Barrichello Bir Gün Ferrari Gerçeklerini Açıklayacak

yazar:

kategori:

Rubens Barrichello, Formula 1 kariyeri ile ilgili bir biyografi yazabileceğine işaret etti.

Sao Paulo’daki bir ödül gecesinde konuşan 36 yaşındaki Brezilyalı pilot, son zamanlarda gündeme gelen Ferrari’deki zamanlarında İtalyan takım ve Michael Schumacher ile arasındaki ilişki ile ilgili konuştu.

Barrichello: "Kamuoyu, Ferrari’de neler yaşadığımın yarısını dahi bilmiyor"

"Belki de bir gün gerçekleri bir kitapta okuyabilirler"

Yaşadıkları ile ilgili ayrıntıları açıklamak için doğru zamanın henüz gelmediğini de ifade etti.


Yorumlar

  1. forzaferrari avatarı

    mcmerc ferrari evet dürüst bir takım değil, bunu bir ferrari taraftarı olarak söylüyorum ancak f1de hiç bir takım öyle sandığımız gibi dürüst değil, renonunda ferrarininde mercedesinde yaptığı kuraldışı birçok şey vardı, benim rahatsız olduğum; daha önce orda çalışmış bir pilotunun çıkıp bu şekilde konuşması, hiç profsyonel değil bence, madem biliyodun bu kadar şeyi niye o kadar yıl alet oldun sonrada çıkıp konuşıyorsun

  2. Boş konuşmaa..

  3. Niye taaruza geçiyorsunuz ki anlamıyorum?!? Eğer adamın söylecek sözü varsa söyler size mi soracak?? Eğer siz de ferrarinin içinin "tertemiz, pırıl pırıl" olduğunu zannediyosanız, buna inanıyorsanız Rubens'in söyleyeceği şeylerden çekinmiyorsunuzdur değil mi?? Ortada bişey yok madem niye bu rahatsızlık…

  4. kaan kaanhan avatarı

    yol verdin vermedin mevzusuna takmayın derim. bence konu bu olmayacak 🙂 "bende hızlıydım ama ferrari hep schumiyi tuttu ona göre araç dizayn etti, ona yol vermemi söyledler vs.." rubens in gerçekleri birgün herkes öğrenecek dediği şey sizce bu mu?? :))

  5. Alp o kadar bilgilisin ki seninle muhattap olmak gerçekten imkansız. Ama senin söylediğin gibi aptal olmak buraya yorum yazmaya engel değil

  6. Alp biraz saygı çerçevesinde yorum yaparsan sevinirim. Bana aptal diyerek sen zaten kendi kaliteni belli ediyorsun.

    Sayın f1 dehası. söylermisin bana mika-schumi kapışmasında ne zaman 2 farkla schumi şampiyon oldu? Ve ne zaman rubens schumiye yol verdi? 2000 yılı mı 2001 yılı mı? Benim bildiğim kadarıyla bu iki senede de schumi epey fark atmıştı. Yani 2 puan falan yoktu. 2000 yılı schumi-108, mika: 89… 2001 yılı schumi 123, mika 37, david 65…

    Gelelim 2003 yılına. Hangi yarışta schumiye yol verdi rubens? Hani ben biraz aptalım ya hatırlıyamıyorum. Ama benim bildiğim kadarıyla bu ikili (rubens-schumi) hiç bir yarışta 1-2 ya da 2-3 bitirmediler. Yani arka arkaya.

    Haklısın sen kiminle muhattap oluyorsun ki? adama bi sorarlar dimi yarışı sen nerenle izliyosun diye

  7. Merih Sarıçalı avatarı
    Merih Sarıçalı

    ferrari o politikayı uygulamasa o başarı gelcekmiydi.Açıklasın bakalım ne dicek kendini rezil edcek zaten bu açıklamayla etmiş..

  8. "sevsinler seni" derler.Hani bu aralarda pek meşhur bi laf.Rubens sen stepni yi bul.Ceset meset ne varsa serin ortaya.-Yok yaa! -Sonrada kim vurduya gitsinler

  9. Ferrari bir takim arkadaslar, icinde yalanci politikalarin, sisli ortamlarda puro tutturen mafya adamlarinin dolastigi bir pavyon degil, Ferrari karsitlari boyle gormek istiyor ama maalefer bu takimin basarilarina bakarsak surekli gelismeyi bilen bir takim. O yuzden kimse bisey beklemesin, Rubens en fazla Schumi`yi destekle dediler diyebilir baska da bisey yok ortada, hizli olsaydinda gecseydin, onune tasmi koydular? Scumi`nin yakitini sanami tasittilar? Hec iste, Coulthard gibi centilmence geldin centilmence git, arkandan adam desinler..

  10. çok ayıp…çamura yatma rubens.kimse kimseyi zorla takımda tutmaz.yakışmadı sana :S

  11. hakan alık avatarı

    zamanı geldi uzatmaya gerek yok.git evde (hırslı pilotlarla dolu
    )f1 izle.

  12. Alp hangi yarışlardan hangi yol verdiklerini çıkaracaksın anlamadım? Ne yani rubens shumiye yol vermeseydi schumi kazanamayacakmıydı şampiyonlukları. Ya da rubens hangi yıl direk şampiyonluğa oynadı da ferrari engelledi? Bırakın bu işleri bana takım emirlerini tarih boyunca uygulamayan bir tane takım söylesene.. (İki takım arkadaşının birbirleriyle olan tartışmaları hariç) Mclaren uygulamadı mı? Renault uygulamadımı? Hepsi de uyguladı. Ama ferrari bunu bariz bir şekilde kimseden gizlemeden yapıyordu. Tek fark bu.

    Peki schuminin rubense verdiği yollar ne olacak. Ya da hamilton neden bukadar kollanıyor. Heiki de haksızlığa uğruyor. Bu da senin deyiminle şerefsizlik değilmi? Alonso-Piquet de şerefsizliğin bir örneği sana göre.

    Ayrıca etik olmayan bir durum göremiyorum ben bunlarda. Adı üstünde bu bir takım oyunu.

  13. McLAREN TEAM avatarı

    kendini gündeme getirmek için anlatacakları ferrarinin takım stratejisinden daha öte içerideki bazı sorunlardan bahsedecektir.
    f1'de bilgi hırsızlığı f1 in varolduğundan beridir vardır. son birkaç yılı içinde 1 tane olayı yazsa bu sezon boşluğunda gündeme direk oturur..

  14. thrillercd thrillercd avatarı
    thrillercd thrillercd

    Schumiye bir kaç defa yol vermekle Barrichellonun şampiyonluk yada şampiyonluklarının çalındığını düşünüyorsanız, aşağıdaki tabloya biraz daha dikkatlice bakmanızı tavsiye ederim.

    2000 yılı
    Michael Schumacher 108 puan
    Rubens Barrichello 62 puan

    2001 yılı
    Michael Schumacher 123 puan
    Rubens Barrichello 56 puan

    2002 yılı
    Michael Schumacher 144 puan
    Rubens Barrichello 77 puan

    2003 yılı
    Michael Schumacher 93 puan
    Rubens Barrichello 65 puan

    2004 yılı
    Michael Schumacher 148 puan
    Rubens Barrichello 114 puan

    2005 yılı
    Michael Schumacher 62 puan
    Rubens Barrichello 38 puan

  15. Gökhan Dündar avatarı
    Gökhan Dündar

    Helal olsun Rubens söle tabi gerçekleri 🙂

  16. Eeee şimdi durum değişti.Stepni'yle bir araya gelip şöyle ne var ne yok bi dökseniz ortaya çok güzel olacak kanımca hehehehe…

  17. 2000 yılından itibaren Ferrari Rubens'i hep ikinci pilot olarak gördü ve ona göre davrandı, 2005 yılında Ferrari onu birdenbire ikinci pilot yapmadıki. 2005 Amerika onun Ferrari'den ayrılmasının nedeniyse 2002 Avusturya'dan sonra neden sustun diye sorarlar adama.

    Ferrari'nin Rubens'e yaptıkları çok çirkin kesinlikle. Hep acımakla karışık saygı duydum Rubens'e ancak söylemek istediğin şeyler varsa "yapacağım, söyleyeceğim" demek yerine aynen Prost'un yaptığı gibi çatır çatır anlatırsın ne var ne yoksa. Yapamıyorsanda hiç ağzını açmazsın. Reklam kokan hareketler bunlar.

  18. salih bozok avatarı

    açıklamazsan adam değilsin. 🙂

  19. ecrin deniz avatarı

    ferrari taraftarı olduğum için değil,genel anlamda böle söylemleri çok saçma buluyorum.bence açıklayacak şeyleri varsa kim olursa olsun hemen açıklamalı!açıklamalı ki herkes öğrensin! bu ne böyle?

  20. MagicAlonso avatarı

    yaa adam ferrari adına konuşunca neden bukadar rahatsız oluyorsunuz.kimse rubensin neler yaşadığını ferrarinin hangi vaatlerle onu aldığını bilmiyor.eğer birgün biyografi yazarsa ozaman öğrenecez bunları.ayrıca rubens kendisi ferariden ayrılmadı mı.bazı arkadaşlar sanki kovulmuş gibi konuşuyor.rubens daha önce 2005 amerikada takımın onu shuminin arkasına düşürdüğü zaman ayrılma kararını vermiş olduğunu söyledi.rubens gibi bir pilotu kimse bukadar çabuk harcamamalı.shumi harika bir pilottu fakat rubens te ondan çok aşağı kalır bir pilot değildi.strateji hep shumi üzerine kuruluydu ama rubens bunlara rağmen birçok kez shumi kadar hatta bazı yarışlarda shumiden iyi performans gösteriyordu.kimse ferraride yaşananların iç yüzünü bilemeyeceği için(bende dahil)konuşmayalım.çünkü bu konuştuklarımız atmaktan veya o pilota karşı düşmanlığımızı göstermekten başka birşey ifade etmez.

    Herkese Saygılar

  21. ferrari kimi avatarı

    Bunlar gundemde olmak icin yapilan hareketler bence… Ferrari de bu adam iki numaraydi cunku bir efsane varken kim ne yapsin onu. Madem sindiremiyordun zorlami tuttular seni orda. E tabiki Ferrari yi birakmak kolay degil, tum pilotlarin hayali olan bir takim nasil birakilir…

  22. forzaferrari avatarı

    evet takım emirleri uyguladı ferrari ve bu yasak değildi, bilmeyen yok zaten bunu ama memnun değilse, nasıl alonso bıraktıysa mclareni veya daha sayısız pilot herhangi bir takımdan ayrıldıysa o da paşa paşa ayrılırdı, böyle konuşması hiç profesyonel değil…

  23. rubens bu işleri gececeksin adama sorarlar o zman neden devam ettin ferrarii seni adam etmeye çalıştı sen hala olamdıgın için böle konuşuyosun dikkat et şuna ferrari çöldeki bir baha gibidir onun kotpitine geçmek herekese nasip olmaz mclarenler ferrairele kolay olmuyo.. sana yakışan geçirdiğin dönemi saygıyla yad etmendir….

  24. Ferrari şampiyonluk kovalayabilecek bir pilot isteseydi zaten Rubens'i getirmezdi takıma, alabileceği bir çok hızlı isim vardı. Ferrari'nin istediği Schumacher olmadığında (kaza, arıza,…) yarışı kazanabilecek, takım puanları toplayabilecek bir adamdı.
    Ferrari'de takım emirleri vardı, bunu zaten kimse çıkıp inkar etmedi, Avustralya'da zaten söylemekle kalmadı, açık açık gösterdiler herkese. Ferrari taraftarları dahil hiç kimsenin hoşuna gitmesede kurallara aykırı bir durum yoktu (gerçi şimdi yasak ama kimsenin taktığı yok).

    Rubens bizim bilmediğimiz, şaşıracağımız ne söyleyebilir bilmiyorum. Beni dövdüler, sövdüler diyebilir onunda gerçekleşmesi mümkün değil. Hem öyle olduysa neden o takımda kaldın o kadar yıl derler adama. Biyografisi satsın diye şimdiden reklam yapıyor gibi bir ihtimal getirdi benim aklıma.

  25. murat korkut avatarı

    Rubens in anlatacaklarını tahmin edebiliyorum ama bu saatten sonra çıkıpta ferraride olanları açıklıyacağım demesi şık değil madem rahatsız oldun basıp gidersin oradan olur biter.

  26. kaan kaanhan avatarı

    kırmızı sis devam ediyor, sadece cesur birisi aranıyor ortaya çıkması için :))

  27. Her ne kadar Rubens'in tutumunu beğenmesem de onun ağzından Ferrari'de neler olduğunu duymak isterdim. Ayrıca pilotların kariyerleri sonunda veya sonlarına doğru veya önemli bir dönem sonunda kitap yazmalarını, yazdırmalarını doğru buluyorum. En azından bilgi sahibi oluruz. Michael Schumacher'in çıkarmasını bekliyorum mesela.

  28. Larien Larien avatarı
    Larien Larien

    giderek çirkinleşiyorsun rubens. madem o sisteme razı değildin montoya gibi delikanlı olup basıp gidecektin… tabi nerde sende o karakter.

  29. burak bocek avatarı

    cidden ne yaptığını sanıyor rubens.böyle konuştukça iyice ona karşı sempatimi kaybediyorum.ferrari seni ummadığın yerlere taşıdı.gridin arka yada orta sıralarında dolanırken takıma kattı ve neden bu takımda olduğunu biliyordun.her seferinde ferrari alehtarı tutumlar.senin ferraride ne yaşadıgını bilmek zorunda da değiliz o zaman her pilot biyografisini yazsın iş mi bu.umarım artık seni pistlerde görmeyiz rubens…

  30. mutlu değilsen hemen bırakacaktın. piyon olarak devam etmeyecektin rubens

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir