanıklı bir motor ve en önemlisi de diğerlerine göre daha az yakıt tüketmesi en can alıcı noktasıydı Renault motorunun Newey imzalı şasiler her zaman motora iyi davranmaz her zaman motoru en zorlu şartlarda çalıştırır Newey de bunu bildiği için 2007 itibaren Renault motoru kullanımında en etkili isimdi. Hani şu araca 1.5 saniye katan egzoz gazı var ya Renault’un haritalama sistemi ve motorun düşük yakıt tüketmesi ile alakalıydı tabi bunlar kiminin işine gelir söyler kimin işine gelmez söylemez.

    Bu saatten sonra ne olursa olsun beraber kazanılır beraber kaybedilir her zaman yazıyorum yine yazacağım başarı Şasi-motor-pilot kombinasyonu ile gelir.

    İspanya ve Monaco’da daha başarılı olacağız dedik ama her şey ortada hayal pilavı yemeye gerek yok. Renault elinden geleni yapmaya devam ediyor etmeye de devam edecektir.

  5. vw motorları nın namı otomobil forumlarından aşmıştır..))

    birde onlar alsın tam olur haa

    gülerim hallerine..

  6. vw firması gerçekten çok iyi bir firma gelmesini isterim hatta mercedesi ilk senede olmasa bile ikinci senede hemen yakalayabilirler

  7. CaptainKiller avatarı
    CaptainKiller

    volkswagen almanya’nın en büyük otomobile üreticisi, dünyada da ilk sıralarda. Mercedes’ten açık ara daha kaliteli şirket burada bir şüphe yok.

    Fakat f1 teknolojisine ne kadar hakim olabilecekler mesele orada. Kısa sürede olmasada, uzun sürede en iyi motoru yapma ihtimalleri çok yüksek.

    1. Senin hayal dünyan da daha kaliteli galiba, bide açık ara! yazmış.

    2. CaptainKiller senin yaptığın yorumdaki duruma Volkswagen’in Genel Müdürü bile inanmıyordur..Keşke böyle bir şey olsa diye hayal kuruyordur 🙂

    3. merso motoru gömer geçer sen hangi dünyadasın

  8. Renault’u bu kadar kolay silmemeleri lazim, evet mevcut durumda Renault geride kaldi ama Ferrari’de geride kaldi. Honda veya VW gelir gelmez rekabetci olacaklar diye bir garanti varmi? Hayir. Ayrica olay sadece motorla da bitmiyor, Ers paketinizinde cok iyi ve saglam olmasi lazim. Renault zamanla rekabetci olacaktir, hic olmazsa mevcut sistemi biliyor ve gelistiriyorlar. Yeni gelecek motor ureticisi tam bir piyango olur. Hepsini gectim Renault seni 4 kere ust uste sampiyon yapmis, Renault motoru olmasaydi belkide bu basariyi yakalayamayacaktin. 2.4 litrelik unitenin sogutma, tasarruf ve paketleme kolayligi gibi avantajlari oldugunu herkes biliyor sonucta..

  9. Redbull Volkswagen’den motor alırsa pişman olur zaten böyle bir ihtimal çok düşük…
    Honda’nın dışında Mercedes’e rakip motor yapabilecek markaların en başında Bmw geliyor onlarda bu işe yanaşacak gibi durmuyor…

  10. Mersedes korkmuyorsan Allah aşkına şu redbulla motor ver. artı bıktık.
    Volkswagenin vermesini şu nedenden istemiyorum, geride kaldılarmı AÇIKLAMA:Marko Volkswagen motoru, Mersedes motorundan zayıf
    ben renaut taraftarıyım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir