Ve 2009 Çalışmaları Başlıyor

yazar:

kategori:

Daha 2008 sezonu biteli 2 hafta geride kalıyor ancak Formula 1 olağandan daha fazla ara vermeden hayatına devam edecek. 2 hafta önce Lewis Hamilton’un şampiyonluğu ile noktalanan 2008 sezonunun ardından takımlar artık gelecek sene için çalışmalarını hızlandırdılar.

2009 sezon öncesi testlerinin ilk noktası Barcelona’nın Katalunya pisti olacak. 9 takımın katılacağı bu testlerde takımlar yeni sezonda yarışma olanağı olan pilotları değerlendirmenin ve geliştirmenin yanında, araçlarını gelecek seneye yavaş yavaş hazırlamaya çalışacaklar.

3 gün sürmesi beklenen testlerde Bruno Senna, Lucas di Grassi, Sebastian Buemi, Takuma Sato, Sebastien Bourdais gibi isimler koltuk savaşı verecek ve Giedo van der Garde’de Renault World Serisi’nde şampiyonluğunun ödülü sonucu testlere katılacak.

Takımlar bu testler ile oluksuz lastiklere dönecekler ve KERS üzerindeki çalışmaları sürdürecekler. Bunların yanında araçları artık daha düşük downforce gerekliliği sayesinde daha az kanatlar ile göreceğiz. 

Şu ana kadar gelecek seneki araçların nasıl olabileceğine dair Williams bazı ipuçları verdi. Önümüzdeki sene araçtan kalkacak olan aerodinamik bir çok parçanın yanında arka kanatlar daralacak ve yükselecek, ön kanatlar ise tersine genişleyecek.

Takımlar bu zamandan sonra yavaş yavaş gelecek sene kullanacakları parçaları araçlarında test edecekler. Honda takımı resmi olarak yeni parçaları test edeceğini belirtti.

Şampiyon Lewis Hamilton’un çalışmalara katılıp katılmayacağı konusunda henüz net bir açıklama yok. 

Sadece Toyota’nın katılmayacağı testlerde BMW Sauber ve Ferrari’nin de gelecek seneden parçalar denemesi bekleniyor. 

Force India takımı Mclaren Mercedes ile teknik ortaklık anlaşması imzalamasına rağmen, Silverstone kökenli takımın 2009’a kadar Ferrari motoru kullanması bekleniyor.

Yaklaşık 3 seneden beri olduğu gibi kış testleri ile ilgili tüm gelişmeleri anında sitemizden takip edebilirsiniz.


Yorumlar

  1. aracın üzerindeki kanatçıkların yasaklanması da alonsoya yarıcakmış,köprü kanat fln dikkatini dağıtıyomuş alonsonun, ayrıca, hamiltonla konuştum haberler iyi, şampiyonluk kutlamaları sırasında çok fazla bira tüketmiş ve göbeği şişmiş tabi, 150 kilo olmuş, yani hamiltonın aracınında kers'e yer kalmamış arkadaşlar, bence 2009da alonso şampiyon:) hatta bernie'nin parasını bahis olarak ben şimdiden yatırıyorum alonsoya ..

  2. herşey basit geliyor size… ön kanatlarla, kers te uyacaktır alonsoya .yarışta kullanmadığı sol dirseğiyle kersi uygun yerlerde aktifleyecektir.Daha önce normal araçlarında kullandığı slick lastiklerde yeni sezon için onu avantajlı yapacaktır.(Bu yorum aşırı fanlar için alonsoyla alakalı değil)

  3. barış özbek avatarı
    barış özbek

    Genişleyen ön kanatlar alonsonun sürüş stiline oldukça uyacak ortamı doğuracak.

  4. elif çivici avatarı

    her takım önlemini almıştır zaten…alışma konusuna gelince testler çk önemli rol oynayacak gbi..

  5. Beni korkutan tek şey.Bu slick lastikler McLarenin avantajını yok edecek.Yeni seneyle en çok çalışmaları gereken şey yeni lastiklere kusursuz uyabilen bir araç olmalı.Virajlar mclaren için önemliydi hamilton alışmakta zorlanmaz umarım.

  6. erken diil apocan f1 siz gün geçmıyo olmuyo hmn baslasın yav:D

  7. ya biraz erken başladı 🙂 az daha dinlenseydik keşke 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir