Domenicali: “Her Zaman Ferrari ve Alonso’yu Destekleyeceğim”

yazar:

kategori:

Ferrari’nin Eski Takım Patronu Stefano Domenicali, gelecek için bir çok ilginç seçeneğe sahip olduğunu söyledi.

Ferrari’den istifa ettikten sonra adı çeşitli oluşumlarla anılan Domenicali  bu iddiaları doğruladı ancak karar için acelesinin olmadığını söyledi.

Domenicali’nin adı spora yeni girecek olan Haas ve aynı zamanda İtalya Basketbol Federasyonu Başkanlığı için anılıyor.

Marca’ya konuşan Domenicali “Formula 1 dünyasından kopmaya çalışıyorum. Benim için olağan üstü bir deneyim oldu ve her zaman Ferrari’yi destekleyeceğim. Her zaman. Ve Fernando’yu da destekleyeceğim.”

“Ardından geleceğim için karar vereceğim. Bir çok ilginç seçeneğim var ancak acelem yok. Bunu düşünmem ve gelecek sene için en iyi kararı vermem lazım.”

“Seçeneklerim arasından hiç bir şeyi göz ardı etmiyorum. Her şey mümkün. Henüz konuşmak için erken.” dedi.


Yorumlar

“Domenicali: “Her Zaman Ferrari ve Alonso’yu Destekleyeceğim”” için 9 yanıt

  1. Ferrari’nin Mattiacci geldiğinden bu yana yarış kazanamadığını da eklemek isterim. Büyük başarısızlık. Gitmeli.

  2. şu adam Formula 1 tarihinin en şanssız isimlerinden. Ferrari gibi bir takımın başında yer aldı. İki defa şampiyonluğu kılpayı kaçırdı ve elde şampiyonluk olmayınca başarısız olarak göründü… kazansa kral olacaktı, kaybetti fos oldu.

    1. Evet bende katiliyorum,sansizligi efsane Sumi,Ross Brawn Jean Todt gibi çok hizli ve sampiyonluklara ambargo koyan bir donemden sonra gelmesi oldu,eger 2010 ve 2012 yillarinda pilotlar sampiyonlugu gelseydi en az bes yil daha kredisi olurdu,bence Domenecaliye yapilabilecek en buyuk elestiri aracin gerek sene basinda gerekse sezon devam ederken en hizli araç olamamasi,bunun savunmasida Domenecalinin doneminde motor gelisiminin durdurulmasi butçelerde kisitlamaya gidilmesi ve f1in aeorodinami sporu olmasi seklinde yapilabilir,çunki seri sampiyonluklarin geldigi donemde,motor gelisimi sinirsiz,Ferrarinin iki ruzgar tuneli 7 gun 24 saat açik ve Sumi ve Rubens adeta bir memur disiplininde sabahla aksam arasinda sinirsiz test yapan pilotlardi,benim cevaplayamadigim Ferrari lobi anlaminda bu kadar guçluyken kendisini sinirlandiran kararlara nasil imza atti…

      1. Nebuchadnezzar avatarı
        Nebuchadnezzar

        +1

    2. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
      Berkhan Oğulcan Akçay

      2008’deki harika otomobille şampiyonluğu alamamış olması, üstüne de Kimi’yi takımın dışına itmesi ile gelmiş geçmiş en beceriksiz adamlardan biridir. 2010’u saymıyorum bile. Jean Todt’dan mükemmel bir miras aldı, o mirası fiyasko bir takıma dönüştürdü. Domenicalli başarısız bir adamdır. Şanssız değil.

      1. kimiyi kovmasında ne yapsın .kimi gibi bir pilot 2008 aracıyla şampiyonluğun yanından bile geçemeyip üstelik massa gibi (amacım massayı küçümsemek değil) takım arkadaşıda aynı araçla son viraja kadar şampiyonluk kovalıyorsa ve 2010 2012 sezonlarında bariz en hızlı ikinci takım durumundaki araçla şampiyonluk şansını son ana kadar sürdüren bir pilot varsa domanicalinin kimiyi kovması kadar doğal bir şey olamaz herhalde.

        1. StrongUnion avatarı

          Allah aşkına. 2007 de kaç puan geriden gelip geçti alonsoyu hamiltonu falan hepsini pazara yolladı. 2008 de şampiyonluğun yanından geçememiş ilk 5 yarışta 4 podyum 2 galibiyet alan benmiydim ha adam nerdeyse ambargo koyuyordu dominik yok taban ayarı yok güncelleme ayağına adamın aracının içine etti sonrada bunu kullan dedi daha nasıl kullanacak. kanada da ham bilerek çarptı. fransada mekanik sorun yüzünden massaya verdi 1.liği. valenciyada son turlara doğru motor patlattı massa 1. oldu (bunlarında suçlusu raidir kesin). spada hamilton şikanı kesmesine rağmen raiyi sıkıştırdı gerçi bunda birşey yok rai singapur yarışına kadar şampiyona içindeydi ondan sonra çıktı massaya yol verdi çinde falan. şampiyonluğun yanından geçememişmiş sezonu 3. bitiriyo nasıl oluyorda şampiyonluğun yanından geçemiyor ilk 3e giremese anlarım o geçmedi 5. olan alonso geçti demi şampiyonluğun yakınından.

          2009 da santander ferrarinin raiye ödediği tazminatın 2 katını dominike ödemiştir yoksa 2009 da alonso 13. oldu 2008 de şikeye karıştı böyle bir pilotu niye alsın ferrari. ben söylim santander nerdeyse ferrarini yarısını satın aldı. 2009da rainin kovulmasının sebebi, 4 yıldır alonsonun şampiyon olamamasını sebebi, 2008 de şampiyonluğun kaçma sebebi bu santanderin paralı adamının yüzündendir. ama yazık oldu mu oldu tabi sade bir sezon iyi bir araçla geçirdi 2008. 2007 de falan olsaydı şampiyonluk aldı diye istifa etmezdi. Alonsoyu sevdi ya kral oldu toz kondurmazlar adamlarına en iyi adamlar bunlar çünkü biri en iyi pilot diğeri en iyi patron. Tamam hepsi 1. numara

          1. 2007 de mclarenin aracının geliştirilmesi o skandal olaydan sonra yasaklanmasaydı kiminin aradaki puan farkını kapatma gibi pek bir şansız olmazdı. Ben demiyorum rai kötü.. rai gayet hızlı bir pilot ama lider pilot konumunda hiç olmadı. Aracın ayarı kendisine uyarsa en hızlı pilot ama uymazsada takım arkadaşına yenile bir pilot. Schumacher.. lider olarak bakarsan ondan daha iyi bir lider bulamazsın. Alonso da tüm takımı etrafında toplamış durumda.. 2012 de hem grosjean hem de kimi alonsoya çarpmamış olsaydı çok rahat şampiyondu alonso. Ferrari rainin hızlı oldğunu bildiği için takıma kattı.. ona da şumi gibi bir birinci pilotluk ve liderlik verildi. Ama o liderlik işini yapmak istemedi sanırım 😀 ondan sonrada toparlanamadı zaten. Ama şu an bence daha iyi bir pilot. daha istikrarlı. yakında daha da hızlanıcaktır

      2. ha birde yorumunu okuyan aracı domanicali kullanıyormuşta alamamış sanacak.yorumundaki çelişkiler apayrı bir şey zaten.madem otomobil harika kimi nerede.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir