McLaren: "Force India Anlaşması Dikkatimizi Dağıtmayacak"

yazar:

kategori:

McLaren, Force India ile yaptıkları anlaşmanın daha fazla şampiyonluk almalarını engellemeyeceğini söyledi.

Hamilton’un Brezilya’da pilotlar şampiyonluğunu elde etmesinden sadece 1 hafta sonra McLaren, Force India ile 5 yıllık bir teknik iş birliği anlaşması imzaladığını duyurdu.

Bu anlaşma ile Force India’nın hızlanması adına McLaren’in buraya da odaklanacağı anlamı çıkmasına rağmen takımın F1 CEO’su Martin Whitmarsh, bu çabaların aslında onları gelecekte daha güçlü yapacağını düşünüyor.

Whitmarsh: "Yıllar boyunca McLaren, farklı meselelerle geniş çaplı yelpazade uğraştığı için itham edildi. Bakış açımız basit: gelecek yarışı kazanmamaya kaynak ayırırsanız kaçınılmaz bir şekilde dikkatiniz dağılır."

"McLaren’e katıldığımda bugünkü Force India’nın üçte biriydik belki de ve kısa dönemde oyalayıcı bir çok şey yaptık ama bunlar, organizasyonumuzun gücünü ve kabiliyetini geliştirmemize yardım etti."

"Bu sporda büyük bir oyuncu olmak, bu sporun sağlığına katkıda bulunmak ve iyi durumda olmasını sağlamak istiyoruz. Bizim öz işimiz motor sporları ve odaklandığımız şey de bu. Güçlü olmamızı bekliyorum. McLaren grubu ile ilgili insanların bu çevrede yetişmesini ve gelişmesini bekliyorum"

"Force India tarafından işlere bakarak kendimize dersler çıkarağız. Bunun sonucu olarak da daha güçlü bir hale geleceğimizi düşünüyorum. Gelecekte dünya şampiyonlukları kazanmada bize yardım edeceğine inanmasaydım bu birlikteliğe girmezdim."

"Lewis, kariyerinin başında, çok genç biri ve gelecek yıllarda bizimle daha çok şampiyonluklar alacağından eminim. Yaptığımız bütün şeyler, işimizin ve idari takımımızın gelişimine katkıda bulundu. Buna inanıyorum, aksi takdirde bunu yapmazdım. McLaren, Formula 1’de kazanmak için bulunuyor"

Whitmarsh, ilave finansal destek ve rekabetçiliklerine katkısı olmasaydı bu anlaşmayı yapmayacaklarını söyledi.

Whitmarsh: "Sonuç olarak bu özel bir iş. Hissedarlara bilgi veririm ve onlar da iki şeyi kontrol eder"

"Biri, dünya şampiyonlukları kazanmada bize yardım edecek mi? Ve ikincisi, bize biraz para kazandıracak mı?  Onlara gidip evet ve evet demedikçe bu teklifi onlara sunmazdım"


Yorumlar

  1. McLAREN TEAM avatarı

    Whitmarsh herşeyi tam açıklamış.

  2. Tororosso Force india şavaşı izlyecez.

  3. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Ron Dennis in en büyük hayalim dediği gridde 4 Mclaren görmek istiyorum cümlesi yavaş yavaş gerçekleşiyor ….

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir