Rosberg, Viraj Kesme Konusunun Yeniden Düşünülmesini İstiyor

yazar:

kategori:

Nico Rosberg, Kanada’da son virajı kaçırmasının ardından hakemler tarafından inceleme altına alınmasının doğru olmadığını, bu kuralın yeniden düşünülmesi gerektiğini söyledi.

Rosberg, arka düzlükte takım arkadaşı Lewis Hamilton’un iç tarafta kalmasının ardından son virajda freni kaçırdı ve virajı keserek yoluna devam etti. O ana kadar Hamilton takım arkadaşının DRS bölgesindeydi ancak Rosberg virajı kestikten sonra yavaşlamayınca Hamilton’un onu tekrar yakalaması bir kaç tur sürdü.

Hakemler olayı incelediler ancak herhangi bir ceza vermediler.

Rosberg “Bana göre önemli bir konu değil. Düz geçtim, avantaj sağlamadım. Ve çok şükür onlar da öyle karar verdiler.”

“Bu konu görüşülmesi çünkü bu olayın hakemlere gitmesi biraz garip.”

“Buna kendi aramızda karar verdik. İlk başta bunun için uyarı alabilirsiniz ancak bunu art arda 3 kez yapamazsınız.” dedi.


Yorumlar

“Rosberg, Viraj Kesme Konusunun Yeniden Düşünülmesini İstiyor” için 34 yanıt

  1. Alman bir takıma Alman bir şampiyon yakışır.

    Mercedes kuruluşundaki felsefele bu noktada esasında.

    Michael ile yetişmedi ama Rosberg ile olabilir.

    Ben demiyorum Mercedesin yorumu bu 🙂

  2. saçmalık rozberg batırdı avantaj saglamadım diyor ama bu net bır avantaj dır benzer bir çok yarış seyrettim gececek pozisyonda olmayabilir ham ama fırsat yakındı şikanı da duz gecınce ciddi fark acıldı
    hamilton a kızardım sızlanıyor dıye ama bu oyunlar la rozberg sampiyon olursa işte bu saçmalıgın daniskası olur

  3. Hamilton Spa’da Raikkonen’i önüne geçirdikten sonra tekrar geçtiği halde ceza almıştı. Adam yavaşlamadığı halde ceza almadı tam bir çifte standart. 17 yıldır F1 seyrediyorum her yıl kötüye gidiyor, FIA işin iyice suyunu çıkarttı.

    1. dostum 17 yıldır f1 seyretmişsin ama boşuna.lewis ile kiminin spadaki olayla bunu nasıl bağdaştırdın (17 yıldır f1 izleyipte ) etak ettim.bir atnesi sıra kazanıyor bir tanesi zaten önde.tabi bu niconun yaptığının legal olduğu anlamına gelmiyor.oda sonuçta arradaki farkın açılmasını sağladı.

  4. f1 manyagı avatarı

    osman arkadas yarısı izlemedin bari yorum yapma..yok gececek kadar yaklaşmamıs herkes lewis in az sonra atak yapacagını dort gözle beklerken nico o kadar belli ediyor ki çakallık yaptıgını direk geçiyor o hareket yakışmadı yazık!! osman da öyle laf olsun diye yorum atmış…

  5. Rosberg en azından biraz yavaşlayıp farkın biraz azalmasına yardımcı olabilirdi açıklaması tamamen saçmalık.

  6. Bu da etti 2 🙂 (monaco 1:) )
    Nico, Lewis’in bir süre sonra kendisini saymaya devam edeceğini sanıyor şahsına münhasır grid itibariyle çok yetenekli biri olmayarak Lewis’in Kimi, Fernando, Felipe’ye neler yaptığını acziyet içinde bıraktığını unutuyor. 🙂

    Benim yorumum bu gidişat ile sezon sonu 2007 Mclaren Mercedes’e dönebilir takım. Böyle şeylere yönetime bırakmadan kendileri müdahale etmeliler. Yavaşlamalısın demek o kadar zor değil. Yönetim ne yapsın 5 sn verse herşey daha keyifsiz bir hale girebilecek. Zor kararlar.

  7. Rosberg bu açıklamayı nasıl yaptı anlamış değilim.Normalde herhangi bir şekilde pist dışından geçip avantaj sağlayan pilotlar biraz yavaşlayıp kazandıkları avantajı geri verirler.Ama Rosberg efendi şikanı düz geçiyor ve aynen yoluna devam ediyor.Sonrada avantaj sağlamadım diyor.Pes doğrusu….

  8. Arkadaşlar öncelikle merhabalar,aranıza yeni katılıyorum ,ülkemizde spor denince lugata alınan tek şey futbol olduğu halde burada aykırı davranıp F 1 e gönül verdiğiniz için sizi kutluyorum,bir Ferrari fanıyım buradaki arkadaşlar ALO-RAİ şu iyi bu kötü tartışmasını bıraksınlar ,değil galibiyet podyum mücadelesi verecek araçlarımız yok,bu saatten sonra risk almaları gerekiyor,8. olup 3 puanın peşinde koşacağına 1-2 yarış çuvalla bari denemiş olursun ,işadamı gibi sağlamcı olmaya gerek yok,Formula 1 hız yarışı,hız içinde Risk gerek…

  9. çok şey öğrendiği hocası sayesinde çaktırmadan yapıyor yapacağını .gerçi burası f1 her türlü entrika var.

  10. Lewis’e yenilmemek için her türlü hile hurdaya başvurdu. Starttaki refleksini de samimi bulmuyorum ben. Sevmediğim halde artık Lewis’i destekleyeceğim yarışlarda. Bu kadar da abartılmaz.

    1. yalnız şöyle bir durumda var.lewis o hareketin hemen hemen aynısını bahreynde yapmıştı.

      1. Hamiltonunkiyle bu Rosbeegin yaptiklari arasinda dunya kadar fark var.

        1. bence pek fark yok.hatta birebir aynısydı bile diyebilirim.

          1. Hamiltonun yaptigi sey sadece kapanmakkti.Rosbergin yaptigi disari itmek.
            Tekrar izlemeni tavsiye ederim.Ha izlesende pek farketmez cunku Hamilton dusmanligi gor etmis sizi.

  11. Lewis_Didem avatarı

    Düz geçmiş avantaj saglamamış Yüzsüz herif ! iyi ozaman herkes düz geçseymiş o şikanı neden sn’ler kaybediyolarki.Umarım bu yaptıgın çirkeflikleri en beter şekilde ödersin.

  12. avantaj sağlamak derken viraj keserek pozisyon kazanmak veya kaybedeceği kesin olan pozisyonu korumak olarak bakılıyor. hamilton orada geçiş yapacak durumda değildi, fazlasıyla uzaktı. rosberg’in drs alanından çıkması dürüstçe değil, ama ceza vermek için fazla küçük bir avantaj bence. herhalde yarış kontrol de böyle gördü ki yarış sırasnda rosberg’e son uyarı (bi daha yaparsan ceza) şeklinde mesaj geçildi.

  13. benzer bir olay 2008 Spa’da yaşanmıştı. dışta kalan hamilton şikanı keserek düz geçmişti. sonrasında yavaşlamasına rağmen yeteri kadar yavaşlamadığı için yarış galibiyetini kaybetti.

    http://www.youtube.com/watch?v=B6NkV0XFcUI

    Rosberg’in avantaj sağlamadım demesi çok saçma. Freni kaçırdıysan cezanı çekeceksin. sonuçta arkandaki pistte kalmayı başardı. geçilmemek için geç fren yaptın. ve Hakan arkadaşımızın dediği gibi fark nerdeyse 2 sn’ye kadar çıktı. Rosbergde en ufak bir yavaşlama olmadı.

    1. Burdaki arkadaslar tam gecme pozisyonunda degildi diyor.Dogrudur da peki ya daha sert fren yapsaydi lastikleri yansaydida duz gecseydi ki o zama kaybinda Ham arkdan iyi bir cekisle gecebilirdi bile hadi o olmadi lastiklerine zararda vermedi sora sur babam her tur 0,2 snye al aracin suyunu cikar birde takiptesin her turlu arac isiniyor.Napsin da adam.Bence dun Ham bahrainden soraki en iyi yarisini cikardi,sadece sansizdi.

      1. yok zorlamaması gerekiyor. bence montreal de pistin kenarında balık tutup, aracıda otomotik pilota bağlamalıydı ( uçak gibi araç nasıl olsa ) . ama aynı tayfa rosberg bariyerlere girse, suçuda bariyerlerde bulurlar. o bariyerlerin orda ne işi var derler. artık iyice saçmaladıkları için, demelerine şaşırmam.

        1. Zorlamak viraji duz gecmek oluyor o zaman senin dedigine gore.
          Sacmalayan kim yorumlari okuyanlar anlamistir.

        2. Onur Gentas avatarı

          Bende tam tersi bir görüş belirteyim: sizin gibilerde Rosberg gidip bariyere çarpsa bariyere suç bulup ne işi vardı orada derler. Her işte olduğu gibi bu işinde kuralları var. Her zorlayan şikan keserse bu işin içinden çıkamazsınız. Lewis’de zoluyordu o da kesseydi o zaman şikanı. Aynı farkı korurdu ve cezası da yok nasılsa.

          1. Ole seymi olur yaa .Yanlisin var Onur kardes .Sikanida keseceksin tam gaz gideceksin birde ustune avantaj saglamadim diceksin.Dogru olan bu sen aldirma onun dogru soledigine.Yanlis bizde. :))))))))))))))))))))))

          2. iyide ben burda Hamilton zorladı diye yorum yapanlara laf vuruyorum. Biraz sakin olursanız demek istediğim gayet açık 🙂 Hamilton zorlayınca kendi hatası ama Rosberg e olsa başka şeylerde suçu bulurlar demek istemiştim. neyse yorumcularda gergin anlaşılan 🙂

            1. Onur Gentas avatarı

              Kusura bakmayın haklısınız ben yanlış anlamışım:)

              1. hiç önemli değil. Yarış sonrası bana da kafayı yedirtmişlerdi 🙂

              2. Oda saniyorki gercekten ozur diledin :)))

              3. Onur Gentas avatarı

                Evet gerçekten kusura bakmayın dedim. Yanlış anlamışım çünkü, tolga arkadaşım sende benim gibi yanlış anladın sanırım:)

  14. Vallaha ne guzel abi.Baktin durum vahim bas gaza direk gec ve avantaj saglamadim de.Helal olsun .Ve burasi f1 olemi..

  15. Düz geçtim, avantaj sağlamadım. Nasıl yani tam net hatırlamıyorum ama arada ki fark 0.652 den 1.878 saniye ye çıktı bu avantaj sağlamak demek değil de ne demek ?

  16. Akıl ve Mantık avatarı
    Akıl ve Mantık

    Siz bunlara çanak tutuyorsunuz Fia ve yarış kontrol!!!

    Şu aymazlığa bak,avantaj sağlamadım drs alanından kaçtın,adam hızlı turlar ata ata geldi yetişti sana,Hamilton bunun intikamını alacaktır senden emin ol,yanına kalmaz yani.1-2 yarış seni yarış dışı bırakacaktır. Bundan sonra herkes düz geçsin,hız kesmeden devam etti,yüzsüzce bir açıklama.

    1. Akıl ve Mantık avatarı
      Akıl ve Mantık

      Ayrıca basit bir geometrik hesaptan yoksun cahil beyanatı,adam düz geçiyor (yani 2 mesafe arasındaki en kısa mesafe olan açıyla,90 derecelik dik açıyla),diğeri virajları dolaşıyor ama avantaj yok.Rosberg art niyetli birisi,son 2 yarıştır bunu gözlere soka soka gösteriyor. Timo Glock’tan sonra en itici,en kirli işlerin adamı Alman sensin.

    2. Onur Gentas avatarı

      Monako’da milletin turunu bitirememesine sebep oldun, sıralamadan sonra sevinçten havalara sıçradın. Kanada’da şikanı kestin drs bölgesinden kaçtın şimdi çıkmış avantaj sağlamadım diyorsun. Yapıyorsun birde hiçbir şey olmamış gibi davranıyorsun. Sayende akıl tutulması yaşamaya başlayacağız yakında.

  17. Yani boşuna tantana etmeyin aramızda anlaştık herkesin 3 hakkı var diyor :)))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir