Kanada GP için Çalışmalar Sonuç Vermedi

yazar:

kategori:

Gelecek yılki takvime Kanada GP’nin tekrar konulması adına yapılan çalışmalar sonuç vermedi. Montreal yetkilileri, önlerine anlamsız güçlüklerin koyulduğunu belirtti.

Pazar akşamı Kanada’da bir basın açıklamasında önde gelen politik temsilciler, Bernie Ecclestone’nin önlerine sürdüğü kadar büyük paraları bulmalarının imkânı olmadığını belirtti.

Montreal Belediye Başkanı Gerald Tremblay: "Sorumlu idarenin başkanları tarafından müzakerelerde istikrarlı bir şekilde yönlendirildik. Bununla birlikte, çabalarımıza ve iş cemiyetlerine rağmen Formula 1’in makul olmayan istekleri, vergi mükelleflerinin ödeme kabiliyetlerinin ötesine geçmiştir"

"Merkez ve eyalet hükümetlerinden meslektaşlarıma, GP’yi koruma adına çalışmalara katılan iş cemiyetlerine teşekkür etmek istiyorum."

"Onların birleşik çabası, Montreal’in gücünü; ekonomik, turizm ve istihdamı teşvik edecek bütün yeni etkinliklere fon bulabileceklerini kanıtlamıştır"

Turizm Bakanı Raymond Bachand: "Kanada GP, Quebec Hükümeti’nden ne zaman yardıma ihtiyaç duyarsa biz orada olacağız"

"Mali açından sorumluluk sahibi durumumuzu koruyarak Montreal’de bir GP olması için son haftalarda çok sıkı çalıştık. Bay Ecclestone’nin uygulanamaz isteklerini gerçekleştiremeyiz."

"İsteklerini hafifletmediği ve farklı yaklaşımlarda bulunmadığı sürece, 2009 yılında Montreal’de herhangi bir yarış olmayacak."

Montreal yetkilileri, ilk defasında kendilerine yarışın 2009 takviminden 7 Ekim’de düştüğü söylendiğini açıkladı.

Bunun sonunda Kanada’dan yetkililer, yarışın takvime geri dönmesi adına çalışmalar yaptı ve bunlara, 23 Ekim’de Londra’da Ecclestone ile görüşme de dahil.

Beş gün sonra Kanada temsilcileri, Bernie Ecclestone tarafından önerilen yeni bir anlaşma aldılar. Bu anlaşma kapsamında 5 yıl için 143 milyon dolarlık banka veya hükümet teminatı da yer alıyordu. Bu tutar, herhangi bir organizatörün üstlenmesi için yüksek.

Hükümet, görüşmeleri ileri taşımak adına Ecclestone’ye yeni bir anlaşma gönderdi ama Bay E bunu reddetti ve orjinal teklifinde değişikliğe gitmedi.

Yetkililer, her yıl adına tutarın %5 artarak neredeyse 2009 için talebin 26 milyon dolara ulaştığını belirtti.


Yorumlar

  1. yeni "kötü" yarışlara yer açmak için kabul edilemez teklifte bulunup,sonra yağ gibi üste çıkmak tam Bay E tarzı..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir