Mercedes Aşırı Isınma Nedeniyle Sorunlar Yaşamış

yazar:

kategori:

Mercedes, Kanada GP’de galibiyet, hatta duble sonucunu kaybetmelerine sebep olan sorunların motor kontrol sisteminin aşırı ısınmasından kaynaklandığını açıkladı.

Sezonun ilk 6 yarışını kazanan ve 5’inde duble yapan Mercedes, Kanada’da ortaya çıkan sorunla birlikte ancak 2. olabildi.

Toto Wolff “Motor kontrol sisteminde, ERS’de ve MGU-K’da aynı anda sorun yaşadık. Önceliklerimiz arasında olmayan sıcaklık sorunu yaşadık.”

“Bu yaşananlar motorların tamamen aynı olduğunu, aynı performansta yarıştığımızı ve aynı sıcaklıklar olduğunu gösterdi.”

“MGU-K’da beklediğimizden yüksek sıcaklık gördük. Ancak o kadar büyük etkisinin olacağını göremedik. MGU-K kapandı ve onu yeniden başlatamadık.” dedi.

MGU-K’nın sorun yaşamasıyla araçların fren kullanımı değişti ve frenler üzerinde ekstra baskı oluştu.

Wolff, Hamilton’un bu yüzden yarış dışı kaldığını söyledi. Wolff “Her iki sürücümüze frenlerini kontrol altında tutmasını çünkü elektrik motorunu kaybettiklerini, frenlerin aşırı ısındığını söyledik.”

“Fren sisteminin dengesini değiştirdik ve dikkatli olmalarını söyledik. Her ikisi de söyleneni yaptılar. Ancak çok marjinal bir durumdu.”

“Lewis pite geldiğinde, araç sabit durduğu için sıcaklıklar yükseldi. Piste çıktığında fren pedalı yumuşamıştı ve tamamen gitti. Nico aynısını yaşamadığı için şanslıydı.” dedi.


Yorumlar

“Mercedes Aşırı Isınma Nedeniyle Sorunlar Yaşamış” için 13 yanıt

  1. Çakma senna bugüne kadar doğru düzgün tek bir atak yapamadığı rosberg e karsı geçen yarısın intikamını alacam diye aracını pert etti frenleri telef etti kendi sonunu hazırladı :)))
    Bir viraja girebileceğiniz maksimum hız 250kmh ise siz bu viraja 300 le girip soluğu duvarda aldığınızda aslında çok hızlı pilottu diye kimse size komplimanda bulunmaz.
    Bunun adı hız değil aptallık olur.
    Kontrolsüz güç güç değildir iste rosberg de olan hamilton da olmayan bu bu yüzdende uçtu 18 puan uçtuuuu:)

  2. Burada hamilton a çok zorladığı için yarış dışı kaldı ve haketti diyen türkiyenin önde gelen f1 uzmanları döktürmüşler yine! Ya ne yapmasını bekliyordunuz ,biri de zorlamasaydi başlarda sonlara doğru zorlayıp atak yapabilrdi demiş:)) ne denir ki bu söze ! Daha mevzuyu bilmeyenler var.Adam sizin mantikta yarissa zaten 2. Ligi kabul etmiş oluyor çünkü az bi tavizle da nico yu falan yakalayamaz aynı araç var az anlayın be mübareklerr…

  3. Raikkonen F1 Team avatarı
    Raikkonen F1 Team

    Acaba Ferrari de iptal ettiği agresif motor haritalamasını bıraksaydı Mercedes’e yakın bir performans sergileyip ısınma sorunu mu yaşardı? Ferrari’nin yerinde olsam en azından Avusturya’da kaldırılan güncellemeleri denerdim.. Kazanabileceği çok şey olacağı gibi kaybedeceği de çok şey yok aslında.. Mevcut haliyle podyum ihtimali bile olmayan bir araç var. Redbull geçti zaten Force İndia , Williams ve Mclaren de tehdit etmeye başladı.. Şimdi de risk alınmayacaksa ne zaman alacaklar merak ediyorum.. Önümüzdeki senede sonuçta güncellense de bu temeller üzerine kurulu bir motor kullanacaklar. Yarışlardan daha iyi bir test ortamı mı var? Bunları Ferrari gibi bir takım düşünebileceğine göre önümüzdeki yarışlarda deneyeceklerini düşünüyorum. En azından biraz daha düşük motor haritalaması denemeleri lazım..

    1. Raikkonen F1 Team avatarı
      Raikkonen F1 Team

      Ha bir de yaşanan bu sorun Mercedes’in de motor anlamında limitlerde olduğunu gösteriyor olsa gerek. Bir ara yakıt tüketimi verilerinde Kimi en düşük durumdaydı ekranlara yansıdığı kadarıyla. Mercedes’in tüketimi de Ferrari’den fazlaydı.. Bu da demek oluyor ki Mercedes de limitlerde gidiyor olmalı artık.. (Nico-Lewis mücadelesi sayesinde limitlerini görebiliyoruz) Ferrari Kimi’nin motorlarının patladığı 2005 yılı gibi motor patlatsa dahi bence denemeliler.. Şampiyon olmadıktan sonra Ferrari açısından ne gibi bir problem var anlamıyorum. Zaten bir şekilde yine en çok kazananlardan oluyorlar.. Hiç olmasa motor patlatsalar bile önlerde daha çok görünüp reklam gelirlerini daha fazla arttırırlar.

  4. Lewis’in kaliperi kaybetme ile sonuçlanan sorunu Nico dan farklı olarak, Nico’nun ağzından duyduğumuz ve Lewis’e avantaj kazandıran arka ağırlıklı fren dengesi sonucu olabilir. Takım dağılım yüzdelerinin vs değişimini sağlıyor ancak iş işten geçmiş oluyor.
    Kısaca şans değil tercihlerin oluşturduğu beklenmedik handikapların toplam yıkımı.

    1. lewis’e avantaj kazandıran cümlesine takıldım.

      rosberg telsizden yarışta şikayet etti hamilton’da fren dengesi nasıl diye. takımdan iki aracın da fren dengeleri aynı diye cevap geldi. kısacası hamilton bu yarışta da rosberg’den çok daha iyiydi.

      1. çok iyiydi de ne yaptı onlarca tur hadi bi tur sikandan gitti e sonra bi kere yanına giremedi ne kafa ama:)
        rosberg ne kadar izin verirse hamilton o kadar yaklastı hiç yanına aldımı :)))

      2. Biri diğerinden kötü yada iyi şeklinde tek birşey yazmadım. Zorlama çıkarımlara lüzum yok.
        Burada ki avantaj dezavantaj durumundan da pilotların birbirine karşı bariz üstünlük eksikliğini anlamamak lazım. Pilotların öncelikle kendilerine göre küçük setup farklılıklarının yarış içerisinde ki düzeni, etkisini düşünmek gerekir ki bu değişiklik arzedebilir. Eklenti olarak fren dağılımı da şahsi setupa girer malum.
        Takım uzun mesajda aynı demedi lewis’in arkaya yönelik olduğunu sen ön ağırlıklı kullanıyorsun dedi. Bende oluşan sonucun bu farklılık kaynaklı olabileceğinden bahsettim.
        İşin psikolojisine dair belki zorlama çıkarımla kendisini (nico) nasıl böyle takip edebildiğini merak etmiş yada frenlemede görmeye başladığı anormallikle bu yönde sormuş olabilir.

  5. Ben şans deyince Rosberge neden olmıyor Hamilton gereksiz zorladı diyenler online mı?

    Bir kere Rosberg birşey yaşasın dişimi kırıcam.

  6. Mercedes’in de aslında çok dayanıklı olmadığı ortaya çıkıyor
    son arızadan sonra Lewis’in kullanabileceği sadece 1 adet MGU ünitesi kalmış
    nico’da ise bir problem gözükmüyor(3 adet var)
    bildiğim kadarıyla vettel’inde 1 ünitesi kaldı

    kurallar gereği güç ünitesinde her bir parçada 5 kullanım hakkı var sonrasında cezalar gelecek

  7. Mercedes’in kendilerine özel ürettikleri motorda bir kusur varmış demek.

  8. Lewis in frenler zaten nico nun arkasında gereksiz agresifliğinde zaten epey hasar görmüstü fazlasıyla ısınmıştı bu yüzden Lewis de bu problem daha baskındı tamamen kendi hatası yarı dısı kalması.
    Çok önceden takım gerekli bilgilendirmeyi yapmış sonuçta ortada bir risk var Hamilton bu riske ya tutarsa ya düzelirse diye zorlaya zorlaya girdi bedelini ödedi.
    Yaw öndekine tek bir geçis hamlesi yapamamıssın yeterince hızlı değilsin nico seni sürekli belli bir bantta tuttmus ki tek atak yememis resmen nico nun tuzağına düstü hamilton.

  9. Billy Bones avatarı

    İyiki Nico yaşamamamış,çok üzülürdüm sıkıntı yaşasaydı 🙁

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir