Alonso, İngiltere'de 2008'in En İyileri Listesinde Zirvede

yazar:

kategori:

Fernando Alonso, İngiliz bir gazetenin okuyucuları tarafından verilen oylarla 2008 sezonunun en iyi pilotu seçildi.

İspanyol pilot, sezonu ilk 4’ün dışında tamamladı ve İngiliz Lewis Hamilton 2008’de ünvanı elde ettiğinde İspanyol pilotun en genç dünya şampiyonluğu rekorunu da geçmiş oldu.

İki pilot, The Times’in anketinde 1000’den fazla oy aldı ve Fernando Alonso, sadece 10 oyluk bir fark ile ilk sırada yer aldı.

27 yaşındaki pilotun ilk sırada seçilmesi, La Gazetta dello Sport’un internet sayfasında ve Marca’da yayınlandı.

Hamilton ile ilgili konuşan The Times’dan Edward Gorman: "Dünya şampiyonluğunu kazandı ve bazı inanılmaz sürüşler gerçekleştirdi. Ama zaman zaman da tutarsız ve güvensiz oldu"

McLaren pilotunun 72 oy gerisinde ise 2008 ikincisi Felipe Massa yer aldı.

Tek yarış galibiyetleri olan Robert Kubica (BMW) ve Sebastian Vettel, 2007 şampiyonu Kimi Raikkonen’den daha yüksekte kendilerine yer buldular.

F1’e bu sene geri dönen Timo Glock, takım arkadaşı Trulli’nin önünde 8. olurken Hamilton’un takım arkadaşı Kovalainen sadece 12. sıraya gelebildi.

İngilizlerin diğer pilotları Jenson Button ve David Coulthard, sırasıyla 17. ve 19. konumda sıralandılar.

Sezonda sadece 4 yarışa katılabilen Super Aguri pilotları Takuma Sato ve Anthony Davidson yine de son sıralarda yer almadılar.

Bu konum, Williams pilotu Kazuki Nakajima’nın oldu.


Yorumlar

  1. daha cok yeni olmasindan dolayi korkun zaten, 2. yilinda sampiyon oldu, ilk yilinda bir puan farkla sampiyonlugu kacirdi ve bu iki senede toplamda en fazla puani aldi, rAI alonso fln diil yani bu hakkinda yorum yaptiginiz adam, oyle gorunuyorki siZ hala durumun olaganustulugunu kavrayamamissiniz:)) en genc dunya sampiyonu hamilton:))

  2. Alonso pistteki en iyi pilot.Herkes göruyor ama bazı kişiler kabul etmek istemiyor o kadar..

  3. senna guven avatarı

    gökhan şöyle söylüyo ulaşcım;hamilton iki senedir f1 de..iki sene de bile (ki biri çaylak sezonu, diğeri şampiyon bitirdi ..malesef hatırlatıyoruz) alonsonun üzerinde bitirdi klasman olarak..son bir kişisel yorumumu söylemek isterim..Bence Alonso pistlerdeki en komple pilot ama yine bence hamilton ondan yetenekli ve geleceği daha parlak gibi..

  4. gökhan senin aklındn şüphe ediyorum. yuhh yani ya bunu nasıl dediysen artık. alonso kaç senedr f1 içinde kimi fernando varken hamılton daha çok yeni. biras fanatikliği bırakınya merak etmeyin 2009da görcz kim ii gökhan kardeşim

  5. Gökhan Dündar avatarı
    Gökhan Dündar

    Biz mi çekemiyoruz alonsoyu 🙂 .Walla alonsoyu çekememezlik durumu yok bizde ondan daha yetenekli daha üstün şampiyon pilotumuz war bizim.

  6. ya mclarnci arkdşlar anlamıyorum sizi neden bu adamı çekemiyonuz. yahu hamılton şamp. oldu tebrik ettik ama siz hala alonsoyu eleştirionuz. alonsonun tek derdi mclaren takımı yani ron dennis. HEEEE bu arada hiç mi korkmuyonus fernando alonsodn 2009da onun özel bi durumu vdadr ona çok hıslı bir araç vermenise gerek yok o yine yarışlar kasanıo. bak r28 belçikadn beri en dfasla puan alan plot alonso ve renault. artık bırakın alonso düşmanlığını. bis hamıltona bişi demiyorus sizde ynı şekilde alonsyo rahat bırakın çok uzadu bu tartşmalar

  7. nebi sertoğlu avatarı
    nebi sertoğlu

    yenilmeyi hazmetmek erdemdir öneririm;bende s,ze öneriyorum nede olsa anketlerde bile hemde ingilterede yeniliyorsunuz.geçen sene çok uğraştınız yenemediniz hemde kendi piotunuza karşı.bu sene alonso kendiside söyledi podyum bile zor diye .ama helal olsun yinede podyumada çıktı.ne zaman yenmşsiniz bir söylermisin. önümüzdeki yıldan bahsediyorsan biraz bekleyip göreceğiz hep beraber.

  8. nebi sertoğlu avatarı
    nebi sertoğlu

    şampiyon pilotsan süreceksin hiç birşeyden etkilenmeden ;yahu robotmu bu oda senin benim gibi insan sonuçta. sen kalk biz alonsoya karşı yarışıyoruz de sonra gel etkilenme.bakın yine söylüyorum alonsonun sorunu hamiltonla değil zaten, mclaren le.bunu defalarca söyledi.

  9. nebi sertoğlu avatarı
    nebi sertoğlu

    allah rızası için bir kerede tebrik edin be bir kere olsun şunuda iyi yaptı deyin.ne bu yahu adam ne yaptı kardeşim size.demekki bir acı var içinizde ama anlayamadım.biz hamilton şampiyon oldu tebrik ettik.iyi pilot diyoruz. haa bazı yönlerinide eleştireceğiz tabi ama sizin yaptığınız düpedüz çekememezlik.şimdi diyecekseniz şampiyon olan biziz neyi çekemeyeceğiz en iyi araçta bizde diye.ama sizin çekemediğiniz nokta bunca insanın (mclarenciler hariç)hamiltonu sevmemesidir.yahu ingilizler bile alonsoyu en iyi pilot olarak görüyorsa gelin gerisini siz düşünün. bir tanesi demiş veb sitesi anketi diye ozaman buradaki anketlerede inanmayalım olurmu.

  10. Sezonun en iyi pilotu massa.
    Bütün destekler raikkonenin arkasında olmasına rağmen rai yi mağlup etti tebrikler massa.!

  11. tmmda adamlar en azindan irkcilik yapmiyo

  12. senna guven avatarı

    nerden biliosunuz hamiltonun aracının iyi olduğunu mclarendemi çalışıosunuz..
    şampiyon pilotsan hiçbişeyden etkilenmiycen sürüceksin arabanı drama oyuncusu değilsiniz..ne de olsa schumacheri yenmiş bir şampiyonsunuz ..karşındaki ne de olsa çaylak henüz 15 yarışlık bir pilot! öle dimi?!?

  13. hamiltonun aracı daha iyiymiş.Alonso nun kini eski parçalardan yapmışlar:D alonso aracı geliştirmiş çok arkadaş yanlısı olduğu için bunları hamiltonla paylaşmış:) yarında pamuk prenses ve yedi cüceleri anlatıcam:D
    yenilmeyi hazmetmek bir erdemdir öneririm.

    .

  14. karşılaştıralım 109 a 109 ne var 2 side aynı araba değilmi hatta hemıltınınki bizraz daha iyiidi alonsonun kinden bunu herkeş dedi el nana 2005 2006 dünya şampiyonu hemde podyumda bitirerek FERNANDO ALONSO RENAULT F1 TEAM SPRİT

  15. mehmet ceviz avatarı

    el nano el nano………….araba mercedes.pilot alonso.saygılar

  16. kürşat baydın avatarı
    kürşat baydın

    R26:
    Alonsonun,Geçen sene ferrariye karşı değil Mclaren e karşı savaştıgınıda eklemek isterim.Herkes bakmak istediği açıdan bakıyor malesef..

  17. senna guven avatarı

    Bu mılletın spora ne kadar tarafsız baktıklarının kucuk bır kanıtı.alonso ıle lewısı kıyaslayanlara ıse gecen seneye bakmalarını onerırım bır daha bu kadar saglıklı bır karsılastırma bulamıycaz sunu da unutmayın. Bır tarafta bır Caylak ve dıger tarafta ıkı sene sampıyon olmus tecrubelı bır pılot.saygılar

  18. kürşat baydın avatarı
    kürşat baydın

    Her haberde Hamilton-Alonso tartışması çıkıyor.2side iyi pilot arkadaşlar.Ama bi eklemede ben yapmak istiyorum;Hamilton iyi pilot fakat,Alonso Schumacher gibi bir efsaneyi geride bıraktı.Alonsoyu kiminle kıyaslayacagınıza biraz dikkat edin.Bende katılıyorum ki Alonsoya gridin en hızlı aracı verilsin farklı şampiyon olur(2005-06 da aracı en hızlısı değildi,rekabetçiydi)

  19. McLAREN TEAM avatarı

    ingilizlerle ispanyollar arasındaki fark!

  20. Sweet Prince Alonso You are simply the ONE!!!

    NOT:Buna da çamur atmaya çalışan Mc Laren taraftarlarına tebriklerimi ve saygılarımı iletiyorum.

  21. ya bu haberde mcladrenci arkaşlar sorun buluo ve alonsyu eleşt
    ryolar. alonso pilotaj olarak şuanda pistteki en ii pilot. yarışı okuyor adeta araçla bir bütün çoğu zaman yarışlarda yağmur yağdığını ondn öğreniyorus… renault 2009da ii bir araç verirse alonso açık ara farkal şampıonolur bence çünkü çok büyük hırs ve azmi var bunu bu sende gördük. go fernando alonso

  22. ispanyolların hamilton'a internet siteleri veya başka araçlarla temelini ırkçılıktan alan uygulamalarına karşılık, bir ingiliz gazetesinden çıkan bu sonuç, ingilizlerin asaletini gösterir

  23. nebi sertoğlu avatarı
    nebi sertoğlu

    ilk yazdığım yorumun devamı :mclarencilerde dahil isteselerde istemeselerde.

  24. alonsonun pilotajlıgı hemıltına bin çeker

  25. kürşat baydın avatarı
    kürşat baydın

    R26:
    HE İS THE BEST !!!

  26. Utku İKİZPINAR avatarı
    Utku İKİZPINAR

    Daha ziyade İngiltere'deki ispanyolların tercih ettiği bir gazete de olabilir 🙂

    Aslında, sezon sonu itibari ile bu sitede de çeşitli kategorilerde en iyileri seçsek, yada bir yerlerde böyle bir anket var da ben mi göremedim?

    Ben herhalde Kubica ile Glock arasında bir seçim yapardım… Bu sene sürüşlerini baya geliştirdiler…

    Utku
    BMW POWER

  27. barış şanlı avatarı
    barış şanlı

    Dünyanın, önde gelen sayılı gazetelerinden birisi ve ingiliz gazetesi Alonso'yu birinci gösteriyorsa söylenecek pek fazla söz olmasa gerek.

  28. nebi sertoğlu avatarı
    nebi sertoğlu

    yahu bu yorumda şiir gibi olmuş biraz ama neyse. kusura bakmayın artık.

  29. nebi sertoğlu avatarı
    nebi sertoğlu

    helal olsun sana alonso ingilizleri bile kendine hayran bıraktın ya daha denecek bir şey yok sana.bu pistlerin en iyisi sensin bunu da birgün herkes kabul etmek zorunda kalacak nasılsa.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir