Hamilton, Schumacher'in Rekorlarını Hedeflemiyor

yazar:

kategori:

Dünya Şampiyonu Lewis Hamilton, Formula 1’in rekortmen pilotu Michael Schumacher’in rekorlarını hedeflemediğini söylüyor.

İngiliz pilot, daha 2. senesinde kazandığı şampiyonluk ile Formula 1’in en genç pilotu olma rekorunu ele geçirdi.

Aynı şekilde Hamilton ilk senesinde de şampiyonluğa çok yakındı ancak sadece 1 puanla kaçırmıştı. Düşünceler, Hamilton’un çok daha fazla başarı elde edebileceği yönünde.

Ancak Woking News&Mail adlı gazete ile röportajında Hamilton "Formula 1’de daha fazla yarış ve şampiyonluk kazanmak istiyorum ancak Michael Schumacher gibi tüm rekorları kazanmak istediğim konusunda emin değilim."

"Daha fazla kazanmaktan memnun olurum ancak henüz bu konuya odaklanmadım." dedi.

Schumacher 37 yaşında bırakmadan önce 91 yarış ve 7 şampiyonluk kazandı.

Ocak ayında 24 yaşına girecek olan Hamilton, Woking’de çok coşkulu karşılandığını söyledi.

Şampiyonluğu kazandığım günden sonra Woking’e gelmem inanılmazdı. Normal güne geri dönmeyi bekliyordum, araca binmeyi ve tüm takımın beni o sırada beklemesini ummuyordum." dedi.

 


Yorumlar

  1. ramazan hacifazlioglu avatarı
    ramazan hacifazlioglu

    şuminin efsane olmadığını kimse idda etmiyor zaten o f1. nasıl senna gelmiş geçmiş en iyi pilotsa şumi de f1 de 7 kere dünya şampiyonu olmuş efsane bir pilottur. Hamilton yetenekli ilerde neler yapacağını bekleyip görelim

  2. Haklısın ramazan ama bir dipnot düşeyim. Schumi Benetton'dan Ferrari'ye geldiğinde altında kendisine geçen seneden bırakılmış dünya şampiyonu bir araç yoktu. Ama Hamilton'un 2 senedir aracının en iyi iki araçtan biri olduğu kesin. Bu hep böyle gidecek diye bir kaide de yok. Schumi'yi durdurmak için getirilen kurallar Hamilton içinde getirilebilir pekala. Yani uzun lafın kısası rekorları kırılabilir ama o bir efsane 🙂

  3. ramazan hacifazlioglu avatarı
    ramazan hacifazlioglu

    Bazı arkadaşlar bu rekor kırılmaz diyor. rekorlar ne için var? kırılmak için bakın 100 m koşu rekoru kırıldı 400 m yüzme rekoru kırıldı bunlar bu sene oldu. ve hamilton daha 40. yarışı bile olmadı ama 9 yarış bide alinden alınan bi yarışla 10 yarış kazandı. peki şumi 91 yarışı kaç GP de kazandı şimdi orantıya vurarsak hamilton şumi nin yıllarına gelirse kaç yarış kazanabilir bu ortalamayla yılda en az 5 – 6 yarış kazanan bir pilot 15 yılda şumiyi yakalaması o kadarda inanılmaz değilmiş :))))

  4. Mclarenin kers ile ilgili hiç bir açıklaması felan yok sen nasıl oluyorda Mclareni neye bakarak seneye 1. diyebiliyorsun.Şuandaki görünüme göre seneye 1. olabilecek takım BMW Sauberdir.Kers çalışmaları çok iyi gidiyor adamların.

  5. Seneye kers vs Ferrari geride kalırsa eğer MClarenin rakibi kalmaz. Seneye mclaren bir olur Ferrari ve Bmw ikincilik için çekişeibilir. Force india güzel bir paket hazırlayabilirse 4. olmaya aday.. Tabi ferrari geride kalırsa.. Ama her halükarda renaultun pek rekabaetçi olaibleceğine inanmıyorum. Zaten kerste geride kalan ferrari ile aynı firmadan destek alıyolar. Bunu dışında seneye massa ikinci pilot muamelesi görücek. Takım bu sene Raikonen'e oynicak gibi gözüktü.

  6. Kadir YILMAZ avatarı

    Pek adaletli bir davranış olmadı ama göndermiş oldum, çok SAOL.

  7. Fatih Gülmez avatarı
    Fatih Gülmez

    Herhangi bir karakteri kullanarak cep telefonu kutucugunu doldurabilirsiniz.

  8. Kadir YILMAZ avatarı

    arkadaşlar burası yeri değil ama birşey sormam lazım ve şu an bu yazı ile ilgileniliyor. Bu sitenin takdir ettiğim çalışkan arkadaşlarına bir eleştiride bulunmak istiyorum ama iletişim sayfasında benden cep telefonumu bilgimi istiyor. Bunu vermeden onlara birşeyler iletmem mümkün mü? (evet alakasız bir yer ama nasılsa beni bilgilendirdikten sonra bu yorumu silerseniz)

  9. haklısın valla kardeş ne yapaca belli olmaz bunun burası alonso alonso kaldıysa renault a güvendiği için kalmıştır tekrar diyorum BİR GÜN MUTLAKA FANTASTİK

  10. kürşat baydın avatarı
    kürşat baydın

    Bülent o yılları izledim tabiki,hatta hakkinen oldugu yılları ayrı biyere koyalım asıl mücadele oydu zaten.Ama bana sorarsan 2003 dısında ferrariyi zorlayan sene yoktu.(hakinen hariç)Şansı olmayan pilot başarılı olması zor bunada katılıyorum.Biraz şans herzaman gerekli.Ama pilotlar ve takımlar şanslarını zaten birazda kendileri yaratırlar.Hamilton şu anda schuminin ilk yılları gibi ciddi rakipleri var.Ben en çetin mücadelenin İyi bir aracı olması şartıyla Hamilton-Alonso arasında geçeceği kanısındayım.Tekrar söylüyorum 2side 3 şampiyonluğu öpüp başına koysun.Alonsonun halihazırda 2 şampiyonluğu olması avantaj ama altındaki Renault ile daha nekadar azman kaybedicek o belli değil.Ancak Hamiltonun aracı daha iyi olma olasılığı yüksek.Ben bir renocu olarak gerçekçiyim.Ama takımımı küçümsemiyorum,Renault bu ne olacagı hiç belli olmaz.Saygılar..

  11. kardeş ne olursa olsun şimdiki gibi mücadele bir birine yakınlık yok bu zmana kadar hangi 3 pilot şampiyonluğu kovaladı adam akıllı shumerin döneminde bu kadar rekabet yoktu ne olursa olsun ama şimdi durum çok farklı vettel alonso hemıltın kubisa rai bunların altına adam akıllı ver varda hatta şampiyonluğa oynarlar önceden ferrariler başlarını alıp gidiyorlardı kimse yaklaşamıyordu ama şimdi öyle değil saygılarımla hepinize

  12. Düzeltme. 2003 ve 2005 yılları kafamda karmaşıklığa neden oldu. Şöyle düzeltiyorum. 2001 yılında Williams 2003 yılında McLaren Mercedes ile rekabet yok muydu. 03'te son yarışa kadar şampiyon belli değildi. Hatta son turlara kadar.. Hakkinen ile Schumacher'in kıyasıya rekabetlerini ne çabuk unuttunuz. Yada hiç mi izlemediniz? Yada Montoya ile Schumacher'in? Yapmayın arkadaşlar. Irvine rakip değil miydi, Barichello'nunda altında da aynı araç vardı, burda bazı arkadaşlar her ne kadar kabullenmese de Barrichello'nun Schumi'den ne kadar nasiplendiği gayet açık. Ayrıca kürşat, şanssız bir pilot zaten başarılı olamaz bana göre. Schumacher'in şansı da herkes kadardı.

    Hamilton'a gelince; rekorları kırabilir mi? Neden olmasın 1 tanesini 2. yılında hanesine yazdırdı bile.

  13. kürşat baydın avatarı
    kürşat baydın

    R26:
    Hakan kurtoğluna katılıyorum.Çünkü:
    Ozamanda rakipler vardı evet dogru özellikle 2003 yılında fakat şimdiki kadar yakın bir rekabet yoktu bu bir gerçek.2002 ve 2004 te adeta formalite gibi geçti yarışlar.Bir arkadasımız 2005te de mclaren iyiydi demiş tamamda o sene ferrari ortada yoktu Renault fırtınası vardı ferrari ile ne alakası var?Bedavadan bir amerika galibiyetleri var okadar.Schumacher ilk yıllarında yaptıgı mücadeleden sonra karşısına kendi kumaşında bir rakip çıkmadı taa ki 2005-06 ya kadar.Schumacher BÜYÜK pilot saygım var fakat onun şansıda vardı.Mesela hamiltonun şansıda direk mclaren projesi olmasıdır.Hamilton toro rosso destekli bir pilot olsa bugün kim tanırdı kaç tane podyumu olurdu?Bunlar gerçekler.Lütfen objektif olun.Hamilton a gelince,schuminin rekorlarını kıracaka kapasitesi var fakat bu devirde biraz zor.3 şampiyonlugu öpüp başına koysun karşısında massa raikonen kubica Alonso ve hatta vettel var…

  14. Sn hakan kurtoğlu, o kelimeleri hangi mantalite ile kimlerden duyarak yazdın bilmiyorum ama Schumacher dönemini izlemediğin çok ve çok açık. 2002 ve 2004 yıllarını saymassanız Schumacher hiç bir döneminde rakipsiz değildi. 2003 yılında Williams BMW iyiydi ve 2005 yılında da McLaren Mercedes. Zaten 2004 yılında Ferrari ekibinden gelen açıklamalar şu yöndeydi. "Biz bile bu kadar iyisini beklemiyorduk". Yani sözün kısası Schumacher rakipsiz değildi. Lütfen emeğe saygı.

  15. rekorlar kırılmak için vardır kimse emin konuşmasın her şey olabilir Schumacherde söyledi zaten elbet kırılcaktır rekorlarım diye sonuçta ondan öncede başka rekor sahipleri vardı sizin gibi imkansız gözüyle bakıyorlardı belki kırılmasına o rekorların ama kırıldı F1 de kesin konuşmak yapabilinecek son hatadır..

  16. Sinan Şahin avatarı

    hedeflese bile başarması mucize olur.

  17. hakan kurtoğlu
    ''sumaher o şampiyonlukları alırken ne mcleren ortalardaydı ne renault ne bwm''

    Onlar ortada yoktu degil onlar Ferrari ve Schumacher ekibine yetişemediler olay bu.

  18. erhan aydın avatarı

    7 şampiyonluk,91 yarış galibiyeti…müthiş kelimesi yeterli kalırmı acaba.bu rekorlara kimsenin ulaşabileceğini sanmıyorum.hamilton için söylenelerin zamanında alonso içinde söylendiğini hatırlıyorum.ama ne oldu?alonso için şimdi neler söyleniyor?

  19. sumaher o şampiyonlukları alırken ne mcleren ortalardaydı ne renault ne bwm ama şimdi durum çok farklı şimdi mclren rakebetçi olur ferrari rajebetçi olur renault rekabetçi olur ne olaca belli değil yani mücadele çok yakın geçiyor anlata bildiysem saygılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir