2014 Kanada GP – Massa ve Perez’in Kazası


Yorumlar

“2014 Kanada GP – Massa ve Perez’in Kazası” için 39 yanıt

  1. Beyler kazada ikisinin de hatası var dikkatli bakarsanız kazadan hemen önce massa sağa kırıyor perez de sola kırıyor.

  2. Lewis Hamilton - McLaren (TEE) avatarı
    Lewis Hamilton – McLaren (TEE)

    İlk izlediğim de Massa’nın hatası sanmıştım ama Perez’in hatasıymış. Tıpkı 2013 Monaco gibi. Raikkonen orada içeriyi erken kapatıyordu ve Perez’de arkadan vuruyordu. Burada ise Perez aracı içeriye kırıyor ve kaza meydana geliyor. O saatten sonra savunma yapılmaz. İçeriyi daha önceden almalıydı. Massa’nın tüm yarışının içine etmiş adam.

    1. 2013 Monaco’da Raikkonen içeriyi çok geç kapattı hatta kapatmadı bile dneir ancak zaten viraja giriş esnasında içeri girmeye çalıştı Perez ki o virajı biliyorsunuz 2 araç sığması mümkün değil Perez’in alışıldık saçmasapan bir atağıydı.

    2. Barış Massa avatarı
      Barış Massa

      Haklısın Tam olarak birşey söyleyemem yarışı kaçırdım izleyemedim

  3. OtonomAktor avatarı

    bu resim bayağı net gösteriyor bence. perez sanırım vet in aynasında gözükmek istemiş ama massa yı hiç hesap etmemiş. 300 küsur km hızla gelen massa da hiç öyle bir hamle beklemediğinden kaçamamış. yazık oldu ikisine de.

  4. Lewis_Didem avatarı

    Button Alonso ve Hulk’ı start-finish düzlüğüne gelmeden geçmiş videoda 0.02’de çok net gözüküyor.

  5. Hata kesin ve kesin ,%100 Perez’de…

    Ilk anda da soyledim, emin olmak icin her açıdan videoları izledim. Massa gazı almıs süratli tamam , Perez’in 2 amacı olabilir..

    1.Vettel’e aynada kendini göstermek
    2.Massa’yı engellemek için küçük çaplı bir oynama yapmak ,

    Perez’in dreksiyonu aniden sola dogru cevirmesi (aynasina bakmadan) kazaya sebep olmustur. Sitenin “farkli acidan”basligiyla yayinladigi videoda acik ve net gorunuyor. Massa’nın hiçbir suçu yok

  6. Massanın hastanedeki kontrollerindenmiş.

  7. bu kaza beni yıllar öncesine götürdü: suminin j.villenau e arkadan çarptığı sonrada garaja dalıp üzerine saldırdığı kazaya… çok yazık oldu. massa adına üzgünüm ama onunda hatası var malesef…

    1. jules bianchi fan club avatarı
      jules bianchi fan club

      David Coulthard değil miydi o? :/ Ben öyle hatırlıyorum.

      1. evet doğru coulthard.

      2. evet, yağmurlu spa yarışı.

  8. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Ya Allah aşkına hata bence direk Massa da. Fazla gaza gelmiş. Şu videoyu oynatmadan ön izlemede Massa’nın direksiyon açısına bakın ya. Direk pereze dalmaya gidiyor zaten. geçecek adamın direksiyonu ya düz durur o pozisyonda yada hafif sollu durur. Yani burda ya üstünden geçecek ya arkasına geçecek gibi bir görüntü var. Üstten geçmeyi seçmiş. Zaten videonu 25. saniyesinden sonra bakarsanız, perezin hiç sola kırmadığını görürsünüz. Yolun gidişi şeklinde sağa kırıyor, sonra 1sn den de az düz tutuyor yol gereği, sonra bir anda Massa vuruyor arkadan. Adam hiç sola kırmamış ki direksiyonu.

    1. ForçaFelipeMassa avatarı
      ForçaFelipeMassa

      Sağa doğru kıvrılan bir virajda direksiyon sola doğru duramaz zaten arkadaşım. Eğer o direksiyon sola doğru bir açı alırsa ne olur biliyor musun? Pit çıkışının önündeki bariyerleri boylarsın. O virajda direksiyon düz duruyor diyorsun. İşte sola yaklaşmasının ana nedeni bu. Umarım açıklayıcı olmuştur.

  9. iki pilotta hatalı kesinlikle , pereze o hızlarda aynasının dibinde bir araç varken manevra yapılmayacagını biz mi öğreteceğiz ? Massa yılların tecrübesiyle sola sert virajda , neredeyse sonuna gelmişkenyapmaya niyeti yok gibiydi . sonuc olarak massa tecrübe yönüyle daha kusurlu, pereze çarpmasa o hızla virajı kacırıp , vettele çarpıcaktı…

    1. pardon touchpad sapıtmış ;
      iki pilotta hatalı kesinlikle , pereze o hızlarda aynasının dibinde bir araç varken manevra yapılmayacagını biz mi öğreteceğiz ? Massa yılların tecrübesiyle sola sert virajda , neredeyse sonuna gelmişken fren yapmaya niyeti yok gibiydi . sonuc olarak massa tecrübe yönüyle daha kusurlu, pereze çarpmasa o hızla virajı kacırıp , vettele çarpıcaktı…

    2. F_Alonso Diaz avatarı
      F_Alonso Diaz

      Yukarıda da yazdım, videoyu durdurarak izlersen Perez’in hiç sola kırmadığını görürsün. Massa vurunca direksiyon sola dönüyor.

      1. olabilir , zaten pereze suc bulmuyorum ben ,adamın önünde vettel var manevra sansı yok, massa pereze carpmasaydı bile yine kaza yapacak(tıracak)tı.

  10. birinin hatası diyecek olsam çok az farkla perez’in hatası derdim. ama perez 51% ise massa da 49%

    perez’in frenleri sorunlu, biraz sola kaymış, massa da daha geniş açı için sağa kaymış. şimdi böyle düşününce zaten geçeceksin adamı, içerdesin, neden sağa hamle yapıyorsun massa diyesim geliyor. 51% massa oluyor.

    en iyisi 50-50 diyelim 🙂

  11. Ayrı bir nokta, buna benzer kazalarda genelde araçlar önden havaya kalkıp takla atabiliyor..Galiba yeni burunlar olmasa Massa ciddi bir takla ile çok daha vahim bir kaza yapabilirdi. 1 e 1 örnek olamaz ama çarpışma benzerliğinden Bkz Weber Valencia 2010
    Kazanın daha çok benzediği olay tabii ki Coulthard SCM sanırım 98 Spa yarışı, yağmurdan dolayı daha yavaş tabi..Ozamanlar Ferrari’nin 3 tekerlede sürüldüğünü görmüştük 😀 Bu kazada da araç biraz olsun havalanıyor ancak hızdan dolayı bir Webber taklasına dönüşmüyor.

  12. İki pilotun da kendilerine göre haklı gerekçeleri olabilir;
    Massa açısından bakarsak,bir an önce Perez’i geçmek isteyip hızla içeriye dalmalıydı ki Vettel’den kopmayıp son turun arka düzlüğünde DRS açamayacak olan Vettel’i geçecekti.

    Perez açısından bakarsak da Vettel’i bir daha yakalama şansının olmadığını bilerek içeri dalmak istedi ancak arkasından hızla gelen Massa’yı görmeliydi tabi,gördüyse de bu geçiş şansını kullanarak risk almak istedi heralde..

  13. Çünkü o Felipe Massa. Kazayı yapan Fernando Alonso, Kimi Raikkonen veya Lewis Hamilton olsaydı Perez’e sallanacak küfürlerin haddi hesabı olmazdı. Demek ki bakmak, görmek ve dürüst olmak gerekiyor.

    Sıradan bir yarış kazası, ikisinin de suçu olduğunu sanmıyorum. Performanslarına yazık oldu.

  14. Perezin içeriye yönelme gibi bir hakkı bence var, Massa yanında bile değil frenlemede, ayrıca bence Perez çok cddi bir şekilde içeriyi de kapatmıyor…

    1. Massa’nın büyük bir sürat ile gerdiğini aynadan görmeliydi. Sol taraftan büyük bir sürat ile gelen aracın önüne hafif bir kırsan ne olur sen düşün 🙂 Sola kırma gibi elbet büyük bir hakkı var ancak Massa tam burnunu sokmuş büyük bir sürat ile gelirken önüne kırmak, suçu Masa’dan çok Perez’e itiyor. Bana kalırsa Vettel’e bir hamle yapacaktı fakat Massa’nın geldiğini hesaba katmadı

    2. frenlemeye girerken sola kırma hakkı yok. tam olarak sola kırmadı aslında. oradaki sağ virajdaki çizgiyi takip etmeyince sola dönmüş gibi oldu sanki. arkasında birisi varken o hamleyi yapmamalıydı ancak olayın stresinde olabilecek bir durum. neyse ki ikisi de sorun yaşamadı heralde.

  15. O değilde Vettel gerçek anlamda kıl payı..yarım salise önde olsa bitti.

    1. Aynen. Sağa kaymasa o da arada gidecekmiş zaten.

      Sonra Button nasıl podyuma çıktı??? 🙂

      1. Alonsoyla Hulkenbergi babam mi geçti ?

      2. Kanada bu çakala yarıyor 😀 2011’de de 1.lik hediye etmişti Vettel, Alonso bi 4. lük hediye etmiş çok mu 😀

        Çakal bu arada iyi anlamda, bence iyi bir f1 pilotu biraz çakal olmalı..Fırsatını kollayıp yakaladığında affetmeyeceksin 😉

  16. Hata Perez’de..Erken fren yapmak tabiki bir hata değil ama içeriyi açmışken gelen var mı diye kontrol etmeden hemen kapamaya çalışmak için sola yapılan hamle kazayı getirmiş..Burada yazık olan Massa. Gerçekten güzel bir yarış izletmişti kazada ağır darbeyi o almış umarım önemli bir sorunu yoktur.

  17. ilk başta massa’nın hatası gibi düşündüm ancak perez’in sola kırdığı görülüyor. frenlemede bu olmaz. sorun yaşıyorsan çizginde daha erken frene basmak gerekir.

  18. jules bianchi fan club avatarı
    jules bianchi fan club

    Hatanın bana göre Yüzde 90’ı Massa’da.Ne yarışlar gerçirmişsin,ne kazalar atlatmışsın,ne tecrübeler edinmişsin.
    Ona rağmen öyle bir gidiş biçimi yok.

    1. bahadır sezgin avatarı
      bahadır sezgin

      Perez fren arızası olmasına rağmen orada sola doğru çok net biçimde kırıyor. Fren arızası olduğu içinde hem sola kırıp erken fren yapıyor. Massa’da bunu bilmiyor. Şimdi Massa’nın suçu nerede?

  19. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    O değilde düzlüğe Alonsonun en kötü yarıms aniye arkasında dönen button, nasıl geçmiş 2 pilotu. Video da görünüyor. Önde bir sauber sanırım, arkasında hulk,alonso ve en arkada button duvar dibinde. NE saçma bişey bu ya, azada diğerleri yavaşladı herhalde bu uyanıkta geçti.. Olurda bu kadar olur yani.

    1. jules bianchi fan club avatarı
      jules bianchi fan club

      Uyanıklıkda bu sporun bir parçası Button bu Gridin en tecrübeli ismi. 🙂

      1. F_Alonso Diaz avatarı
        F_Alonso Diaz

        Ben daha çok çakal diyrum böylelerine. İnsanların emeğine göz dikemkten başka bişey değil. Videoda resmen grubun en arkasında döndüğü görünüyorken bu kaza sırasında nasıl geçiş yapabiliyor.

  20. mehmet korkmaz avatarı
    mehmet korkmaz

    Tabikide yerini koruycak ama massada dikkatli olmasi lazimdi hatanin cogu massada

  21. vw-tdi-power avatarı

    Perez içeri yönelmiş, yazık.

  22. 26-27 ve 28. saniyeye bakın, Perez Massa geçmesin diye hafiften içeri girmiş.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir