Senna: "Fazladan Baskı Hissetmiyorum"

yazar:

kategori:

Bruno Senna, amcası Ayrton Senna’nın Formula 1’de yaptıklarının ardından kendisi üzerinde herhangi bir ilave baskı hissetmediğini söyledi.

Brezilyalı pilot, Formula 1 aracının direksiyonuna ilk kez Pazartesi günü Barselona’daki testte geçti.

Üç dünya şampiyonluğu bulunan Ayrton Senna’nın yeğeni, Honda’nın 2009 koltuklarından biri için aday konumda.

25 yaşındaki pilot, soyadının Senna olmasının üzerine fazladan baskı yaratmadığını ifade etti.

Bruno Senna: "(Soyadım üzerimde baskı) oluşturmuyor. Bu benim kendi kariyerim. Ben kendi işimi yapıyorum ve kimse benden Ayrton olmamı beklemiyor. Ben Bruno’yum, bu benim kariyerim ve bu benim"

Honda koltuğuna gelecek sene oturmayı hedeflediğini söyleyen Bruno Senna, herhangi bir değerlerndirme yapmak için erken olduğunu da kabul ediyor.

2009’daki hedefi ile ilgili Senna: "Açıkçası evet (F1’de olmak). Ama Formula 1 aracına tamamıyla yeni olan bir pilottan çıkıp da sihir yapmasını bekleyemezsiniz. Bu yüzden bugün, takım benden araçta rahat olmamı istedi"

"Yeni araca bindiğinizde kendiniz için ayarlamanız gereken bazı şeyler vardır. Mesela bu koltuk mükemmel değil ve bunun üzerine hâlâ çalışmamız gerekiyor."

"Şimdi neye ihtiyacımız olduğunu biliyoruz ve bunun üzerine çalışacağım. Bu yüzden Çarşamba günü biraz daha zorlamak ve limitleri bulmak için fırsatım olacak"

Senna, 17 pilot arasında 15. hızlı isim oldu ve Lucas di Grassi’den 1 saniyeden fazla geride kaldı.

Brezilyallı pilot, ilk defa pitten çıktığında şaşkın olduğunu kabul etti.

Senna: "Tek koltuklu veya herhangi bir yarış aracı sürmeyeli 2 ay olmuştu. Bu yüzden ilk çıkış, biraz bunaltıcıydı"

"Ve lastik ısıtıcılara sahip bir araç hiç sürmemiştim. Bu yüzden nasıl bir tutunma bekleyeceğimi bilmyiordum. Hepsi yeni bilgilerdi. Bu yüzden bunların mümkün olduğunca kısa sürede elde etmeye çalıştım"

"(piste) çıkmak çok iyiydi. F1 araçları etrafımdayken sürüş yapmak ve bir çok çeşitte kanatları ve oluksuz lastikleri olan F1 araçlarını görmek çok garip bir duyguydu. Ferrari’yi gördüğümde, kırmızı boyalı bir GP2 aracı diye düşünmüştüm. Yani durum çok farklıydı"

"Bu ilk testti. Bu yüzden gidilecek hâlâ uzun bir yol var. Ama eğer Formula 1’de başarılı olursam benim için şüphesiz çok özel olacak"

Senna piste Çarşamba günü dönecek ve yeni lastiklerle sürüş yapacak.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir