Bottas Williams’ın Pit Stop Zamanlamasını Eleştirdi

yazar:

kategori:

Williams’tan Valtteri Bottas, takımın pit stop zamanlamasında hata yaptığını düşünüyor.

“Yarış boyunca şans bizim yanımızda değildi. Aslında iyi bir başlangıç yapmıştım. Ama Red Bull beklenenden biraz daha güçlüydü. Dördüncülüğü elimizde tutmak çok zordu”

“Doğru pit stop zamanlaması yapamadık ve gerilere düştük. İkinci pit stop zamanlaması gerçekten iyi değildi. Neden böyle olduğuna bakmak gerekir. Çünkü bu pit stop beni trafiğin içine düşürdü”

“Son bölümde trafikte kaldım. Motor ve frenler ısındı. Yarış boyunca Force India’nın hemen arkasındaydık. Geçmek için herşeyi denedim ama olmadı. Aşırı ısınmış motoru ve frenleri koruyabilmek adına yarışın son bölümünde yavaşladım”

Felipe Massa ise yarış boyunca pistteki en hızı takımlardan birisi olduklarına inanıyor.

“Pistteki en hızlı takımlardan biriydik. Alabileceğimiz çok fazla puan vardı, fakat bunları kaybettik”

“Bugün herhangi bir sorun ile karşılaşmadığım için mutluydum ve zafer için mücadele edebilirdim. Perez ile temasın ardından hayal kırıklığı yaşadım

” “Herşeye rağmen güçlü bir araca sahip olduğumuzu gösterdik. Bir sonraki yarış için daha iyi olacağımızdan eminim”


Yorumlar

“Bottas Williams’ın Pit Stop Zamanlamasını Eleştirdi” için 2 yanıt

  1. F-one-Driver avatarı

    Arkadaş her yarış fırsatlarla dolu değil ki, bir sonraki yarış diye diye williams ın gerçek performansını göremeden sezon bitecek. Fırsat, ortaya çıktığında hazırsanız fırsattır, yoksa hayalden ibarettir, her seferinde hazırlıksız yakalanıyorlar ve malesef görülüyor ki ders de çıkaramıyorlar…

  2. f1 manyagı avatarı

    yarıştan hemen önce pit stop da hata yapmazlarsa birşeyler olabilir demiştim aynen cıktı.anlamak gerçekten zor yani diğer takımlarla başa baş bi araçları var ve sen gel pit stop da yerini çogu takıma kaptırr!!! çok yapıyorlar böle hataları aslında fırsat bu fırsat ne kadar önde bitirebilirsen o kadar iyi çünkü şimdi hızlısın belki ileride diğer takımlar daha da gelişebilir iyi değerlendirmek laızm fırsatları..hak etmişlerdi ama o salakca kaza ve pit stoplar işi bitirdi..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir