Chandhok: Araç Merak Uyandırıcı

yazar:

kategori:

Mahindra Formula E sürücüsü Karun Chandhok  yeni elektrikli yarış aracı ile olan ilk deneyiminden sonra aracı merak uyandırıcı olarak niteledi.

Chandhok Donington’daki testlerde aracı takım arkadaşı Bruno Senna ile paylaşmıştı.

“Çok ilginç bir gündü. Yeni bir aracı sürmek her zaman heyecan vericidir, ancak bu kadar farklı bir şeyi sürmek gerçekten merak uyandırıcı.”

“Kokpitte olmak biraz garip hissettiriyor, sessizde sürmek gibi. İkinci vitesten çıkıp hızlandığınızda tek duyduğunuz şey rüzgarın sesi.”

“Sıralama modunu kullandık, bas ve geç’i kullandık ve oldukça iyiydi. Virajlarda dışarı savruluyorsunuz, belki bir Formula 3 aracından hızlıdır, çünkü çok fazla tork var.”

“Bu serinin saf sürüş hızından ziyade strateji ve akıl hakkında olacağı açık görünüyor. Çok zorlu stratejiler yapabilirsiniz ve tur zamanları arasında üç veya dört saniyelik farklar olacak ve hızlı sürmek için temiz havayı beklerken batarya tasarrufu yapacaksınız.”

“Enerji geri dönüşüm sistemleri ve batarya ömrü stratejinizi her zaman belirleyecek ve bunları düşünmek zorunda kalacaksınız. Bence taraftarlar tüm araçları pistte gördüğünde etkilenecekler.”


Yorumlar

“Chandhok: Araç Merak Uyandırıcı” için bir yanıt

  1. Bu serinin saf sürüş hızından ziyade strateji ve akıl hakkında olacağı açık görünüyor.

    Button?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir