Raikkonen: Motivasyonum Sağlam

Ferrari’nin Fin pilotu Kimi Raikkonen, motivasyonunun kendisi için bir sorun olmadığını söyledi.

2009 yılının sonunda Ferrari’den ayrılan Raikkonen, bu yılın başında İtalyan takıma geri dönmüştü.

Fakat Fin pilotun’un takıma dönüşü pek de iyi başlamadı.

Sezonun ilk yarışından bu yana araçta hala kendini rahat hissedemediğini söyleyen Raikkonen, ilk altı yarışın tamamında Alonso’ya geçildi ve durum şuanda 6-0.

Bununla birlikte son yarış Monaco GP’sinde iyi bir performans gösteren Fin pilot, Chilton’ın kendisine çarpmasına dek yarışı üçüncü sırada götürüyoruz.

Birçok kez motivasyon sorunu yaşadığı iddia edilen Fin pilot, motivasyonunun sağlam olduğu konusunda ısrar etti.

“Şampiyon olduğum yıla oranla artık daha fazla deneyime sahibim. Dolayısıyla artık birkaç yaş daha büyüğüm, fakat bunu hissetmiyorum. Yarışmak için içimde hala büyük bir istek var. Daha önce söylediğim gibi, inanılmaz bir iş yapıyoruz ve kısa sürede sorunları çözeceğimizi düşünüyorum. Ama biraz zamana ihtiyacımız var. Eğer sezonun sonuna kadar bu sorunları çözebilirsek sonuçlar gelecektir. Çünkü motivasyonumda değişen hiçbirşey yok”

Raikkonen gelecekte Ralli’ye dönmeyi düşünebileceğini doğruladı.

“Yeniden Ralli yapmak isterim. Ama şimdi tamamen Formula 1’e odaklanmış durumdayım”

Fin pilot Mercedes ile farka rağmen sezonun sonuna doğru Alman takım ile mücadele edebileceklerini düşünüyor.

“Mercedes sürücüleriyle mücadele etmek herkes için zor, ancak asla bilemezsiniz. Özellikle şampiyonadaki konumuma baktığımızda, bu zor olsa bile mücadele edebilmemizi isterim. Takım F14 T’nin gelişimi için sıkı çalışmayı sürdürüyor. Bazı iyi sonuçlar almayı umuyorum.”


Yorumlar

“Raikkonen: Motivasyonum Sağlam” için 39 yanıt

  1. yöneticiler bakın yeter artık yazdığım her yorumu silmeye başladınız burda hergün kavga çıkaran adamlara en ufak yaptırım yapılmazken ben kimseyi iğnelemeden yorum yazıyorum ama siliyorsunuz taraftarı olduğum pilotun haberine yorum yapamayacaksam neden bu sitedeyim bana lütfen bunu açıklayın ayrıca tarafsız olun böyle yaparak iyice yorumcuların arasını açıyorsunuz

    1. yöneticilerden birisi olarak baktım!….

      üşenmedim bu yorumu görünce panelden yorumlarınıza baktım. Şimdiye kadar tek bir sefer yorumunuz kaldırılmış o da geçen haftalarda… Yorum yaptığınız haberi unutup, yorumunuzu göremeyince gereksiz triplere girmeyin lütfen.

      ha şu şekilde başlayan yorumum vardı eminim diyorsanız onu belirtin öyle arayayım.

  2. royal misin nesin başına kimi kadar taş düşsün ulen!

  3. Adamın dibi, oh yeaaaaaaaaaaa.Millet adam görsün, karakter görsün yeaaaaa ohhh… 🙂 (Gitmesi gereken yere iletildi)

  4. ha bu arada bazı eski üyelerimiz eskiden yorum yapan ve vefat eden üyeler olduğunu söylemişlerdi.onlarıda anmamız gerek site yönetiminin bu konuda çalışma yapması ve o üyelerin hit olmuş yorumlarını yayınlamalarını çok isterim.ayrıca onların üye isimlerinide silmemelerini isterim.onlar yaşıyormuşcasına bu sitede isimleri kalsın.aynı görüşte olan üyeler varmı bilmiyorum !

    1. ve kemal kardeşim (şengül) kendisi schumici dir ama benin dostumdur neler oluyor hamilton-rosberg mücadelesi senna-rosberg gibi değil baherinde en son benim yorumum 14 beğenme almıştı.bunlar benim umrumda değil ama bu gün baktım beğenme falan yok sıfır.teknik hata varsa amenna ama !

      1. Vefat eden üyelerimizden kesinlikle haberimiz olmadı. Eğer olsaydı vefa borcumuzu ödemek için elimizden geldiğince çaba gösterirdik. Böyle durumlarda bize iletişim bölümünden haber verirlerse veya mesaj atarlarsa bilgilenebiliriz/bilgilendirebiliriz. Eski üyelerimizin yeniden yorum yazması ve buralarda olması benim en büyük temennimdir.

        Sitenin beğenme sisteminde bazı teknik problemler yaşıyoruz. Bu yüzden sıfırlanmış olabilir diye düşünüyorum. Farkındaysanız şuan yorumlara beğeni veremiyorsunuz. Sorunu çözebilmek için çalışıyoruz.

        Kesinlikle öyle, Rosberg Schumacher mücadelesinden bugün bu noktaya geldik. Eskiden az tartışma yaşamadık seninle. Rosberg ve Schumacher mücadelesi çoğu kez tartışmamıza sebep olmuştu.. Daha sonra her ikimizde olaya objektif baktık ve gerçekleri zamanla gördük. Daha objektif olmamı sağladığın için sana teşekkür etmem gerekiyor kardeşim 🙂

        1. o teşekkür bana ait dostum.selametle…

        2. umarım milletin kendine artı basamadığı ip’i değil de bilgisayarı tanıyan bir sistem olur (varsa)

          çok karakterli üyeler her karakteri için ayrı bir artı basıyor kendi yorumuna, durduramıyoruz.

          1. royal banamı taş atıyorsun yoksa genelmi açk konuş seni kaale alıyorum .site yönetimide kaale alıyordur eminim.

            1. kim yapıyorsa, üstüne alınan alınsın ortaya yazdım.

              1. kemal;lost boy ve michael nickli eski üyeler bahsettiğim konuda yardımcı olacaklardır !

  5. http://www.youtube.com/watch?v=m_sFhLHYLpA

    startı iyi falan değil, normal bir start. ekstra bir efor yok.

    http://youtu.be/_a_SaadPVIU?t=1m15s

    çok süper karakter yea.

    1. Lomen Milor avatarı

      Kimi “ezanı” Türkçe okuttu.. Bunlar hep “Fin” zihniyeti..

      yazmayı unutmuşsun bilader, hatırlatayım dedim..

      sdsafsd

      1. ahahahaha çok iyi yorum

    2. Gerçekten artık komik olmaya başladın 🙂 bir insan kendini senin kadar alçaltamaz ama sen başarıyosun helal olsun sana

      1. raikkonenci olmayan karaktersizdi geçenlerde, şimdi de raikkonen’e laf söyleyen kendini mi alçaltıyor 🙂 hangi dünyada yaşıyorsun sen? bak gerçek burası. burası trf1 burda herşey gerçek 🙂

        zaten ne kadar doğru yorumlar olduğu cevap vermekten ziyade boş zırva yazmanızdan belli. her zırva yazışınızda cevap geliyor artık bari o şekilde rezil olmayalım da hakaret edelim modunda yazıyorsunuz.

        1. royalcim seninle uğraşmaya tartışmaya harcıyacak boş vaktim yok eğer tartışmak istesem emin ol çok şey söylerim senin gibi boş insan değilim sen kimiye laf etmeye devam egolarını tatmin etmeye devam et burda aklı başında! insanlar neyin ne olduğunu biliyor.

          Sayın site yönetimine bu royale bir çare bulmasını öneriyorum sitenin seviyesi iyice düştü çünkü. ayrıca royalin bütün yorumları dururken bazı yorumlarımın silindiğini görüyorum gerçekten yaptığınız ayıptır. böyle giderse gerçekten silmeniz gereken mesajlar göreceksiniz artık.

          1. ne kadar boş insan olduğun boş yorumlarından görülüyor emin ol. favori pilotuna laf edene hakaret edecek kadar boşsun. böyle boş boş yorumlar yapıp sonra niye siliniyor diye mızmızlanmana da gerek yok. sebebi belli.

            1. “”Favori pilotuna laf edene hakaret edecek kadar””

              bak bu cümlede kendini açıkca ele veriyosun güzelce eleştirini yapıp gitsen kimse sana bişey söylemez. seninle tartışmaya girmek istemiyorum çünkü sen tartışmayı bilmiyosun tartışma edebin yok adabın yok kendi doğrularından başka kimsenini düşüncesi senin için önem arz etmiyor. Zaten dünyada F1i birtek bilen sensin senden başka kimse hiç bişey bilmiyor ukalalık da sınırları zorluyosun bide üstüne millete laf ediyorsun.

              Kimi alonsodan yavaşda yavaş başka birşey bildiğin yok papağan misali her yerde aynı yorumların sıkıldım.

              Kiminin yavaş olmasının birçok sebebi var hadi sebeblerin hepsini geçtim hiç bişey yok diyelim ortada kazalar var patlayan lastikler var bunları da geçtim her konuda laf ediyosun söylenen hiç bi söz hiç bi neden senin için mazaret sayılmazken monacoda rainin alonsoyu startta geçişine laf etme cürretini nerden buldun? hadi onuda buldun neden hiç bişey senin için mazaret olmazken alonsonun redbullar tarafından sıkıştırıldığı raikkonenin o nedenle geçtiğini bizim önümüze neden mazaret diye sürüyosun cevap ver hadi..

    3. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
      Berkhan Oğulcan Akçay

      Seni takan kalmadı artık anlasana.

    4. royal düşmanlıktan vazgeç çünkü düşmanlık kimseye bir şey kazandırmaz.dost olmaya çalış sana tavsiyem bu.yaşım 40 ve gördüğüm bana onca yakın ölüm ve sonuç ;aynı senin masal yada hikaye diye dinlediğin olaylardaki gibi.ayrıca doğru olduğunu düşündüğün şeyleri 2 kez düşünmenide tavsiye ederi yok bu tavsiyeleride kabul edemem diyorsam.son pişmanlık fayda etmez giren çıkmaz kimsede çıkarmaz.üstelik acısı dayanılmaz olur.

    5. Onur Gentas avatarı

      Keşke burada Kimi’ yi savunanlar diğer pilotlarada kendi pilotlarına gösterdikleri saygıyı gösterebilseler. İşinize gelince hakaret düzeyine varan cümleler kurabiliyorsunuz.

    6. Kaptan Mağara Adamı avatarı
      Kaptan Mağara Adamı

      RoyalHunt mantıklı cevap verelim o zaman.. Bak burada Mantıklı yorumlarla Alonsoyu savunmana laf söylemiyorum. Mantıklı yorumlarla Rai’yi kötülemenede laf söylemiyorum.. Ama birazdan vereceğim örnekle beraber göreceksin ki ; sen Raikkonen konusunda iyice bunalımlara girmeye başladın. Hayal seneryoları üretiyosun. O yüzden sana cewap vermek zahmetınde bulunuyorum. O kadar uçuk yorum yapıosun ki bu hayal ürünleri yüzünden kimse senin yorumlarını ciddiye almıyor ki bunkar ne kadar mantıklı olsada…

      Gelelim vereceğim örneğe ; İkinci video da Raikkonenin İspanya gp öncesi videosunu paylaşmıssın. Videoda Rai normal oalrak diğe pilotlar gibi klasik arabalarla tur atıyor. Ve en sonunda ki burasıda seni alakadar ediyor galiba; kalabalık yolda giderken önüne birden karşı taraftanhızlı adımlarla biri çıkıyor oda eliyle hafiften bir ” ne oluyor ” edasıyla karşılı veriyor. Yani normal olarakbunu bizde yaparız dimi.. İşte sen Rai konusunda o Kadar Paranoyaya bağladınki böyle bir video nun altına ” Çok süper Karakter Ya ” cümlesini yazacak kadar absürt oldun.. İşte insanlar bukomediye binayen seni ciddiye almıyorlar ki haksız sayılmazlar bence dostum… Bu yorumu diğerleri gibi hakaret olarak alma lütfen… Saygılar.

      1. doğrusu yorumunda mantıklı bir cevap göremedim. diğerlerinden farklı birşey de görmedim doğrusu, aynı hakaretvari zırvalar.

        sadece 2. paylaştığım video ile alakalı birşey söylemişsin, o da videoyu düzgün izlememenden kaynaklı bir yanlış anlama ile olmuş. raikkonen çarpıştıktan sonra adamı itiyor. istersen dikkatli bak. biriyle çarpıştığında böyle davranmazsın. özellikle bir markanın sembolüysen ve sürüyle insanın örnek aldığı bir kişiysen.

        huysuz molla dedeler gibi geziyor ortalıkta, hareketleri yapmacık artık. rallide sanırım kendiyle ilgili çok haber okumuş. ben neymişim be demiş. eskiden doğal olan hareketlerini şimdi 10 katı abartıp geldi.

        1. Kaptan Mağara Adamı avatarı
          Kaptan Mağara Adamı

          Her ne kadar mantıksız ve Zırva yorum yapıyor olsam da burada tekrardan yazıorum.

          Bak video ya nasıl baktığına bağlı. Yani sen zaten video da Raikkonen hakkında iyi bir şey görmek istemiyorsunki. Sen o videoyu izlerken Rai hakkındaki ön yargılarınla izliyor ve doğal olarak sağlıklı çıkarımlar çıkarmanda zorlaşıyor.. Daha dıkkatli bak videoya karşıdan gelen adam Hızlı ve yolun ortasından hiç bakmadan birek Rainın üzerine doğru geliyor. Ve Raiyi orada Ne oluyor bee edasıyla düşün bi.. Sadece biraz empati yap ve onun gibi düşün.. Burada belki biraz abartı oluyor hareketi ama Sen nasıl oluyor da bunun gibi çok basit bir olayı F1 sevenlerin olduğu ve mantıklı yorumlar bekleyen bir sayfada bu davranışı Karaktersiz gibi gösteriyosun benim anlamadığım bu.. Sence bu biraz fazla basit değil mi ? Kusura bakma ama Komik oluyor da biraz..

          Huysuz Molla dedeler gibi gezmiyor; Sadece kendine has bir vurdumduymazlığı var.. Yapmacık haraketler demişssin ama biraz önyargılı davranmasan o haraketlerin zaten Rai de F1 e girdiğinden beri olduğunu anlarsın.. Yani 10 yılı aşkın birinin hareketlerinde değişmezlik oluyorsa bu yapmacık olarak değil de bir Tarz olarak adlandırılır. Çoğu kişi de Rai yi gerçekden bir Tarzı olduğu için sevmiyormu zaten. …

    7. efor yok tu da alonso ile 7 saniye fark acti ta ki ….. gelp carpana kadar sen neyin kafaini yasiyorsun. amacin nedir senin. burda her kimi fani ile tartisip duruyorsun ??

  6. OtonomAktor avatarı

    Seneye arac gelisebilirse rai sampiyonluga oynuyacaktir.

    1. inşaallah

  7. ”Takım arkadaşı alonsoya oranla daha yavaş gözüktü” bu cümle niye bu kadar sık kullanılıyor ? Raikkonen Alonsodan nasıl daha yavaş açıklıyabilirmisiniz.Avustralyadaki hatası dışında Raikkonen nerde hata yaptı ? Malezyada Magnussen yarışını mahvetti Bahreynde zaten Ferrari takım olarak yavaştı Çinde araca alışamadığı için vasat kaldı diyelim İspanyada Alonsodan kat ve kat daha hızlıydı Monacodada aynı şekilde.Alonsodan yavaş kaldığını hadi kanıtlayında görelim.

    1. “şuana kadarki yarışlarda takım arkadaşı Alonso’ya oranla daha yavaş gözüktü.” cümlenin tamamı bu. Aslında bunu yazarken böyle tartışmalar çıkabileceğini düşünmüştüm. Fakat bunu Alonso’nun yarışlarda Raikkonen’e oranla 6-0 önde olduğuna dayanarak yazdım. Farkettiyseniz “yarışlarda” yazmışız.

      Cümlenin tamamına bakalım bir de “Sezonun ilk yarışından bu yana araçta hala kendini rahat hissedemediğini söyleyen Raikkonen, şuana kadarki yarışlarda takım arkadaşı Alonso’ya oranla daha yavaş gözüktü.

      Burada da zaten Raikkonen’in sorun yaşadığını belirtmişiz.

      Amacımız Raikkonen’i kötülemek olsaydı Monaco’da ki performansını göz ardı edip yazmazdık. Ancak hassas olduğunuz bu konuyu uzatmak istemiyorum. Haber düzenlendi…

    2. İspanya’da ve Monaco’da Alonso’dan nasıl kat be kat daha üstün oluyor ? Görende tur bindirmiş Alonso’ya sanır.. 🙂

    3. en büyük Raikkonen!!!!!!!!!!!! padişahım çok yaşa!!!!!

    4. raikkonen’in sorun yaşadığı falan bence yok. şu araca alışıp alışmama meselesine gelince, geçen bahreyn sıralamalarında birden araçta iyi hissetmişti. sonra yarışta alonso ne yaptı etti önde bitirdi, şimdi monaco’da pek de fena görünmemesine rağmen rai yine “araçta rahat değilim” diyor. bir nevi bu sefer yoğurdu üfleyerek yiyor. çünkü en son araç iyi hissettirdi deyince alonso’dan ağzı yandı.

      şimdi gelelim senin yorumuna;

      avustralyada hata yaptı veya yapmadı: alonso’dan yavaştı.
      malezya’da magnussen çarpmasa da gerideydi ve geride bitirecekti. alonso’dan yavaştı.
      çin’de ne oldu önceki yarışlarda alıştığı aracı mı unuttu? alonso’dan yavaştı.
      bahreynde ferrari takım olarak yavaştı, ee? kimi de alonso’dan yavaştı.
      ispanya’da alonso’dan kat kat hızlı falan da değildi. kat kat hızlı olan rai nasıl oldu da ilk stintte farkı 1 saniyenin üstüne çıkaramadı? düzgün strateji belirleyemediler, alonso ve mühendisinin yarış taktiğine suç atıldı. mercedes değil burası. mühendisinle taktiğini yap ve mücadele et. sonra bu aralar pek sevdiği (geri döndüğünden beri yaptığı) telsizde mızmızlanmaya da gerek kalmaz.

      monaco’ya ise bir cümle yetmez.
      monaco’da sıralamada yarım saniyeden daha fazla fark yedi. startı iyi değildi, şanslıydı. ekstra bir efor yoktu. düzgünce kalktı ve 2 redbull ve alonso’nun savaşı sayesinde dümdüz çizgide giderek 3 sıra kazandı. ilk stintte temposu alonso’dan daha iyiydi. sadece bu yüzden 6 yarıştan şanssızlık yaşamasaydı önde bitirebileceği tek yarış monaco idi diyebiliriz.

      dikkat ederseniz bahreyn’de kimi’nin geride kalmasını takım olarak yavaştı diye örtmeye çalışıyor. bu kafayla düşündüğün için zaten kimi sana göre galaksinin en çoksüper ve çok karakterli pilotu.

      1. StrongUnion avatarı

        saçma yorumlar atıyorsun boşuna laf kalabalığı birader
        bak;
        avustralya kendi hatası yüzünden 11. başladı bi ara alonsonun arkasına kadar 6.lığa kadar geldi yarış sonu 7. oldu senin alonso 5. kalktı ricardo sayesinde 4. oldu yani rai daha hızlıydı

        malezyada rai daha iyi kalktı 3. veya 4. virajda olması lazım alonsonun yanına kadar geldi alonso korkusundan raiyi kerblere attı geri düştü sonrada magnussen teması daha ilk virajda ve pist 1.40 la dönülüyor hesabını sen yap doğru dürüst izleyin.

        bahreynde yine startta alonsoyla yan yana geldiler yine attı hadi o yarış içinde olan birşeydi alonso doğru olanı yaptı (malezyada yaptığı tam ödlekliktendi) ayrıca bir magnussen teması daha var. rai 2 pitstop stratejisini uygulayacaktı maldonado kazasının ardında güvenlik aracı yüzünden 3. pite girdi ve alonsonun gerisine düştü yoksa button gibi geçilecekti ayrıca ferrari yavaştı.

        ispanyada düpedüz raiyi geri aldılar çünkü ferrari ilk üç yarışa bakıyor ilk üç yarışta kim öndeyse ona taraf çekiliyor. massa italyaya kadar dedi ama 2010 hockenheim yarışı italyadan sonramı da takım emri yedi.

        monacoda şanstan bahsetmişsin bu sezonun en şanssız isimlerinden rai bırak bi kerede şans ona dönsün nolmuş insanlar neden balonso diyor ki. birer balonso taraftarı olarak sizin şanstan yana şikayet etme hakkınız yok hep alonsoyamı vuracak şans. Alonso balına puan topladığı zaman kendi hakkıyla rai olunca şans. hem ayrıca al işte monaco alonsoya döndü yine rai kaldı vettel kaldı alonso yine 4. oldu bu şans değil ama demi tamamen alonsonun hakkıyla boş laf bunlar boş

        ben alonsoyu 2005 nunburning yarışında son turda rainin süspansiyonu kırılınca alonso sanki kendi hakkıyla kazanmış gibi bi taraflarını yırttığından beri sevmiyorum. O resmindeki adam 2001 ispanyada hakkinen son turda motor patlatınca yarışı kazandı ve sevinmeden hakkinenin yanına gitti. 2002 fransa yarışında rai son 5 tur kala hata yapıp liderliği alınca podyumda teselli etti raiyi. yani alonso bi b*k değil.

        ha rai çinde yavaş kaldı ben şahsen araca alışma süreci sözleri falan hikaye olduğunu düşünüyorum resmen alonsodan yavaş kaldı bunu kimse inkar edemez. ama bir laf vardır ya FUTBOLUN ADALETİ OLSA O GOLÜ BENİM HANEME YAZARLARDI diye o laf işte tam RAİKKONEN e göre bir laf adamın yakasını şanssızlıklar bırakmadı en azından alonsoyla arada bu kadar puan farkı olmazdıda sizinde çeneniz bu kadar açılmazdı

        1. sadece ilk 2 cümleyi okudum. gerisine göz gezdirdim. kimi’yi oraya attı buraya attı “korkusundan” demişsin. sanırım artık kimi’ye karşı defans yapmak da yasak. komik duruma düşüyorsunuz her ağzınızı açtığınız an.

          “avustralya kendi hatası yüzünden 11. başladı bi ara alonsonun arkasına kadar 6.lığa kadar geldi yarış sonu 7. oldu senin alonso 5. kalktı ricardo sayesinde 4. oldu yani rai daha hızlıydı”

          bu kadar mı kapasiten? ciddi soruyorum bu yazdığın cümleyi düşünerek mi yazdın? ya da “bunu yazarken ne düşündün de yazdın?” 11.’den 6 olmayı, 7.likten 5liğe çıkmaktan üstün mü tutuyorsun? 7.likten 5’e çıkmanın 11’den 6.lığa çıkmaktan daha zor olduğunu (özellikle bu sene) kavrayamadın mı?

          11. sırada başlayıp etrafındaki toro rossoları geçmekle, 7. başlayıp force india gibi daha hızlı olan takımları geçmeyi bir mi sanıyorsun? sen iyi bir f1 fanı olursun da, önce kafayı değiştirmen lazım komple.

          1. StrongUnion avatarı

            o zaman kimi yavaştı demiceksin defans kime yapılır ha.

            konu torro rosso değil rai 11.likten kalkmasına rağmen alonsonun arkasına kadar gelebildi yani daha hızlıydı konu bu .

            bu nasıl bir at gözlüğüyle bakmaktır tamam kralsınız benim kafa yapıma bakacağına sen at gözlüklerini çıkar bence etrafta başka pilotlar olduğunu da göreceksin

            her rai haberinin altına bitiyorsunuz. raiyi gömecem diye boş yorumlar yapıyorsunuz tamam ne alonsoymuş be alın şampiyon olsun

  8. Açıkcası sezon başında takım içi düelloları içinde en popüler olanı Alo-Rai idi ama tabii onlarda bilemezdi araçlarının ilk 3’e bile zor oynayacağını Alonso uzun zamandır Ferrari’de ve takım onun etrafında Kimi şuan için hala misafir tıpkı geçen sene ki Hamilton gibi ancak Ben Raikkonen’i önümüzde ki yıllarda da görmek isterim Monaco’da etkileyici bir yarış çıkardı her şeye rağmen. Umarım F14-T en azından RedBull ile mücadele edebilecek seviyeye gelir

  9. Sende sorun yok zaten.Sorunun kim de olduğu belli.Ferrari’nin gereksiz takım mühendislerinde.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir