Newey: Vettel Hızlı Şekilde Aracı Öğrenmeli

yazar:

kategori:

Red Bull’dan Adrian Newey, yeni dönem aracına alışmakta sıkıntı yaşayan Vettel’in en kısa sürede aracı öğrenmesi gerektiğini söyledi.

Vettel sezonun şuana kadarki altı yarışının beşinde takım arkadaşı Ricciardo’ya mağlup oldu.

Ricciardo’nun performansının kendisini şaşırtıp şaşırtmadığı sorusuna Vettel “Aslında hayır. Daniel ile benzer zevklere sahibiz ve takıma oldukça iyi uyum sağladı” dedi.

“Onun iyi bir iş yaptığını görmek güzel. İlk birkaç yarışta birçok problem ile karşılaştım. Ancak Daniel’in aracın potansiyelini kullanabilmesi beni rahatlatıyor”

Son zamanlarda Ricciardo’nun tarzını ve telemetri verilerine inceleyip incelemediği sorusuna Vettel gülümseyerek “Hem de tüm zamanımla! Onun bazı alanlarda çok hızlı olduğu açık. Onun sayesinde araç ile ilgili daha iyi bilgiler alabilmek güzel. Benim için şuana kadar iyi bir yıl olmadı”

“Mark (Webber) ile her zaman sınırlarımızı zorladık ve birçok alanda ona göre daha hızlıydım. Ama Daniel benimle oldukça dengeli”

Red Bull’dan Helmut Marko ise Vettel’e destek verdi.

“Sebastian sadece kötü şansa sahip. O güçlü bir adam, ama bu durumun altından kalkmak onun için kolay değil. Sürüş becerileri hakkında herhangi bir sorun yok”

Son olarak Red Bull’dan Adrian Newey, Vettel’in yeni döneme en kısa sürede adapte olması gerektiğini söyledi.

“Sebastian hızlı bir şekilde yeni aracı öğrenmeli. Artık kaybedecek zaman yok. Onun sürüş tarzına uygun bir otomobil üretebilmek için herşeyi yapacağız. Fakat daha hızlı gidip gitmemek ona kalmış”


Yorumlar

“Newey: Vettel Hızlı Şekilde Aracı Öğrenmeli” için bir yanıt

  1. Ricciardo’da güven özveri tecrübe var. Zaten kokpit hesabı yapılırken öğrenmiştik 😛

    Vettel’in çoğu yarışta mekanik sorun yaşadığını da unutmayalım. Yok ERS gitti, yok motor bitti, yok beş silindir kaldı. Malezya’dan başka sorunsuz yarışı oldu mu? Orda da Ricciardo’dan öndeydi zaten.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir