Coulthard: “Pilotlar Yeni Formülden Mutlu Değiller”

Eski Formula 1 pilotu David Coulthard, günümüz Formula 1 pilotlarının çoğunun yeni turbo motorlardan pek memnun olmadığını söyledi.

Kendisinin de yeni formülü sevmediğini söyleyen Coulthard “F1 pilotları mutlu değiller. Pazarlamacılar bunu seviyorlar çünkü F1’e yatırım yapmaları için bir sebep oluyor. Bunu anlıyorum ancak sürücüler bu seneki araçları sürerken keyif almıyorlar.”

“Hamilton ve Rosberg muhtemelen diğerlerine göre daha mutludur çünkü daha iyi olan pakete sahipler ancak özelde onlarla konuştuğunuzda onlar bile sürüş deneyiminin eskisi kadar saf olmadığını söyleyeceklerdir.”

“F1 organizasyonlarının bir parçası, piste geldiğinizde sesi duyduğunuzda yaşadığınız sesti. Sesi duyar duymaz heyecanlanırdınız.”

“Çocukken Silverstone’a gittiğimde Stowe virajında durduğumu hatırlıyorum. Çok sisli oluyordu. Sabah dumanının içerisinden V12 Ferrari’si ile Alesi çıkardı. O ses büyüleyiciydi. Geldiğiniz duyardınız ve onun Ferrari olduğunu bilirdim. Yanımdan geçip gittiğinde ‘WOW’ derdim.”

“Kulağımıza zarar veren şeyi sevmemiz tuhaf çünkü karınız çok fazla konuşuyorsa kulağımız ağrır ve bunu sevmeyiz! Ancak yarış araçları ya da müzikte ses ve o anki deneyim önemlidir.”

“Rolling Stone konserine gittiğinizde, onlar sahneye çıktıklarında artık yaşlı oldukları için sadece akustik çalacaklarını söylerlerse oradaki kalabalık haklı olarak bundan çok mutlu kalmaz.”

“Formula 1’de de aynısı. Monaco’da bu seneki seyirci sayısının % 20 az olduğunu duydum. Taraftarlar için bazı sorumluluklarımız var. Taraftarlar konuşacaklar ve onlar ne istediklerini biliyorlar.” dedi.


Yorumlar

“Coulthard: “Pilotlar Yeni Formülden Mutlu Değiller”” için 4 yanıt

  1. Kulağımıza zarar veren şeyi sevmemiz tuhaf çünkü karınız çok fazla konuşuyorsa kulağımız ağrır ve bunu sevmeyiz!

    Adamın verdiği örneğe bak 😀

  2. Taraftarların sesinden en iyi anlayan adam Coulthard, yine çok güzel açıklama yapmış.Altına imzamı atarım.

  3. Sayın David bu sene bu kuralların değişmeyeceğini hatta F1 %50 hayranını kaybetse bile değişmeyeceğini bilecek kadar o padokta bulundun eski kurtlardansın o yüzden bu açıklamalar artık boş sene sonunda yaparsan anlarım 2015 için konuştuğunu şu saatten sonra vız.

  4. Olayı sonuna kadar özetlemiş işte…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir