Glock da İnternetteki Irkçılıktan Nasibini Aldı

yazar:

kategori:

Formula 1’de ırkçılığın tek kurbanı Lewis Hamilton değil.

İsviçre yayını Motorsport Aktuell’e göre Toyota pilotu Timo Glock’un kişisel internet sayfasının ziyaretçi defteri, Brezilya GP sonrasında 500 kadar kötü mesajla dolmuş.

Interlagos’ta son turlarda kuru zemin lastiklerinde kalıp kumar oynayan Glcok, yağmurun şiddetlenmesiyle son virajlarda Hamilton’a yerini kaybetmiş ve şampiyonluğun belirlenmesinden büyük rol oynamıştı.

Bunun sonucunda Hamilton’un şampiyonluğundan memnun olmayan bazı ırkçılar ilgilerini, Almanya’da Hockenheim pistinin yakınlarında doğan 26 yaşındaki Glock’a çevirdi.

Motorsport Aktuell internet sitesi, ayrıntıları belirtmedi ama bir başka internet sitesi bir ırkçının şöyle yazdığını açıkladı

"Glock, sen Alman’a benzemiyorsun, daha çok Polonyalı tuvalet temizleyicisi gibisin"

"Bir sonraki kazanda umarım bir bacağını kaybedersin"

Bir başka mesaj ise şöyleymiş: "Bu adam Almanya’dan mı? Irak ve ya Pakistan’dan gibi görünüyor"


Yorumlar

  1. HegefelMAffiz avatarı
    HegefelMAffiz

    fftopic) begins when the "big bang," the new season?
    buy f l o m a x online without prescription

  2. kaan kaanhan avatarı

    birileri hakaretlerine ten renginizide katıyorsa buna ırkıçılık denir. hakaret edersin ama buna ırk,din,cinsiyet gibi şeyleri katmazsın o zaman belkide kişiliğine diyebilirsin. söylenen sözleri burda yazmayacağım mideniz bulanmasın. kapatılan sitenin sadece "lewis senden nefret ediyoruz umarım lastiğin patlar" benzeri yazılardan mı kapandığını sanıyorsunuz?. herneyse tarihin her kesiminde bu tür insanlar olacaktır tamamen yok olmaları imkansız.

  3. Larien Larien avatarı
    Larien Larien

    Lewis Hamilton'a yapılan hakaretlerin ırkçılıkla alakası yok. kişiliği ile alakası var. ırkçılık sadece bunun kılıfı. niye mclarencilerden başka hiç kimse bu adammı sevmiyor. bunu bir kendisine sormalı. neden bir alonso ya da massa her kesimden insanın sempatisini topluyor… glock'a yapılan bu saldırı beni hiç şaşırtmadı ayrıca. ne bekliyordu ki? çiçeklerle övgülerle karşılanmayı mı? tabiki sözler çok çirkin. çizgiyi fazlaca aşmışlar. ama bunların zaten olacağı belliydi. onun yerinde her kim olursa olsun bu saldırılara maruz kalacaktı. bununla beraber kaan arkadaşın dediği gibi finişe kadar hamiltonu arkasında tutsaydı aslan kaplan alman olacaktı. ama o bunu beceremedi… şimdi sonuçlarını görüyoruz. çok şaşılacak bir olay değil…

  4. McLAREN TEAM avatarı

    iyiki şampiyon olmuşun lewis! bu karaktersiz yaratıklara bu acıları yaşattığın için sana minnettarım! bence dünya şampiyonundan ötesin!

  5. "Bu adam Almanya'dan mı? Irak ve ya Pakistan'dan gibi görünüyor" bu laf ne şimdi nedemek alman üstün ırkta ıraklı ve pakistanlı aşağımı nasıl bir zihniyet bunu yazabilir.bence bu taraftarlık değil tambi holiganlık…

  6. ozan ülkügil avatarı
    ozan ülkügil

    hangi pilot için olursa olsun,bu mesajları yazanları kınıyorum!!!

  7. kaan kaanhan avatarı

    "Glock, sen Alman'a benzemiyorsun, daha çok Polonyalı tuvalet temizleyicisi gibisin"
    Glock arkasından gelenleri 600-700 metre daha tutabilseydi, alman ırkının gelmiş geçmiş en üstün insanı olcaktı herhalde 😀 fanatikliğe bakarmısın şampiyonluk kaçınca insana neler söyletiyor.

  8. Merih Sarıçalı avatarı
    Merih Sarıçalı

    ben bir TÜRK ve MÜSLÜMAN olarak pilot olsam,muhtemelen banada ırkçı saldırılar olur.Fakat bu benim umrumda olmaz, çıkar her severde bunu gururla söylerim,onlarda öle yapsın.Bazıları bunu kullanıyo gibi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir