BMW, 2009'da Daha Güçlü Olacağından Emin

yazar:

kategori:

BMW Motor Sporları Sorumlusu Mario Theissen, 2008 sezonu sonunda geriye düşmelerinin 2009’u etkilemeyeceğini söyledi.

Alman takım, sezonun başlarında Ferrari ve McLare’e yakın mücadele içindeydi ve Kanada’da ilk zaferlerini ilk iki sırayı alarak yakaladılar.

Bununla birlikte sezonun ikinci yarısında BMW Sauber, rakiplerinin gelişim tempolarına ayak uyduramadı ve Renault’un bile gerisinde kaldı.

Ama Theissen bu sorunların, şampiyonluk mücadelesi yapmayı amaçladıkları 2009’da bu sorunların tekrarlanmayacağını düşünüyor.

Theissen: "Kendimize güvenebiliriz diye düşünüyorum. Takım şu anda yerli yerine oturdu. Dayanıklılı, güçlü bir temele sahip olduğumuzu gösterdi. KERS üzerine olduğu kadar aero pakedindeki gelişme çalışmaları da plana göre ilerliyor. Bu yüzden gelecek sezon güçlü olmamız gerektiğini düşünüyorum"

"SEzonun ilk bölümünde daha güçlü sonuçlar aldığımızı düşünüyorum. Bu da incelememiz gereken bir şey. Bunu analiz edip üstesinden geleceğimizi düşünüyorum."

"SEzon içinde Nick2in yaşadığı sorun, aşağı yukarı halledildi ve şimdi, Robert’in sıralama sorununa bakmalıyız, özellikle de son iki yarıştaki. Nedenleri bulacağımızdan eminim"

Bu sene sonlarında tempodan uzak kalmış olmalarına rağmen Theissen, bu sene BMW Sauber2in ortaya koyduğu dayanıklılıktan cesaret aldığını belirtti.

Şampiyonluk mücadelesinde uzun süreli yer almalarınna bu dayanıklılığın yardım ettiğini söyledi.

Theissen: "Çok güçlü bir başlangıç yaptık. Sene içerisinde çok ama çok iyi bir dayanıklılığımız vardı. Diğer iki takım bazı sorunlar yaşadı, özellikle de sezonun ilk bölümünde. Bu da erken zamanlarda şampiyonaya liderlik yapmamıza yardım etti"

"Aslında şunu söylemeliyim, aracın gerçek hızı diğer takımlarla karşılaştırıldığında pek değişmedi. Dayanıklılıkla beraber yaptıkları onları öne çıkardı"

"Ama bu sezon tekrar büyük bir adım oldu. Ard arda üçüncü sefer oldu böylelikle."

"İlk 1-2 zaferimizi elde ettik. 11 defa podyuma çıktık. İyi bir yarış stratejimiz, pit çalışmamız vardı ve yarışta sezon içinde herhangi bir teknik sorunumuz yoktu. Bunu söyleyecek tek takım biziz."

"Çok başarılıydı ama ne yazık ki final yarışı hayal kırıklığı yarattı"


Yorumlar

  1. Utku İKİZPINAR avatarı
    Utku İKİZPINAR

    BMW takımı kurulduğu yıldan itibaren ortaya koyduğu tüm hedefleri gerçekleştirdi. Eğer önümüzdeki sene için şampiyonlukta iddaalıyız diyor ise tersi düşünülemez.
    İster bıyığı, ister gözlüğü ile dalga geçin, BMW yaş tahtaya basmaz, Dr Mario yanılmaz…

    BMW POWER

  2. insan teknoloji özürlü olabilir ama neden marifet gibi konuşur anlamam

  3. Mario kendine bu kadar güveniyorsa bıyıklarını ortaya koysun. Şaka tabii ki de ama BMW'den bişeyler bekliyorum. Yaptıkları yapacaklarının teminatıdır..

  4. Doğru bişi yapmadı. Pilotlar gelecek yıl KERS'i ellerine alıp pist üstünde koşacakmış. Bu dediğini şaka olarak kabul ettim.

  5. kersten başka ne yaptıki zaten

  6. Bende eminim şampiyonluk mücadelesi vereceğimize. Şu KERS işi sekteye uğramazsa gelecek sene en büyük favori BMW bence. Mario bu takımın başında olduğu ve bu ekip aynen korunduğu sürece başarısız olma ihtimali göremiyorum ben.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir