Schumacher: "Ferrari, Rubens'e Adil Davrandı"

yazar:

kategori:

Michael Schumacher, Rubens Barrichello’nun Ferrari’de geçirdiği süreçle ilgili bir kitap yazma planlarıyla ilgili düşüncelerine cevap verdi.

36 yaşındaki Barrichello, İtalyan takımda Schumacher’in takım arkadaşı olarak 6 sezon geçirdi. Bu süreçte emekli Alman pilot, toplam 7 şampiyonluğundan 5’ine ulaşmıştı.

Aynı zaman diliminde Barrichello, 9 yarış kazandı ama Schumacher, Brezilyalı pilota o zamanlarda adil fırsat verildiğini belirtti.

Express gazetesine konuşan Schumacher: " Bir anlaşma nedeniyle kimse sizi yavaşlatamaz."

" Eğer hızlıysanız hızlısınızıdır, sonrasında da 1 numarasınızdır."


Yorumlar

  1. 2003 yılı diyorsunuz. Ben hatırlamıyorum arkadaşlar (asker olduğum için) hangi yarışta yol verdi rubens shumiye?

  2. mehmet ceviz avatarı

    barrichello şumi nin yanında yarıştığı için kendini şanslı saymalı.(şumi yi hiç sevmeme rağmen en iyisi o).benim bildiğim takım tarafından gözle görülür şekilde engellenen tek pilot alonso.haricindekiler yavaş olduğu için geride kalmıştır.saygılar

  3. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    barıcello hıc bır zaman bır schumı olamazdı.onun takım arkadası olması bıle onun ıcın bır seref olmalı.buraya kadar sorun yok.
    ancak sorun su:
    barıcello schumı nın tk arkadası olmayı kabul ettıgınde 2.pılot olmayı lanul etmesıydı.sen 2.pılot olamayı kabul edersen koprunun alından akan sulardan sonra aglamıyacaksın.barıcello ıkıncı adam olmayı kabul edıp geldı.ama barız ve etık olamayan sekılde bır cok kere schumıyede yol verdı.bellı ederek veye etmıyerek.bunlara bız takım emrı dıoruz.ırvane massa gıbı bır cok kez barıcelloda schumıye yol verdı.ama schumı nın dedıgı gıbı barıcello yada ıvane de massa yada adıl davranılmadı.ADIL kavramı o kadar basıt degıl.bu sene kı massa raıkonnen gıbı bır adıl durum olmadı hıc bır zaman ferrarıde..emınım kı adılane bır davranıs olsaydı schumı barıcello arasında schumı barıcelo yu yıne takım ıcınde gecerdı.ama en az ıkı sampıyonluguda baska bırıne kaptırıdı.mesela 2003 te kımı"ye!!!

  4. Schumi'nin bişey demesine gerek de yok aslında. Herşey ortada zaten. Barichello olmasaydı da hiçbirşey kaybetmiş olmazdık, ama Schumi olmasaydı?

  5. erhan aydın avatarı

    arkadaşlar bu ne yaaa.bazıları çok fazla komlocu maaşAllah!
    EĞER 1 nolu pilot hep en hızlı olsaydı yani takımdaki en çok parayı alan pilot enhızlı olsaydı MASSA bu kadar çok puanı nasıl topladı?
    YİNE bazıları SCHUMAER için "konuşması gereken en son kişi o demiş" ama kardeş;bence sen,enson şumi için böyle şeyler konuşabilirsin.herkes haddini bilecek…madem ki şampiyon olmanın hızla bir alakası yok niye bu adamlara çok hızlılar diye taım arkadaşına göre daha çok para veriyorlar?salak mı bunlar?
    hikaye okumayın…

  6. burak bocek avatarı

    aynen öyle f-1 dost,sürekli takım emirleri ve eşitsizliklerden ve rubens hakkı yendi ona fırsat vberilmedi diyenler f1in tarihine insinler.o zamanın şampiyonlarına ne tür kıyaklar geçildiği ortadadır.hatta pitte aracını bile efsane pilotlar veren diğer iddaası olmayan ikinci pilotlar sayesinde onlar şampiyonluk kazanmıştır.bunlardan biriside j.m. fangio takım arkadasının aracını almıstır ve şampiyon olmustur hemde pit stopta.takım eirleri mantıklıdır sadece birkaç göze hoş gelmeyen geçiş yaşattı ferrari hepsi bu.

  7. Tabiki burak haiki olayında hızlı olan hamiltondu. Yol vermedi zaten hamilton geçti. Ve diğer yarışlarda hamiltona ayrı heikiye ayrı strateji belirledikleri için haiki geride kalmadı, sadece heiki kamyon şoförü bile olamayacak bir pilottu o yüzden geçildi hamiltona.
    Alonso olayında da günah keçisi alonsoydu takım isteklerine uymadı diye.

    Rubensin yıllar boyu schumiye kazandırdığı puan 10 u geçmez. Ama bu süre zarfında rubensin sadece schuminin setup ayarları konusundaki üstün başarısı sayesinde kazadığı puan bunun en az 5 katı.

    Burak seninde söylediğin gibi bir kaç yarışta efsane olunmaz. Olsaydı button ingilizlerin efsanesiydi. "Sexten bile daha zevkliydi onu izlemek:)"

  8. burak bocek avatarı

    Bravo F-1 yorumuna imzamı atarım.Ferrari hiçbir zaman schumi döneminde demediki bizde takım emiri yok.görmüşsünüz 2-3tane yarış rubensin yavaşlayıp yıl verdiğini 1950den bu yana sanki bütün yarışları yol verir sanarsınız.İyiki avusturya ve abd yarıslarını hatırlıyorsunuz.bu yıl ne oldu arkadaslar o zaman heıkı neler yaptı farklı bırsey mı?he pardon orda hızlı aractı lewis ve takım arkadasının hızına saygı gostermek gıbı saçma sapan bır bahaneyle savunmustunuz.asıl komık olan ve saçma olan budur.sokaktakı adam bıle buna ınanmaz.eskı defterleı 2-3yarısı tekrar açmanın hiç anlamı yok çunku ne sız kabul edıyorsunuz ne mclaren.sabaha kadar uzar gider bu rubens asla schumiyi yenemezdi ancak tekrar bir bacagı yada kolu kırılsaydı olurdu şansı

  9. Yani Ferrari Barichello ve Schumacher'i eşit koşullarda yarıştırsaydı Barichello Schumacher'i geçip şampiyon olabilirdi diyorsunuz öylemi? Bence hayal kuruyorsunuz.
    Nasıl Heikki, Lewis'i geçecek kapasitede bir pilot değilse Barichello'da Schumi'yi geçecek kapasitede değildi.
    Schumacher'in başarılarına kulp bulmayı bırakamadınız bir türlü.

  10. Geçen yıl mclaren uygulamak istedi ancak uygulayamadı. Çünkü alonso engeliyle karşılaştılar. Kendi takım pilotunu yenme içgüdüsü içinde olduğunu belirten bir takım da komiklik ötesindedir. Haksızlıktan bahsetmişken bu yıl heikiye yapılan haksızlık değilmiydi. Ama yok heikinin hamiltondan yavaş olduğunu kabul edebilirsiniz ama rubensin schumiden kat ve kat yavaş olduğu gerçeğini bir türlü kabul edemezsiniz.

  11. Bu sistemi mclaren bu yıl uyguladı ve hamilton ilk şampiyonluğunu aldı. Aynı olay. Takım emirleri hep vardır ve var olmaya devam edecektir. Bu konuda da schuminin konuşmasından daha doğal ne olabilir. 7 kez dünya şampiyonu. Bu şamopiyonlukların ikisinide ferrarinin dışında kazandı. Hızlıysan ve efsaneysen yanında kimse barınamaz.

  12. gurcan hezer avatarı

    Nbu cümleyi en son söyleyecek kişi Schumacherdir ,yani ayıp denen bi şey var ne eşiti ,takım emirleri ,verilen yarışlar ,1 nolu pilot….. geçiniz Mvlaren aynısını geçen sene uygulsa HAMİLTON 2. dünya şampiyonluğunu almıştı ,bi de dürüstlükten bahsederler,zaten Schumacher "beni geçen takım arkadaşım olursa bırakırım" gibi komik kere komik bi açıklaması daha vardı ,bu koşullardaki ferrraride kim geçebilirdi ki zaten olmayan bi olasılık üzerine methiler uydurmuştu ,bu konuda en son konuşacak kişi bile değildir Schumacher….

  13. burak bocek avatarı

    el salla barrichello

  14. Amerika'da en yakın ara ile bitmiş bir yarış var. Ona da bir bakın

  15. 2004 Monza'yı da unutma o zaman. Madem Barichello'nun Schumacher'in kazanmasına izin verdiği yarışları hatırlıyorsun, o zaman tam tersi yarışlarıda hatırla. Rubens, Schumacher'den hızlı olsaydı şampiyon olamaması için sebep yoktu.

  16. onur aybars avatarı

    2005 ABD'yi henüz unutmadık ama…

  17. anlayin artik arkadaslar kitaba reiting lazim 🙂

  18. burak bocek avatarı

    evet çok güzel yorumlamış schumi.O asla schumiyle rekabet edicek bir perfonmans göstermedi.harik yarışları var elbet çok emek verdi ancak son söyledikleri çok yanlış

  19. thrillercd thrillercd avatarı
    thrillercd thrillercd

    Schumi herşeyi iki cümle ile özetlemiş. Schumacher: " Bir anlaşma nedeniyle kimse sizi yavaşlatamaz."

    " Eğer hızlıysanız hızlısınızıdır, sonrasında da 1 numarasınızdır."

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir