Red Bull: “Kanada’da Kazanmayı Asla Beklemiyorduk”

yazar:

kategori:

Red Bull’un Takım Patronu Christian Horner, Daniel Ricciardo’nun Kanada GP’yi kazanmasının kendilerini tam anlamıyla şaşırttığımı söyledi.

Mercedes motoru karşısında düzlüklerde sorun yaşayan Red Bull’un Kanada’da kazanması beklenmiyordu. Ancak Mercedes’in yaşadığı sorunları iyi bir şekilde değerlendiren Ricciardo, Kanada’da kariyerinin ilk galibiyetini kazandı.

Horner “Bu yarışı kazanabileceğimize inanmıyordum ancak Daniel sürüşüyle ve geçiş hamleleriyle bu fırsatı yakaladı.”

“Tüm sezon hatasız sürdü ve onun ilk galibiyetini almasından dolayı mutluyum.”

“Bu her sürücü için harika bir duygudur. Seb’in podyumda olması hoştu ve onunla keyif aldı. Hayatı ve kariyeri için özel bir gündü.”

“Bunu tam olarak anlaması 1-2 gün sürecektir.” dedi.

Horner, Ricciardo’nun pitlere gelirken attığı hızlı tur sayesinde Vettel’i geçerek kendisi için kritik bir kazanç sağladığını söyledi.

Horner “Dan bir tur sonra girdi. Giriş turu etkileyiciydi ve Vettel’e zarar veren şey onun giriş turu oldu.”

“Pit stoplarda 0.2 sn fark vardı ancak Dan turu sayesinde Seb’i geçti.”

“Ancak onun için gerçekten belirleyici olan şey 2. virajda Perez’e dışarıdan yaptığı ataktı. Orada yarışı kazandı.”

“DRS’nin açık olmasına rağmen DRS’si kapalı olan Mercedes motorlu aracı geçemiyorduk.”

“Bu yüzden Dan oldukça fırsatçıydı ve Rosberg’in şanssızlığından faydalandık. Ancak avantajdan faydalanmak için hemen orada olmanız lazım.” dedi.


Yorumlar

“Red Bull: “Kanada’da Kazanmayı Asla Beklemiyorduk”” için 2 yanıt

  1. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    Hamilton Vettel’i Geçerken DRS Olmadan 329’du Vettel 304’tü Çok Büyük Hız Farkı Var Monza’ya Kadar Güncelleme Olmazsa Eyvahlar Olsun.. Sanırım RedBull Tek Vites Aralıklarını Değiştirme Hakkını Monza Öncesi Kullanacaktır Çünkü 8.Vites Dahil 325’i Geçemediler.Mercedes 7.Viteste 335 Yapıyor.

    Bu Arada Cidden Vettel 337 Yapan Massa’ya Nasıl Karşı Koydu Çok Zorlandım Anlarken Sanırım Kısa Vites Oranları Yüzünden Erken Hızlanması Ona DRS’si İle Avantaj Sağladı Ve Arabayı Tam Yerine Konumlandırması Da Fevkalade İdi..

  2. Kim bekliyordu ki kimse beklemiyordu nasıl kazandığımız ortada. Sezon başından bu yana Mercedes motorlu araçların düzlük hızları ile Renault motorlu araçların düzlük hızları arasında 25 km/h farkı vardı ve şimdi bu fark 10 km sadece bunu kapatabiliriz Avusturya’da güncellemeler olacak motor da bakalım bu ne getirecek bize.

    Mercedes’in motor pistinde motorun parçaları ile sorunlar yaşaması benim için sürpriz oldu. Force Indialar için Vettel podyuma çıkmadan önce virajlar da düzlükler de çok hızlılardı dedi odada. Sezon başında tamda tahmin ettiğim gibi teknik farklılıkların bu yarış da ortaya çıktığını düşünüyorum Red Bull Renault her zaman düzlüklerde ki kaybı virajlar da kazandıklarını söylediler bu tabi ki olabilir ama dün Lewis’in Vettel’in arkasına virajda düzlükte gelişi etkileyiciydi demek ki motor her zaman önemliymiş yine aynı şekil de Vettel’in Massa’nın 341 km/h karşılık aracı ortaya konumlandırması harikaydı. Mercedes’in en önemli tabancası elektrik motorları bunu tam kaybetmediklerin de bile ne kadar önde olduklarını gösterdiler. Red Bull ve Renault bir an önce ERS de gelişim sağlamalılar gerisi gelecektir diye düşünüyorum.

    Temel sorunlarımızdan birisi de Rbr nin yapmış olduğu en büyük hata 2009-2013 yılları arası düşük düzlük hızını koruyarak 2014 aracı yapmak oldu bu tutmadı maalesef bu sefer. Aynı motoru kullanan aynı vites kutusunu kullanan STR ile RBR arasında düzlükte 17 km/h farkı var Serhan abi nin de dediği gibi suçun tamamını Renault’a atmak olmaz.

    Turbo motoru 1977 yılında F1 ile ilk defa tanıştıran Renault’un 2014 V6 Turbo motor ile kazanması beni mutlu etti ama buruk bir sevinçti umarım sezon bitmeden dişe diş mücadelede kazanmayı görebilirim.

    Ummadık taş baş yarar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir