Di Montezemolo KERS'i Eleştirdi

yazar:

kategori:

Ferrari Başkanı Luca di Montezemolo, gelecek sene Formula 1’de kullanılacak olan Kinetik Enerji Geri Dönüşüm Sistemi’ni eleştirdi. Sistemin çok pahalı olduğunu ifade eden Ferrari başkanı, yol aracı teknolojisini geliştirmek için yeteri kadar paraya sahip olup olmadıklarında şüphe ettiklerini ifade etti.

Luca di Montezemolo: "Bu yeni kurallarla, gelecek çok karmaşık görünüyor. F1’in bir teknoloji trampleni olduğunu düşünmemeize rağmen KERS üretiminin daha bu seneden yanlış olduğunu hissediyoruz. Ama yarışlardaki enerji geri dönüşüm sistemi, yollardakinden çok farklı bir halde olacak"

"Bununla birlikte maliyetlerin fahiş ölçüde olduğu da doğru ve Max Mosley’in maliyet azaltılması ile ilgili taleplerini karşılamak adına FOTA ile önemli teklifler üzerine çalıştık. 10 milyon avroluk 3 yarışa çıkacak motor, 2008’e göre maliyetlerin yarıya inmesi anlamına geliyor. 2011’de 5 milyona geçeceğiz. O zamana göre 4 yıl önvcesindeki maliyet 20 milyondu."

"Düzgün mantıklara itimat etmemiz gerektiğinizi düşünüyorum: genel olanı, ve FIA Dünya Konseyi’ninkini. 2009 için onaylanan tekliflerimiz bir örnek oldu. İki konumuz var: daha küçük takımlara yardım etmek ve F1’in, aynı zamanda yakıt tedarikçilerinin de, hâlâ araştırma yapmasına ve yenilikler peşinde olmasına izin vermek. Büyük araç üreticilerinin, başkası tarafından üretilen motorlara etiketlerini koymayı kabul edecekleri düşünülemez"


Yorumlar

  1. McLAREN TEAM avatarı

    kers'in bu kadar abartılacak etkisi olmayacak 03 sn gibi bir avantaj var ve birde ağırlık! buyıl iki takım tüm araçlardan neredeyse 1sn daha hızlıydı onun için ne ferrari nede mclaren bu işte çok sorun yaşamazlar!

  2. arkadaşlara katılıyorum :))

  3. Ahmet  Keleş avatarı

    Hmailton 1 puanla şampiyon oldu puan sistemini eleştirdi geçen sene rai olduğunda gıkı çıkmadı. Şimdi kersi geliştiremediklerini kendileri söylüyor neden eleştirmesinki 😀

  4. bu tür acıklamalardan kerste ıyı gıtmeme durumu cıkaran arkadaslara katlmyrm bay montezemolaya katlyrm ek olarak bu sisteme harcanack parayı cok gereksız buluyrm bır taraftan bıseyler kısılıyorsa buna uygun hareket edılmelı aslı varmdr bılmyrm ama honda bu sısteme 90m Euro harcamıs nerde masraf kısımı nerde bu harcanan para fiayı mantıklı kararlar almaya davet edyrm

  5. veyis keleş avatarı

    evet kaan aynen öyle. montezemola çok şeffaf bi patron 🙂

  6. kaan kaanhan avatarı

    demekki ferrari kerste iyi durumda değil.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir