Alonso: “Kanada’da Daha İyi Bir Araca Sahip Olmayı Hedeflemeliyiz”

Fernando Alonso, sezonun 7. yarışı olan Kanada GP’de Ferrari’nin daha güçlü bir araca sahip olması gerektiğini söyledi.

Alonso “Monaco’dan sonra fabrikada iyi bir atmosfer hissettim. Herkes çok motive olmuş durumda ve iyi sonuçlara açız. Gerçekçiyiz ve şu anda nerede olduğumuzun farkındayız ancak bu saatten sonra daha iyi sonuçlar alabilecek durumda olmak ve hafta sonundan daha fazla keyif almak istiyoruz. Herkes aracı geliştirmek için tek bir yönde çalışıyoruz.”

“Mühendislerle, mekanikerlerle ve diğer personellerle yarış dışı zamanlarda zaman geçirmek önemli çünkü her zaman zihinlerde yeni fikirler olabiliyor.”

“Sadece birlikte yemek yerken bile fikir çıkabilir. Bir şeyler hatırlayabilirsiniz. Simülatörde çalışırken de olabilir. Bu yüzden bu yegane aile ortamında zaman geçirmek iyi bir şey.”

“Aero açısından aracı geliştiriyoruz ve simülatörde ayarlar için, Kanada’da aracı daha iyi hale getirecek şeyler üzerinde çalıştık.”

“Şu anda tahmin yapamayız çünkü gelişimimizi rakiplerimizle kıyaslamamız gerekiyor.  Onlara ayak uydurmalı ve onlara artı bir şeyler bulmalıyız.”

“Pist sadece 6 ya da 7 virajdan oluşuyor ancak her biri özel virajlar. Tehlike durumu var. Virajları düzgün dönmek çok fazla zaman kazandırabiliyor. Hataya kesinlikle yer yok çünkü duvarlar çok yakın. Montreal şehrindeki tutkuyu hissedebiliyorsunuz. Herkes bir şekilde yarışa dahil oluyor.”

“Burada kazandım ve iyi anılara sahibim. Ve bir kaç sene önce yarışın saatlerce durmasına sebep olan fırtınayı hatırlıyorum. O zaman gridde bayağı beklemiştik. Sonuçlar açısından inişlerimiz ve çıkışlarımız var. Umarım bu sene iyi olur.” dedi.


Yorumlar

“Alonso: “Kanada’da Daha İyi Bir Araca Sahip Olmayı Hedeflemeliyiz”” için 5 yanıt

  1. çok fazla bir şey istemiyoruz. mercodan şöyle 0.5 falan yavaş olsak yetecek zaten.

  2. Ferrari’nin olayı hala çözülemedi sanırım. Motor mu zayıf? şasi mi kötü? ikisi de mi?

    1. Motor zayıf değil, kullanış biçimi yanlış. Şasi ise kötü değil, rezalet.

      1. Kullanış biçimi kısmını açar mısın? V’nin ortasındaki water intercoolerdan mı bahsediyorsun? Şasi de kötü değildi, hatta en iyilerdendi diye hatırlıyorum sanki?

  3. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    İnşallah, ferrari motora bişeyler yapacaktı yanlış hatırlamıyorsam bu yarışta. Bakalım ne olacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir