Alonso: “Şampiyonluğa Hala Açım Ancak…”

Fernando Alonso, en azından bir kez daha şampiyon olana kadar Formula 1’den ayrılma planlarının olmadığını söyledi.

2005 ve 2006 senelerinde şampiyonluğa ulaşan Alonso, sonraki senelerde 3 kez şampiyonluğa çok yaklaşsa da bunu başaramadı.

BBC’ye konuşan Alonso “Hala başarıya açız ve şampiyon olma fırsatını bekliyoruz. Ana hedefimiz bu ve memnun olana kadar emekli olmayı düşünmezsiniz. Ben kazanmaya açım. Şu anda çok uzaktayız. Bu hayal kırıklığı değil, sadece daha iyi olmamız lazım.”

“Şampiyon olmak için çalışıyorum ve kazanmayı umuyorum. 2 şampiyonlukla mutlu değilim ancak 3. şampiyonluk ile çok önemli isimler arasına girebilirim.”

“Kazanmak ve rekabetçi olabilmek  için uzun süre burada kalabilirim. 3 olur, 5 olur, 7 olur… Bir sorun olacağını düşünmüyorum.” dedi.

Yeni F1 dönemini değerlendiren Alonso “Yeni F1 araçları daha ağır ve yavaşlar. Araçların neler yaptığını anlamak zor ve tüm yarış boyunca zorlayamıyorsunuz. İki tur zorluyorsunuz ve ardından diğer pit stopa kadar lastik koruyorsunuz.”

“Bazen zorlamıyorsunuz bile. Yarış pilotları bunu istemiyorlar. Ne kadar uzun süre bu şekilde devam edebileceğiniz sorun değil. Sorun olan bu araçları gelecekte sürmekten ne kadar keyif alacağımız.” dedi.

Ferrari Başkanı Luca di Montezemolo ile ilişkileri için Alonso “Çok sık, haftada bir kere konuşuyoruz. Yarış hafta sonu olduğu zaman 3 defa konuşuyoruz. Bazen onunla ailemle konuştuğumdan daha fazla konuşuyorum. Sıfır problem.” dedi.

Mclaren söylentileri karşısında Alonso “Ferrari’nin kazanabileceğine inanmam lazım ve inanmak zorundayım. Potansiyel var. Gerekli her şeye sahibiz ve her şeyi bir araya getirmemiz lazım. Bu takımın bir parçası olduğum için çok gururluyum ve Ferrari ile kazanmanın diğer takımlarla kazanmaktan çok daha anlamlı olduğunu biliyorum.” dedi.


Yorumlar

“Alonso: “Şampiyonluğa Hala Açım Ancak…”” için 15 yanıt

  1. İki tur zorluyorsunuz ve ardından diğer pit stopa kadar lastik koruyorsunuz.

    İki önceki haberde lastikler çok sert demiyor muydu? Bu meretler yumuşayınca çabuk aşınıyor.

    1. Ben de tam aynı şeyi söyleyecektim.

  2. Mclaren söylentileri karşısında Alonso “Ferrari’nin kazanabileceğine inanmam lazım ve inanmak zorundayım. Potansiyel var. Gerekli her şeye sahibiz ve her şeyi bir araya getirmemiz lazım. Bu takımın bir parçası olduğum için çok gururluyum ve Ferrari ile kazanmanın diğer takımlarla kazanmaktan çok daha anlamlı olduğunu biliyorum.” dedi.

    mclaren’de yarışmak en büyük hayalim dediğin zamanları ne çabuk unuttun, ferrari’de yarışmaktan çok gururluymuş, peeh ferrari ile kazanmak diğer takımlardan daha anlamlıymış, peehh…çok kazandın ya 🙂

    1. FAster Inside avatarı
      FAster Inside

      İnsanlar hayal ettiklerinin aslında hayal kırıklığı olduğunu fark edebilirler hiç bir insandan her türlü olumsuzluğa rağmen bir şeyi sonuna kadar desteklemesini bekleyemezsiniz buna fanboyluk hatta faşizanlık bile denilebilir. Ferrari’ye gelince Ferrari elinden geleni yapmaya çalışan ancak bence yanlış yönetilen bir takım. Çaylak pilotu tutup şampiyon olarak gelmiş birine sırt çeviren bir takım değil ki Hamilton’ın bu durumdan Mclaren’i bırakarak sıyrılmaya çalıştığını görüyoruz gerçi son monaco gp’si 2007’den daha tam olarak kurtulamadığını kanıtlamış gibi bence…

  3. en az 3 şampiyonluk daha hakkındır ama 3. şampiyonluğu alman bile tarihi açıdan yeterlidir daha şimdiden bile efsaneler arasındansın . 4. şampiyonluk alan vettel hala kendini kanıtlaması gereken bir çaylak gibi görülüyorken sen raikonen ve hamilton bunu başardınız . kısa ve net !!

    1. ben sporu seviyorum bilader spordaki her pilotu över yada eleştiririm . hiç bir pilotun fanlarının beni tasdik etmesine ihtiyacım yok fikirlerim bunlar ve bunlar benim için hakikat . raikonen alonso ve hamilton unutulmazlar arasındadır . nokta. bu zoruna gidiyorsa gerçekten haklı oldugumu gösterir. bilader ..

  4. en az 3 şampiyonluk daha hakkındır ama 3. şampiyonluğu alman bile tarihi açıdan yeterlidir daha şimdiden bile efsaneler arasındansın . 4. şampiyonluk alan vettel hala kendini kanıtlaması gereken bir çaylak gibi görülüyorken sen raikonen ve hamilton bunu başardınız . kısa ve net !!

    1. dediklerinize sonuna kadar katılıyorum

  5. Gridin en çok şampiyon iki pilotu Alonso ve Vettel bir anda F1’den çekilse;
    Taraftarlar açısından Vettel’in bırakacağı boşluk pek bir önemsiz, ancak Alonso -benim gibi sevmeyenler için bile- yeri zor doldurulur koca bir boşluk bırakır. Sayılara bakarak değerlendirdiğinizde uzun süre Vettel konuşulacak, ancak etki gücünde Alonso 1 numara. Şampiyon olduğu yıllarda bile son yıllardaki kadar keyifli bir sürüşü yoktu.
    Başka bir ikili yaparsam;
    Aonso ve Hamilton yarışları kaçırmadan izlemek için gridin en iyileri.

  6. OtonomAktor avatarı

    gidebilirim demiş açık kapı bırakmış sonda. hayırlısı bakalım. giderse rai nin yanına kim gelir acaba. son yarışta ilk puanlarını aldıran bianchi olabilir mi ya da vet i mi getirirler ya da bambaşka biri mi gelir? bekleyip göreceğiz.

  7. 2010 için bir şey diyemem de 2012’de bile %70 yarışlarda hasarı azaltmak için yarıştılar Vettel’i çoğu yarış Hamilton bloke etmişti ama onlarda istikrarsızdı Ferrari herkesin hayali F1 takımları içinde ancak son yıllarda değişen teknolojiye ayak uydurmakta zorlandıklarını seziyorum o yüzden 3. şampiyonluk istiyorsa Alonso Mclaren – Mercedes – Red Bull takımlarından birine geçmeli (Mercedes bunların içinde en olmazı gibi de duruyor)

    1. bak cobblepot adlı üye ya gercekten yorum mu yapıyonuz yoksa ne yapıyonuz bilemiyorum gercekten alonso mclarene gecse ne yazar yaw saten oda kac yılDIR SÜRÜNÜYOR baskasına akıl verirken iyice iyice hatta cok iyice düsünün mac laren hatta son 5 yılldır ferriden 2 kat dah kötü durumda

      1. Mclaren – Honda’dan haberin vardır ? Ona umut bağladığım için dedim

  8. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Son paragrafta bir açık kapı var gibi sanki. Valla ne diyim iyi sabır varmış adamda. Kendimizden pay biçersek şurda eften püften ufacık yazılara bile ne kadar sinirlenip birbirimizi kırıyoruz, bu adamın iki kere direkten döndüğünü düşününce helal diyorum valla. Kendi adıma 2010 da Dominic’e, 2012 de de Grosjean’a kafayı koymuştum yeminlen.

  9. Gereken her şeyi soylemiş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir