Santander, Alonso'yu Ferrari'de İstiyor

yazar:

kategori:

İspanyol sponsor Santander’in patronu Emilio Botin, bankanın 2009 sonrasında desteğini McLaren’den Ferrari’ye aktaracağını doğruladı.

Diario AS’a konuşan Botin: "Santander, 2010’da Ferrari ile olacak, evet"

Botin ayrıca, Fernando Alonso’nun geçen sene sonunda McLaren’den ayrılmasının ardından Santander isminin İspanyol pilotun olduğu bir araçta görmeyi istediğini de açıkça söyledi.

Botin: "Alonso, dünyadaki en iyi pilot ve onunla çalışmak istiyoruz. Ama bu sadece bize bağlı olan bir şey değil"

Ferrar’nin şu anki pilotları Felipe Massa ve Kimi Raikkonen’in İtalyan takımla anlaşması 2010 sonuna kadar.


Yorumlar

  1. arkadaşım yazdığını gayet iyi anladım ama yazının ortasında da "hemen hemen hepsi takımından daha fazla ön plana çıkmış kişiler ve bu felsefe Mclarenin yönetim mantığına aykırı" demişsin. bu ne demek. benim allanıdığım alonso nun, montaya nın, veya kim nin ismi(hadi hemem hemen dediğin için DC yi yazmıyorum) mc laren in önüne geçmişki bu isimler takımdan ayrılmış. bende diyorum ki eğer bu isimlerin ismi mc laren in önüne geçebiliyosa lewsi ın isimide geçer. demek istediğim mc laren takımında meydana gelen bu huzursuzlukların sebebi kesinlikle bu olmaz.

  2. kürşat baydın avatarı
    kürşat baydın

    R26:
    Bence alonso ferrariye degil Santander Renaulta gelecek söylemedi demeyin.ING ile kontrat 2010 da bitiyor.

  3. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    alonso_ arkadaşım lütfen yazımın son kelimelerini tekrar okurmusun işini kolaylaştırmak için buraya tekrar yazıyım ''çünkü onlara oturdukları koltuk hep dar gelmiştir ve hep fazlasını isterler onun için lafın özü koltuk dar geliyorsa sen gidersin bol geliyorsa gönderilirsin ….'' (ufak bir düzeltmeyle) ;
    Lewise de koltuk dar gelirse hemen gitsin hiç durmasın ;bu olay pilot taraftarlığı değil takım taraftarlığıdır benim pilotlarla hiçbir zaman işim olmamıştır önemli olan her zaman için kurumlardır bence ve kişide aranan özellikte benim kanaatimce kurumun itibarını ve misyonunu yansıtabilmesidir ….

  4. Kimi icin uzuldum ben bu sene.Alonso'dan sonra sampiyon olmasını istedigm kisi oydu cunku.Ayrıca Massa'nın beklenmedik çıkışı takımda O'nu daha da gerilere itti bence.Bence biraz yalnız hissediyor kendini.Gerçi O Buz Adam ama:)

  5. hakan demirtaş avatarı
    hakan demirtaş

    ARKADAŞLAR ALONSO NUN GELECEĞİ FİLAN YOK FERRİYE BUNLARIN HEPSİ BOŞ RAİ VARKEN ZOR ANCAK RAİ 2009 DA ENAZ 6 YARIŞ KAYBEDERSE ALONSO GELİR FERRARİ YE RAİ NİDE 6 YARIŞ KAYBETMESİ ZOR ARTIK İYİ BİR DERS ALDI 2008 DEN — MASSA NIN GİTME İHTİMALİ ÇOK O ZAMANDA DEVREYE ŞUMİ GİRER MASSA NIN GİTMEMESİ İÇİN ELİNDEN GELENİ YAPAR YANİ RAİ NİN İKİ DÜŞMANI VAR ŞUMİ VE MASSA FERRARİ DE — 2009 RAİ İÇİN ZOR GEÇECEK BENCE HEM KAZANMA BASKISI HEM GİTME BASKISI OLACAK ÜZERİNDE SİZ NE DERSİNİZ……??????

  6. alonso_ arkadaşım boşuna yorma bence kendini.McLaren taraftarları Alonso'nun iyi bir pilot ve iyi bir insan olduğunu asla kabul etmeyecek.Onlar Lewis ve Ron ile mutlular biz nasıl Alonso ile mutlu isek.
    Alonso her türlü maddi desteği tek koldan alarak gelmedi sonuçta.Sponsorları memnun etmeyi onlarla iyi geçinmeyi bilir.Bu yüzden sponsorlarda onu ister.Bu durum sadece Santander için de geçerli deil tabiki.Eğer biraz bakınılırsa Alonso'dan memnun olan başka sponsorları da kolayca bulabilir herkes.

  7. onur aybars avatarı

    Ben de Santander gibi Alonso'yu Ferrari'de görmek istiyorum. Hele bir de diğer pilot 2-3 yarış kazandım mı kenara çekilip izlemesi çok zevkli olur.

  8. çok biliyosun maşallah. sölesene benim boyum kaç? f1 i ne zaman takip etmeye başladığımı falcı gibi bildiğine göre bunuda bilirsin heralde.çok merak ediyosan bunuda söyliyim. hayır alonso şampiyon olmadan öncede ben f1 izliyodum.
    bir kısım hakaretten sonra " ben bu arkadaşın canını nasıl yakarım" kısmına girerek bana 2008 sezonunu hatırlatma gereği duymuşun. evet 2008 şampiyonluk yarışında değildik ve bu çokta zevkli değildi tabi. ama alonso nun gösterdiği performans bizi fazlasıyla mennun etti. onun kötü olan araçla da mücadele verebileceği (hatta yarış kazanabileceğini) biz biliyoruduk ama sizlerede ezbetletmesi iyi oldu. şimdi beni üzebileceğin, hakaret ve maziyi hatırlatma dışında başka planlar yapmak zorundasın. çünkü bunlar pek işe yaramadı.
    şunuda ekliyim. belki haklısın evet alonso pistin en iyi aracına bir daha sahip olmaya bilir. ama zaten yarış kazanması için pistin en iyisine ihtiyacı yok.

  9. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    arkadasım öncelikle,f1 izlemeye alonsonun şampiyonluklarıyla baslamadım,tahmin ediyorum ki sen böylesin..hem kac takımda yarısıtgını senden daha iyi bilirim merak etme.3 yasından beri yarısıyor olması,bizim ondan sikayet edecek birilerini bulmamızı saglamaz..minardi de birileri alonsoyu şikayet etse nolur etmese nolur,hem biz böyle bişeyi duymayız bile..söylediklerimi alakasız bir yere doğru sürmüşsün yine o çok itici olan alonsoyu savunayım da nasıl olursa olsun refleksinle..
    arkadasların ya da herhangi bir vatandasın mclareni bilmemesini anormal karsılamam gayet normal,mclaren diye bir arac yok piyasada(sakın ola buna da ''hee olur mu,mclaren LM VAR F1 kulturun ne'' filan gibi şeyler söyleme çünkü sende o kapasiteyi gördüm ben..
    gecen yıl alonso nun şampiyonluk yarısının dısında kalması sizleri yaralamıs görünüyor;hatta bir daha da şampiyonluk yaşayabilecegi bir arac da kullanamayacak muhtemelen,ama belli olmaz ondaki kendini pazarlama yeteneği ile belki ferrariye gidebilir de sizler de güzel bir sezon izlemiş olursunuz..lewisin ve mclarenin iyi arac yaptıgı ve şampiyon olabilecek seviyede oldugu her yıl sizler için ızdırap anlıyorum ama budnan sonra sizlere bol ızdaraplı f1 sezonları diliyorum..

  10. ya pardon yanlış oldu.mc laren bilmemenin anormal olmadığını ben düşünüyorum. yoksa fatih arkadaşımızın bu durumu çok normal olarak gördüğünü söyleyemeyiz.

  11. anormal diyen olmadı.tabikide normal. hayır yani DC mc laren den sorunlar yaşayarak ayrıldı. buda arkadaşın demesine göre isminin mc laren önüne geçtiği için ve mc laren tarzına uymadığı için olmalı. yani DC nin ismi mc laren in önüne geçebildiyse lewis ın ismi hayli hayli geçer demek istedim.

  12. anlamıyorum. McLaren i bilmeyen insanlar olabilir. Peki Ferrari deyince F1 deki ferrariyi bilgiklerini mi sanıyorsun.ya da Ferrari yi Shumi den tanımamışlarmıdır.Birisine de Williams desen serana/venus williams mı diyebilir:) herkesin bilmemesi normaldir

  13. ben alonso u benliğimle savunuyorum ama siz objektif olarak mc laren i savunuyosunuz. hııım çok mantıklı. ayrıca evet bi anket yaptım arkadaşlarımın arasında. mc laren mi yoksa lewis mı daha ünlü diye. çok komiksin.
    hayır arkadaşım öle değil. ben f1 i çok sevdiğim vede artık f1 hayatımın bir parçası olduğu için arada bir benzetmelerim f1 le ilgili olabiliyor. yani konuşmalarım arasında bazen ister istemez mc laren veya lewis geçebiliyor. ayrıca arkadaşlarımın sosyo kültürel seviyesini merak etmişin. hemen onuda anlatayım. madem merak ettin dimi. ben bir bayan f1 severim. eee f1 de bayanlar arasında pek popüler bir spor sayılmaz hani. o yüzden f1 den bi haber kız arkadaşım çok.
    son olarak alonso kaç takımla yarıştı ki diyosun? eğer bunu soruyosan bende senin f1 kültürünü merak ettim şimdi:))) bu adam 3 yaşından beri yarışıyo.

  14. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    sen arkadaslarına mclaren niye diyorsun ki? bunu test mi etmek istedin:DD
    bakalım acaba kim daha cok biliniyor,mclren mi lewis mi?
    ilk önce mclarenin içinde geçtiği bir cümle ve ardından lewisin..
    rallici tanımı da oldukça hoş olmuş,arkadaslarının sosyokulturek durumunu merak ettim şimdi:DD
    hem senin tanıdıkların böyle ise,anketinin dogru oldugu anlamına gelmez..
    alonso hayatında kac takımda yarışmış ki ondan sikayet edecekler,renault mu edecek?
    senin bu her yerde alonsoyu bütün benliğinle savunman filan hakkaten çok itici oluyor ya..

  15. bahsettiğin özelliklere sahip pilot lewis hamilton diyosun yani. kusura bakma arkadaşım ama benim f1 den hiç anlamayan arkadaşlarım mc laren diyince yüzüme tuhaf tuhaf bakarlarken lewis hamilton diyince en azından "ha şu rallici" diyolar. bu durumda lewis ın ünüde mc laren i geçmiş bulunuyo dimi?

  16. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Mclaren neden sorunlu diye hiç merak ettinizmi peki ;şayet merak etmiş olsaydınız şunu görürdünüz veya bulurdunuz bu spor pilotların etrafında değil takımların etrafında dönüyor ve pilota uygun takım değil takıma uygun pilot bulmak zorundasınız fakat bahsettiğiniz kişilerden hiçbiri bu şekilde değil hemen hemen hepsi takımından daha fazla ön plana çıkmış kişiler ve bu felsefe Mclarenin yönetim mantığına aykırı bugün Senna mezarından kalkıp gelsin aşırı popülariteyi yakalasa yeteneklerine rağmen Mclarenle anlaşamaz ;Mclarene lazım olan kişiler görev adamları ,takım ne derse o ,gerisi boş haaa bu mantıkla bakıldığında da zaten Mclarenin popüler kişilerle işlerini sürdürmesi zor çünkü onlara oturdukları koltuk hep dar gelmiştir ve hep fazlasını isterler onun için lafın özü koltuk dar geliyorsa sen gidersin bol gidiyorsa gönderilirsin ….

  17. ben alonso dan şikayetçi olan başka bi takım yada bi insan görmedim. sen gördüysen yaz. ama dediğim gibi mc laren den şikayetçi bi çok pilot var. hem bunu kabul etmeniz beni değil sizi mutlu etmeli. bi yalanl yaşamanız beni değil sizi rahatsız ediyo olmalı

  18. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    kabul ediyoruz,sorunlu takımız,hatta lewis de sorunlu pilot ama şampiyon sorunlu pilot:DD mutlu olabildiysen bu itirafla ne mutlu bize..
    biz seviyoruz böyle olmayı,ama alonso nun da çok sorunsuz oldugunu söylersen ya da bunu anlatmaya çalısırsan buna kargaların bile güleceğini biliyor olman gerekir..

  19. ya durup cidi ciddi düşünün arkadaşlar. alonso ne nazı yaptıki nazını renaulttan başkası çekmezmiş. böle sölemek işinize geliyo dimi. çünkü asıl sorunlu tarafın mc laren cephesi olduğunu asla inanmak istemeyeceksiniz. alonso hakkında yorum yapan daha önceki takım arkadaşlarına bakın. turilli favori takım arkadaşım alonso dedi.fisi de benzer açıklamayı yaptı. alonso dan herkes mennun. Villeneuve söylemiyprum bile adam alonso hayranı. ama mc laren den mennun olarak ayrılmayan tek pilot alonso değil. bütün bunları bildikten sonra hala nasıl alonso ya ortalık karıştırıcı dersininz anlamıyorum. bu olsa olsa gururunuza yediremediğinizdendir. kabul edin arkadaşlar asıl sorunlu olan MC LAREN team.

  20. kaan kaanhan avatarı

    ana sponsor vodafone, santander değil arkadaşım anlaşmaları bitince gidebilirler ne gariplik var bunda. kimmiş 1-1 ayrılan sponsorlar? görüyorumki çatlama olayında kendini yansıtıyorsun :))

  21. ilker biçer yorumuna %100 katılıyorum

  22. ilker biçer avatarı

    Ferrari'nin alonso'yu takıma getirmesi yapacağı en büyük hata olur.Onun nazını Renault'tan başkası çekemez Ferrari'deki takım arkadaşı yarış kazanaccak ve hatta alonso'yu zorlayacaktır buda alonso'nun işine gelmez orayıda karıştırı sonrada McLaren'dan kovulduğu gibi kovulur.

  23. siz 2 nizden başka bir yorum beklenemezdi demi ÇATLAYIN sponsorlarınız 1 – 1 bırakıyor 😉 2009 a degıl 2020 ye kadar gıder!

  24. McLaren TEAM :)) süpersinn…

  25. McLAREN TEAM avatarı

    2009 dan sonra öyle bir banka kalırsa desteklersin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir