2014 MotoGP Mugello GP – Efsanevi Yarışı Marquez Kazandı, 6’da 6 Yaptı!

yazar:

kategori: ,

2014 MotoGP Şampiyonası’nın İtalya’nın Mugello pistinde gerçekleştirilen 6. yarışını Marc Marquez kazandı.

Şampiyona lideri Marquez, pole pozisyonundan başladığı yarışın startında bir kaç sıra kaybetmesine rağmen çok zaman geçmeden ikinci sıraya yükseldi.

İlk 15 turu lider götüren Jorge Lorenzo ile ikinci sıradaki Marc Marquez arasında, son 7 turda efsanevi mücadele oldu. İki sürücü bir çok kez birbirlerini geçerken son turun başında liderliği ele geçiren Marquez, yerini korumayı başararak damalı bayrağı ilk sırada gördü ve art arda 6. kez kazandı. Böylece Marquez, 2002’de art arda 6 kez kazanan Rossi ile rekorun ortağı oldu.

Uzun zaman sonra galibiyet mücadelesi veren Lorenzo, çok iyi götürdüğü yarışta damalı bayrağı 0.1 sn geride 2. gördü.

Yamaha’nın kendi evinde yarışan şampiyon sürücüsü Valentino Rossi, en iyi olduğu pistte 3. olmayı başardı. Dün sıralamalarda yaşanan sorun nedeniyle 10. sırada kalan Rossi, ilk turlardaki iyi yükselişi ile 3. sıraya kadar yükseldi. Rossi yarışın geride kalan bölümünü rahat bir şekilde 3. götürerek podyumu tamamlayan isim oldu.

İyi bir kalkış yapan ancak ilk viraja girerken kötü frenleme ile 8. sıraya kadar gerileyen Honda sürücüsü Dani Pedrosa, 4. olmayı başarırken onu Monster Yamaha’dan Pol Espargaro takip etti.

İlk turlarda 4. sıradaki yerini koruyan ve Pedrosa ile sıkı mücadeleye girişen Andrea Iannone, lastik kumarının tam olarak tutmamasının ardından, Andrea Dovizioso’nun arkasında 7. olabildi.

 

  • Po. Name TeamGap First
  • 1MARQUEZ M.Repsol Honda TeamLap 23
  • 2LORENZO J.Movistar Yamaha MotoGP+0.121
  • 3ROSSI V.Movistar Yamaha MotoGP+2.688
  • 4PEDROSA D.Repsol Honda Team+14.046
  • 5ESPARGARO P.Monster Yamaha Tech 3+15.603
  • 6DOVIZIOSO A.Ducati Team+17.042
  • 7IANNONE A.Pramac Racing+17.129
  • 8BAUTISTA A.GO&FUN Honda Gresini+27.407
  • 9ESPARGARO A.NGM Forward Racing+41.886
  • 10HERNANDEZ Y.Energy T.I. Pramac Racing+45.212
  • 11PIRRO M.Ducati Team+45.433
  • 12ABRAHAM K.Cardion AB Motoracing+45.831
  • 13REDDING S.GO&FUN Honda Gresini+45.839

Yorumlar

“2014 MotoGP Mugello GP – Efsanevi Yarışı Marquez Kazandı, 6’da 6 Yaptı!” için 10 yanıt

  1. mehmet korkmaz avatarı
    mehmet korkmaz

    Bence bu yarista yamahada hondada ayni gucteydi honda duzlukte hizliyken yamahada virajlarda iyiydi bunu rossinin 3 kanitliyor bence marku bence bu sene daha ustaca suruyor gecenseneye gore son turlar bana rossi ve sete gbarnau ve rossi max biaggi yarislarini hatirlatti hatirlayanlar vardir mutlaka bu yarislari geşke rosside yakalasydida 3 bir mucadele izleseydik

  2. Marquez’in kazanacağını biliyordum da kaç sn farkla kazanacak diye merak etmiştim 😀 Bu sefer yakın bitmiş

  3. Lorenzo çok çabaladı her tur start-finish düzlüğünde kaptırdığı yeri geri almayı başardı ki hepsi birbirinden harika ataklardı bana göre. Bir tek son turda ilk viraja girerken Marquez, kötü döndüğü virajda motoru Lorenzo’nun önüne atmayı başarınca Lorenzo çok zaman kaybetti ki ona rağmen son virajda bir atak denemesi daha yapabildi ama olmadı. Lorenzo’nun kazanmasını çok isterdim çünkü bugün %100 hak eden Lorenzo’ydu.

    Spiker sanırım Yiğit Top’tu. Ben çıksam daha iyi anlatırım, önündeki olayı göremiyor daha. Lorenzo net bir şekilde Marquez’in arkasındayken heyecanlanıyor atak yapacak diye ama teşebbüs bile yok, sonra atak yapıyor geçtikten sonra heyecanlanıyor falan. Bir de bir yerde Lorenzo hata yapınca ah be demesi de gözümden kaçmadı. 😀

  4. Oğulcan Bulut avatarı
    Oğulcan Bulut

    bu adamın hakkından stoner gelir.. nerdesin reyiz üşüyoruz

    1. Onur Gentas avatarı

      Reyiz mi?

  5. Çok keyifli bir yarıştı…Tebrikler Marquez…Lorenzo’da iyi iş çıkardı..Rossi’ye yazık oldu..3.’lüğe yükselirken Andrea Iannone arkasında fazla kaldı çünkü Ducati düzlük hızı Yamaha’dan fazlaydı ve düzlükte geçemeyince 1 sonraki turda geçebildi ve fark biraz açıldı ve öndekilerle bu farkı kapama şansını bulamadı…Aslında bir açıdan Rossi dünkü sıralama sonucuyla yarışı zora sokmuştu..Yalnız Rossi’nin 300. yarışında kupa töreninde kendi ülkesindeki taraftar kalabalığını görmek lazımdı adamın neden efsane olduğu bir kere daha belli oluyor…

    Lorenzo iyi olduğu pistte Marquez’i çok zorladı ve son turda ki geniş virajda Marquez savunmasında hata yapmayınca 2.’liğe razı oldu…
    Marquez geçen sene pek iyi şeyler hatırlatmayan pistte 1.’lik savaşını zorlayarak kazanmayı bildi..

    Motorsiklet yarışlarında adrenalin hemen hemen her daim limitte..F1’i bu hale getirenlere selam….

    1. Pilotların yarış sonu basın konferanslarının dökümünü de siteden bekliyoruz…..

  6. güzel yarıstı ama hondayla yamaha aynı gucde tam degılde yamaha daha gelısmesı lazım

  7. Müthiş mücadeleyi b*k eden Yiğit Top olmasa daha iyi olurdu. Ne vardı yani bu kadar zorlayacak ?

  8. Lorenzoya acıyorum artık ya. Adam %110 yarışıyor belki ama honda drs açar gibi düzlükte 15km/s avantaj yakalıyor sürekli.

    Rossi gerilerden iyi geldi ama bir yere kadar .. önlerden başlasa belki marquez daha çok zorlanabilirdi baskı altında..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir