Jordan: "Madalya Sistemi Saçma"

yazar:

kategori:

Eski takım patronu Eddie Jordan, Bernie Ecclestone’nin Formula 1’e getirmek istediği madalya sisteminin yanlış olduğunu söyledi ve sporun, daha büyük sorunları ile mücadelesinde dikkati dağıttığını belirtti.

Jordan ayrıca, küçük takımlardaki pilotların uğruna mücadele verdiği puanların kaldırılmasının, zaten yeterli kaynakları olmayan takımlara zarar vereceğini ifade etti.

BBC Radio’ya konuşan Jordan: "Saçmalık olduğunu düşünüyorum. Şu anda Formula 1’deki herkesin odaklanması gereken şey, maliyetler ve maliyetlerin azaltılmasıdır, başka bir şey değil. Geriye kalanlar sadece süslemedir"

"Puanlar gereklidir. Takım başkanları toplantısında puanlamanın 8.liğe kadar uzamasını savunanlardan biriydim. Çünkü aşağıdaki bir takım için 1 puan, McLaren ve Ferrari’nin galibiyeti kadar önemlidir. Bunu asla unutmamalıyız"

"O pozisyonda size söz verebilirim ki 0 puana karşılık 2 puan büyük bir farktır."

Jordan, orta sıradaki takımlar için ilk 8’de yer alma adına mücadelenin, pilot gelişiminin önemli bir parçası olduğunu da söyledi.

"Çok dipten başlamış ve kendi yolunda çalışmış Massa gibi pilotlar, grubun arkasındaki puanların ne kadar önemli olduğunu bilir"

"İşin finansal tarafıyla ilgili herkes, bunun ne kadar önemli ve arkada 1 puan almanın olağanüstü heyecan verici olduğunu bilir.

"McLaren ve Ferrari, muhtemelen 250 milyon dolarlık bütçelerle çalışıyor ama onlardan 8-10 kat düşük bütçeli ve durumlarını görüp gelecek yıllarda dünya şampiyonu olma adına daha sıradan pilotlarla yarışan diğer takımlarınız da var. Force India ve bu sene aldığı yarış galibiyeti ile herkesi şaşırtan Toro Rosso var"

"Ama bir tarafta olmalılar ve bu taraf, küçük takımlar olmalı. Çünkü riskler alan insanlar onlar"

Ecclestone bu sabah, madalya sisteminin FIA Motor Sporları Konseyi tarafından Aralık ayında onaylanmasını beklediğini, böylelikle 2009 sezonunda yürürlüğe girebileceğini söylemişti. Ama Jordan, plan hakkında daha fazla değerlendirme yapılması gerektiğini söyledi.

Jordan: "Bana göre anlayışını kaybetmiş olduğu bir şeyi üstünkörü onarmaya çalışıyor"

"İnsanların sadece kazanmakla ilgilendiğini düşünüyor. Üzgünüm ama bu yönde yeteri kadar düşünce yok. Bu bir tarafa konulup Max Mosley ile onun tartışması gereken bir şey. Bernie Ecclestone de, takımların tamamının onayını aldığını söylemeli. Ama bunun öyle olduğuna inanmıyorum"


Yorumlar

  1. burak bocek avatarı

    Bende buna benzer şeyleri söylediğimde herkes yok madalya sistemi harika kazanmaya sevk edicek insanları demişti.ancak eddie jordan gerçekten mantıklı konuşmuş.tam olarak anlatmak istediklerim buydu.sürekli takip ediyorum yorumlarını ve adam harbi mantıklı konusuyor

  2. katılıyorum keşke herkes senin gibi düşünse beaa:)

  3. Çetin Küpücü avatarı
    Çetin Küpücü

    Kesinlikle katılıyorum.Madalya sistemi,orta ve arka sıralardaki mücadeleyi tamamen yok edecektir.Basa guresen takım ve pilotlar sezon sonuna kadar belki mücadeleyi sürdürebilirler.Ancak diğerleri nerde olduklarını belirleyen puanlara sahip olmadıkları için aralarında fark kalmadan sonuncu gibi görülecekler.Bu da mücadeleden kopmalarına ve gişe gelirlerinin de düşmesine yol açacaktır.Bu takımlar hemen sezona havlu atıp sonraki sezon çalışmalarına başlayarak seyir zevkinin tamamen yok olmasına sebep olabilirler ki kimse bu konuda onları suçlayamaz.

  4. diyelimki örnek veriyorum heidfield kazara yagmur ,kaza vesaire derken üc yarıs kazandı onun dışındada hiç bir yarış kazanamadı vede gümüste bronzda kazanamadı. atıyorum aynı sezon hamilton 10 tane ikincilik iki tanede birincilik almış olsun şimdi yani iki altın sekiz gümüs. simdi heidfiled sampiyon olursa bence bu formula 1 'in içine etmek olur.

  5. ozan ülkügil avatarı
    ozan ülkügil

    Çok doğru söylemiş.Bu sene o zaman 14 pilot puan alacaktı,ayrıca puanlar yarı yarıya düşecek.Force India gibi alt sıra takımları için çok kötü,orta sıra takımları içinde

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir