De la Rosa "Devrim Beklemeyin"

yazar:

kategori:

Pedro De la Rosa, gelecek sene geçerli olacak radikal kurallar ile  Formula 1’de başka bir dönemin başlayacağı düşüncelerini kabul etmiyor.

De la Rosa, yapılan değişikliklerin geçişi arttıracağını kabul ediyor ancak devrim beklemiyor.

De la Rosa "Formula 1 hakkında konuşuyorsak, insanlar  KERS’in tanıtılmasının, downforce seviyesinin düşürülmesinin ve oluksuz lastiklerin getirilmesinin Formula 1’i değiştireceğini düşünüyorlarsa unutsunlar."

"Hala geniş bir araç olacak ve aerodinamik etki olacak ve yarış çizgisi dışı  yine kirli olacak. Geçiş kolay olacak ancak bir MotoGP gibi olmayacak. İnsanlar bunu anlamalı."

"Değişiklikler doğru yönde yapılıyor. Bir çok değişiklik olması durumu zorlaştırıyor ve gelecek sene testlerde büyük bir azalma olacak.

"Yarışlar arasında aracın ince ayarı zor olacak. Çok ilginç olacak ve her şeyi test etmek içinyeterli zaman olmayacak." dedi.

Gelecek sene araçlar çok daha düşük seviyede downforce ile yarışacak ve kimilerine göre bu sayede araçlar birbirlerini daha yakın takip edebilecekler.

De la Rosa, yeni lastikler ile kaybedilen downforceun kazanılacağını düşünüyor.

Spor ayrıca 1997’de yasaklanmasının ardından tekrar oluksuz lastiklere dönecek.

De la Rosa  "Oluksuz lastikler çok daha fazla yol tutuşu sağlıyor ve downforce seviyesi düşmesine rağmen, aracın genel yol tutuşu eskisinden daha az olmayacak."

"Ancak ön ile arka arasındaki denge değişecek. Oluksuz lastiklerde viraja girişlerde çok güçlü ön bölüm var ve virajdan çıkışta çok iyi bir çekiş."

"Genel olarak olayı basitleştirirsek, oluksuz lastikler yavaş hızlı virajlarda zaman kazandıracak ve düşük downforce yüzünden hızlı virajlarda yavaş olacağız." dedi.

Mclaren sürücüsü ayrıca KERS konusunda daha yapılacak çok şeyin olduğunu söyledi.

De la Rosa "Hala bu konuda öğreniyoruz. Araçta çok fazla ince ayar gerektiriyor, özellikle de fren anında. KERS’in kendi kendini şarj etmesi gerekiyor ve frene bastığınız anda baş etmeniz gereken bir ekstra kuvvet ortaya çıkıyor.

"İyi bir denge bulmalısınız; KERS’i yerleştirip daha hızlı olmak önemli değil, tüm sisteme dengeli bir şekilde yerleştirmek lazım. Tüm geçiş noktalarında zorluklar olacak."

"Barcelona, Jerez ve Portimao’da 3 test olacak. Araçta denenecek bir çok şey olacak ve bunların başında oluksuz lastikler yer alıyor. "

"Aynı zamanda pistte KERS programını başlatacağız. MP4 23 üzerinden tüm fazlalıkları alarak düşük downforce ile piste çıkacağız. Çok sınırlı testlerde mümkün olduğu kadar fazla öğrenmeye çalışacağız." dedi. 


Yorumlar

  1. evet şarj olarak yazılması gerekir. küçük bir imla hatası..

  2. yalnız yazıda bir hata var…
    …KERS'in kendi kendini şarz etmesi gerekiyor… yazılmış ; bunun "şarj" olarak yazılması gerekmezmiydi ?

  3. mclaren nin programı belli oldu.Ne kadar çabuk öğrenirlerse o kadar iyi birçok takım yarışlarda öğrenecek ,testler çok önemli

  4. tolga soydan avatarı

    aydınlattı bizi biraz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir