Allison: “Raikkonen Şu Anda Alonso’dan Daha Yavaş”

yazar:

kategori:

Ferrari’nin Teknik patronu James Allison, Kimi Raikkonen’in şu anda performans olarak takım arkadaşı Fernando Alonso’dan yavaş olduğunu söyledim.

Raikkonen ve Alonso birlikteliği yeni sezon öncesinde büyük heyecan uyandırsa da ikili arasında henüz beklenen rekabet olmadı. Alonso genel olarak Raikkonen’in önünde yer aldı.

Allison “Fernando’dan daha çok zorlandığını söylemenin tam olarak adil olacağını düşünmüyorum.”

“Kimi araçta frenlemede, vites düşürürken sorun yaşıyor. Fernando da aynı sorunları yaşıyor ve muhtemelen diğer takımların sürücüleri de aynı sorunları yaşıyorlar.”

“Kimi şu anda Fernando’dan biraz yavaş ancak fark yıl ilerledikçe kapanıyor.” dedi.

 


Yorumlar

“Allison: “Raikkonen Şu Anda Alonso’dan Daha Yavaş”” için 21 yanıt

  1. Şu tespit doğru bile olsa önceliğimiz bu mudur yani ? Sanki araç çok hızlı da Kimi çok zayıf kalıyor anasını satayım.

  2. Görünen köy uzakta değildir.

    Değilse bile öyle olacak, öyleyse sorun yok. Önceki yorumlarından birinde Montezemolo’nun Raikkonen’in takımın ikinci pilotu olduğunu ima eden haberlerine link vermiştim.

  3. çevirede bi sıkıntı yok dimi allison aynen bunları demiş.Allisonda kafayı yemiş koskoca ferrari niye bu kadar yavaşız demiyorda kimi alonsodan yavaş açıklamaları yapılıyor.Bu takımın kimyası bozuk arkadaş.

    1. Sonuna kadar katılıyorum tespıt doğru kafayı yemıs olmalılar

  4. ufak farklar sonucu tayin etse de açık şekilde RAI yavaş kaldı, ALO ezdi geçti. Şu an padoktaki pilotlar arasında ona kafa tutabilecek sadece HAMILTON olabilir. Gerisi bir gömlek altta.

    1. hahahah LOL hamilton yenebilir diyorsun ama adam zaten yendi hemde çaylak sezonunda sen hala gömlek peşindesin

  5. Yarış sonuçlarına bakan 6 yaşındaki bir çocuk bile bunu söyleyebilir zaten. Siz araç neden yavaş, neden yarış birinciliği için piste çıkamıyorsunuz, onu araştırıp sebeplerini bulun ve giderin. Boş beleş işlerle uğraşmayın.

    1. StrongUnion avatarı

      doğrudur birader. (Hee deyin geçin la, kendi yorumunu okusun dursun. Ondan sonra Rai fanları çok sinirli oluyo olur)

      1. senin onayına gerek yok zaten. alonso şimdiye kadarki yarış ve sıralamaların çoğunda raikkonen’den hızlıydı. nokta. çok sinirlenirsen mesaj butonu var bak sağ üstte. ordan ulaş sakinleştireyim.

  6. OtonomAktor avatarı

    öncesi tamam ama son 2 yarış için bunu söylemek adil değil. ispanya da ferrari katletti yarışını. monaco da da hız olarak alodan hızlıydı o gün. ama şans olarak hep geride ayrı konu 🙂

    1. Nebuchadnezzar avatarı
      Nebuchadnezzar

      Monakoda Alonsodan nasıl hızlı oldu bir anlat da bilelim.Sıralamada 0.7 saniye fark yemiş , Startta ise Alonsonun Redbullar tarafından sıkıştırılması sonucu sıra kazanmış. Nerede hızlıymış?.Sc den bir tur önce yani 25. turda aralarında Riccardo varken bile Rai-Alo farkı 4 saniye idi.Gören de Rai önü açık bir şekilde Sc periyoduna kadar 20 saniye takmış zanneder.
      Son turlarda yeni lastikle attığı tura bakarak konuşuyorsan o başka tabi.

      1. OtonomAktor avatarı

        raikkonen lastik patlatmadan önce ric e 3 buçuk 4 saniye ric te aloya 3 saniye kadar fark açmıştı. yani 7 saniye ediyor bu hemen hemen dostum. ric ten dolayı 7 saniye kadar fark oldu dersen alo ric e yaklaşamadı dahi. ilk pit stoplara yaklaşırken ric yaklaştı rai ye alo da ric e yaklaştı o zaman 4 saniye vardı rai ve alo arasında. ayrıca dikkat ettiysen yarış boyu alo hiç ortalarda gözükmedi aldı aracı sürdü araya girenler ve aradan çıkanlar oldu o hiç atak yapmadan ya da yemeden sürdü. skysporttaki martin brundle bile alo bugün rai ye oranla yavaş gözüktü dedi her ne kadar yine rai nin önünde bitirsede.

        1. Nebuchadnezzar avatarı
          Nebuchadnezzar

          raikkonen lastik patlatmadan önce ric e 3 buçuk 4 saniye ric te aloya 3 saniye kadar fark açmıştı.

          Ben sana lastik patlatmadan hemen önceki farkı verdim.Arada adam olmasına rağmen 4 saniye dedim..Senin dediğin 6-7 sn lik farklar 15. turlarda idi.O esnada Rai nin yakıt tüketimi Alo ve Ric den daha fazla idi.Sonra Rai nin lastikleri bitmeye başladı ve fark da eridi.Rai önü açık olarak ilerlemekteydi.O farkları Rai atmadı.Rainin arkasındaki adamlar o farkı koyarak lastik koruyarak devam ettiler.Amaçları pitstopa kadar lastiği koruyup pitstopta sıra kazanmaktı.

          o hiç atak yapmadan ya da yemeden sürdü

          Söylesene ön grupta kim kime atak yapmış ya da yemiş.Kaç geçiş olmuş.Raikkonen kobayaşiye atak yaptı da Alonso neden hiç atak yapmadı diye soruyorsan o başka.

          alo ric e yaklaşamadı dahi. ilk pit stoplara yaklaşırken ric yaklaştı rai ye alo da ric e yaklaştı
          Bak burada kendin yazmışsın çelişkiye düşme.”Yaklaşamadı dahi” yazıyorsun aynı cümlenin içinde “yaklaşmaya başladı” diyorsun.Demek ki lastik korumak için 2-3 saniye fark bırakmışlar ve pitlere yaklaşırken farkı kapatmışlar.Demek ki neymiş: Rai fark falan açamamış. Sadece arkadakiler kontrollü sürmüşler.

          dikkat ettiysen yarış boyu alo hiç ortalarda gözükmedi aldı aracı sürdü

          Mercedeslerin haricinde kameralara kim gözükmüş ki Alo gözüksün.Tüm gözler bu ikilinin üzerindeydi.İşte o yüzden Rainin kazası da araya kaynadı ya.

          1. OtonomAktor avatarı

            ya uzatmanın manası yok. rai 3. cü giderken öndeki mercedeslerden tur başına öyle çok farklar yemedi elindeki araca göre gayet hızlıydı. sence ise fark yoktu aynı hızdaydılar tamam eyv. , bence rai daha hızlı gözüktü monacoda, bitti bu kadar. subjektif bir görüştür bu. ergen fanboylar gibi tartışmanın manası yok.

  7. umitisbilen avatarı

    hadi biz taraftarlar sürekli bu, o hızlı bu yavaş tartışmasını yapıyoruz orada burada ama bu takım çalışanlarına ne oluyor 2 güne bir Kimi yavaş açıklamaları yapıyorlar? sürekli 10. olan Massaya bile gönderilmesine 2 hafta kalaya kadar arkasındayız açıklamalarıyla sahip çıkıyorlardı. Ferrari içinde Kimi’den haz etmeyen ve gelmesinden memnun olmayan bir grup var sanırım

  8. F1 in kimyasini bozdular ne yazikki

  9. Kimi nin biraz daha simülatörde çalışması gerek diye düşünüyorum.en azından alışma süreci hızlanır ve biraz daha gereken bilgi ve ayarları daha çabuk adapte edebilir

  10. puan durumuna bakarak bunu söylemek gayet doğal fakat son 2 yarış için ben bir fark göremiyorum

  11. allisonda kimmiş ya. o ne bilir. kimi herkesten hızlıdır. havada uçanı karada kaçanı bile geçer.onun hızına kimse yaklaşmayı bırak deneyemez bile 🙂

    1. “bırak la , deneyemez in” arasına bir virgül koyun öyle okuyun lütfen:)

  12. abi söylemeyin şöyle şeyler 😀 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir