Haas: Mercedes ve Ferrari İle Görüşüyoruz, Renault Listemizde Değil

Haas takım patronu Guenther Steiner, takımın 2016 yılındaki motor tedarikçisinin Ferrari veya Mercedes olacağını söyledi.

2015 yılında Formula 1’e gireceği açıklanan Haas, girişini 2016 yılına uzatmıştı.

Uzun süredir motor tedarikçisi konusunda görüşmeler gerçekleştirilen Haas’ın takım patronu Guenther Steiner, 2016 yılında muhtemelen Mercedes veya Ferrari motorunu kullanacaklarını söyledi.

“Ferrari ve Mercedes ile görüşmeler yapıyor. Renault listemizde değil. Onların vites kutusu yok. Bununla birlikte zaten dört güçlü müşterileri var”

Motor tedarikçisi konusunda Mercedes veya Ferrari ile anlaşacaklarını söyleyen Steiner, Kuzey Carolina Kannopolis’deki ana karargahın ardından, Avrupa’daki ikinci bir üssü nereye kuracakları konusunda henüz karar vermediklerini söyledi.

Öte yandan takım için bir diğer bilinmeyen şey yeni aracın şasisiydi. Amerikalı takım, İtalyan üreticisi Dallara ile anlaştı ve 2016 aracının şasisi Dallara tarafından üretilecek.

Ama Haas Formula 1’e girişini bir yıl uzattı ve Guenther Steiner, kendi araçlarını sıfırdan tasarlamak için yeterli zamana sahip olduklarını ima etti.

“Şimdi daha fazla zamanımız var. Kendimizi geliştirmek istiyoruz. İyi bir teknik isme ihtiyacımız olacak, ama kendi şasimizi ve aerodinamiğimizi yapmak istiyoruz”

Öte yandan konu hakkında açıklama yapan Gene Haas, henüz imzalanan bir motor anlaşması olmadığını söyledi.

“Henüz imzalanan bir anlaşma yok. Ama biz müzakerelerden birkaç hafta içerisinde bir sonuç çıkmasını umuyoruz”

 

 


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir