Watson: Rosberg Hamilton’a Göre Daha Komple Bir Pilot

yazar:

kategori:

Eski Formula 1 pilotu John Watson, Nico Rosberg’in Lewis Hamilton’a oranla daha komple bir pilot olduğunu söyledi.

Hamilton üst üste kazandığı dört yarışın ardından Monaco’da Rosberg’e geçilerek şampiyona liderliğini Alman pilota kaptırmıştı.

Son yarış Kanada GP’sinde takım arkadaşı Rosberg’i uzun süre kovalayan Hamilton, fren problemiyle yarış dışı kaldı ve şampiyonada ki puan farkı yeniden 20’nin üzerine çıktı.

Öte yandan eski Formula 1 pilotu John Watson, Nico Rosberg ve Lewis Hamilton ikilisini karşılaştırdı.

“Herkes biliyor ki Lewis parlak ve doğal bir hıza sahip. Hızlı olmak için gereken herşeye onda mevcut. Fakat Nico ve Lewis’i karşılaştırdığımızda ben Nico’nun daha tam ve eksiksiz bir sürücü olduğunu düşünüyorum”

“O belki dünyanın en hızlı sürücüsü olmayabilir, ama o elinde olanı son derece verimli kullanarak performansını en üst düzeye çıkarmayı başarabiliyor”

“Lewis önümüzdeki dört yarışı kazanmak isteyecektir. Ama bu kolay değil. Son iki yarışta Rosberg’in performansı çok, çok etkileyici oldu”

John Watson ayrıca Lewis Hamilton’ın sürekli açıklama yapmak yerine Alman pilotu yenmeye odaklanması gerektiğini söyleyerek sözlerini noktaladı.

 

 


Yorumlar

“Watson: Rosberg Hamilton’a Göre Daha Komple Bir Pilot” için 29 yanıt

  1. Git bi Çay Koy WAtson

    Hamilton 2 dayanıklılık sorunu yaşamasa Monacoda adilce bir yarış olsa puan farkı 50 olacak Rosbergle

    Ölmüş gitmiş pilotlarda adımı duyurucam diye konuşup duruyor

  2. (aslan) nickli arkadaş sen bu haliyle cakallık yaparak yarıs kazanan rosbergi izlerken zevk alıyormusun

  3. Onur Gentas avatarı

    Lewis zorladı diye aptal yerine konmaya devam ediyor. Bu sporda rekabet olacak ve lewisi işte bu yüzden seviyorum. Yıllardır söylüyorum eğer ki bir yarışın içinde lewis varsa o yarış mutlaka zevkli geçer. Gerekirse her yarışda sıfır çeksin fakat o heyecanı yaşatsın bize.

    1. Acaba su gridde Ham ve Alonso olmasa Hangi yaris zevk verir ?
      Brak kardesim.Anlatamazsinnnn !

  4. HAKİKATEN OYLE HAMİLTON HATA YAPMAYA DAHA MUSAİT 2010 VE 2012 DE SAMPİYONADA HİRSİ YUZUNDEN AZ HATA YAPMADİ SABİRSİZ HELE 2010 DA SOGUKKANLİ OLSA SAMPİYON OLURDU UST USTE 2-3 YARİS DİSİ KALMİSTİ MONZA SİNGAPUR DAHADA VAR HATİRLAMİYORUM

    1. Lewis_Didem avatarı

      2010’da sabırsızdı ve kaybetti şampiyonlugu ama 2012’de asla kendi hatasıyla yarış dışı kalmadı.İlk 6 yarış’da destekledigim takım McLaren pit ekibi adamın yarışını mahvetmişti.İspanyada polü alıp eksik benzin koydukları için son sıraya gönderilmişti.Singapur da liderken vites kutusu.Abu dhabide yine lider giderken benzin hortumu sorunuyla yarış dışı kalıp 50 puan kaybetmişti.Sezon boyunca kaybettiği puanlar 100’ün üzerindeydi.Lütfen yorum yazarken bunlarıda bi hesaba alın ondan sonra yazın olurmu.

  5. Ben Rosberg-Hamilton ikilisini 2005 li yillarda ki Raikkonen-Alonso ikilisine cok benzetiyorum, biri saf hiz anlaminda iyi, digeri calisma/hirs/politika anlaminda iyi. Bakalim kim kazanacak..

  6. Şuan ki F1 saf yarış pilotlarını değilde, daha çok teknik pilotları ön plana çıkarıyor.Lastikleri çalıştırabilmek özellikle Redbull ve Merecedes dışındaki takımlarda, yetenektende herşeydende daha önemli.Mühendis gibi düşünüp hesap yapmalı artık pilotlar.2000li yılların başındaki çekişme, hızlı pilotları öne çıkaran araçlar geride kaldı, neden, çünkü takımlar istediği lastikle, istediği strateji ile yarışabiliyordu, isteyen yumuşak lastikle 3 pit hatta 4 pit isteyen sert lastikler tek pit yapabiliyordu.Lastik hamurları bu kadar bozulmuyordu yani istikrarlıydı.Araç hafifledikçe ard arda uçan zamanlar görüyorduk pilotlardan.Şuminin kazandığı bir yarış vardı strateji dehası Brawnın 3 pite dönüp yarışı kazandırdığı.Artık böyle şeyler çok uzakta kaldı, F1’de o yıllara göre mukemmel bir devrim oldu, tabiki kötü yönde.Araçlar yavaşladı, ses bitti, yarışlarda eski çekişmeleri göremiyoruz.Gidişat hiç iyi değil bence.Biz göremiyoruz çok yoğun şekilde F1 takip ettiğimiz için ama büyük taraftar kitlesi F1 bizim gibi takip etmiyor ilgi çekici farklı şeylerin olması lazım.Mika Şumi zamanındaki gibi savaşların olması lazım pazarlama açısından, ancak getirilen kurallar buna kesinlikle musade etmiyor.

    Adamlar 2009 da motor gelişimini durdurup, sporu aerodinami sporu haline getirdiler.Bir takım bütün sezonları domine etti.Bundan vazgeçip Aeroyu kesip, Motoru ön plana çıkardılar yine bir ekip alıp başını gitti, yani gördüğümüz üzere sürekli yanlış kararlar neticesinde F1 geldiği nokta içler acısı.Ben F1 aracını canlı sesini ilk kez 2005 yılında Alonso sultanahmete gösteri yapmaya geldiğinde duymuştum.Aklımda beliren ilk şey aracın o inanılmaz yüksek sesiydi, ve artık bu ses yok!!

    Yani şuan izlediğimizin bir tadı yok ve eskisi gibi safkan hızlı pilotların hızı yarış için yetmiyor, farklı düşünüp aracı bir mühendis gibi yöneten daha ön plana çıkıyor, buda Rosbergin daha iyi olduğu kısım, Hamiltonun da eksik kaldığı kısım.

  7. alınan zaferlere bakıyoruz:

    hamilton: 4 zafer, hepsi de söke söke alınmış.

    rosberg: 2 zafer, biri lewis’in yarış dışı kalmasıyla, diğeri ise hile yapılarak alınmış.

    bu tablo kimin ne olduğunu açıklıyor zaten. ardı ardına 4 yarış hamilton kazanırken nico’nun kompleliği nerdeydi? sanırım monaco’da yapılan hile de “komple”liğe giriyor.

    1. Mehmet Günaydın avatarı
      Mehmet Günaydın

      canım rosberg 3 zafer aldı

      1. nerde aldı 3. yarışı? Biz mi kaçırdık

        1. Ilk yaris hemen unttunuz yaww
          Ham 4
          Ros 3 yaris kazandi.

          1. Onur Gentas avatarı

            Tolga arkadaşım Rosberg son yarışı kazanmadı ki:) 2. oldu. Rosbergin kazandığı 2 yarış var.

          2. RoyalHunt’ada katiloyorum Rosbergin henuz ezerek bir galibiyeti yok .

            1. Dogru yawww .Hamilton yaris disi kalinca :)))

              1. Mehmet kardesimde galiba ruyasinda gordu 3.yarisi 🙂
                Bu arada adim Onur 🙂

              2. Onur Gentas avatarı

                Kusura bakmayın nickinize göre yazdım. Adaşmışız:)

  8. Sene başından beri bi sen eksik kalmıştın zaten Lewis’in saf hız olarak daha iyi olduğunu ancak Rosberg’in daha komple pilot olduğunu söyleyen tırı vırı

  9. OtonomAktor avatarı

    Son dediğine katiliyorum konusmasa çok daha iyi ham.

  10. Lewis_Didem avatarı

    Lewis 4 yarış üst üste kazanırken’de çıkıp konuşsaydınız ya bu şekilde 2 yarış kötü geçirdi diye mi bu sözler çok merak ediyorum doğrusu.

  11. Monaco : Rosberg hadi istemeyerekte olsa hata yapti buda yarisi kazanmasina neden oldu geccc.
    Kanada : Pol savasinda Ham hata yapti polu verdi .Yarisda sansizdi.Gitti puanlar.Bahrainden soraki en iyi yarisiydi.
    Sanssizliktan baska hicbisey dil bu.Yoksa Ham gayet formunda.Tek yaptigi yanlis fazla konusuyor sansini kiriyor haberi yok.Bu.

    1. sıralamarda hata yapmasıda mı sanssızlık?
      yarısta malum problem konusunda uyarılmasına rağmen böyle bir risk ortamında frenleri bu kadar zorlayarak kendi ifadesiyle nico nun arkasında frenlerimi aşırı ısıttım itirafıyla uyarılmasına rağmen kendini yarıs dısı bıraktırmasıdamı şanssızlık?18 puan kaybetmesi sanssızlık değil kendi hatası kendi kendine zaten desifre ediyor frenleri ne kadar zorladığını takım tarafından uyarıldığını ortada bir problemolduğunu söylüyor bu kadar risk in içinde frenleri bu kadar yoran bir pistte bu kadar herseyi en olmayacak bir ortamda bu kadar sorunun içinde yorarsan ısıtırsan sonucuna katlanırsın.

      1. Sıralamada ne ilk hata yapan o olur ne de son aynı hatayı Rosberg’de yaptı hatta spin attı Malezya’da zorlayacağım derken Hamilton derler onun adına seneler sonra şampiyonluğu(lukları) ile değil agresifliği ve hızı ile hatırlayacağız varsın şampiyonluğu bu sebeplerden kaybetsin.

        1. Bir minibüsü maksimum 80 le dönecek yerde hızlı olacam diye 100 le viraja sokarak taklalar atttırana kamil pardon hamilton denir.Bir minibüsün döneceği maksimum hızı bilerek onu limitlerde takla attırmadan döndüren kisiye de senna denir.
          Ne hızlı pilotlar geldi geçti bu pistlerden büyük pilot olmak için hız sadece olması gereken vasıflardan biridir.Hamilton da gerisi mevlam kayıra:) Takım demişki biliyor bunu dikkat li ol sorunlar yaşayabiliriz bu kamil de vur abalıya misali canım frenlerin anasını ağlatmış sonrada kendisi ağlıyor f1 kimlere kalmıs:)))

          1. Onur Gentas avatarı

            Kamil mi? Yok artık nereye gidiyoruz.

          2. Aslan sana sinir nedir ?
            Sinir insanin hisleridir.O suruculer hissederek yarisiyor.Burayi 80 km ile don diyerek degil..
            O munubuse gelince Iste sen Rosbergsin hissetemezsin ne denirse onu yaparsin Yani bi Prostsun Ama Ham hisseder oda bi Sennadir.
            Ha diceksinki hissedemeyerekde Hamiltonu yeniyor.Iste buda sanssizliktir.
            Frenlere gelince dogru ama iste o adam bunun icin Hamilton olmustur ceza verileceek sakin ol dendigi halde o ceayi bklemeden gecmek issteyen.Gercek bir gecis isteyen adamdir.Her tur arkada 0.2 sn alarak gelecek adam su gridde az dir.
            Asil F1 senin gibi dusunen insanlari eline kalmasindan korkutuyoruz biz.
            Ros ros o viraji seksenle don.Okey patron .Ros orda az daha az fren kullan okey patron.Ros az daha hizli gidebilirisin okey patron.Bu mu f1 ?
            Kamil kim acaba burdaki yorumcular solesin….

            1. Onur Gentas avatarı

              Adama bu işi beceremiyor falan dersin anlarımda kamil diye bir tanımlamayı yapabilecek tek millet biziz sanırım. Adam sanki mahallede çim saha maçı izlerken arkadaşlarıyla sohbet eder gibi gelip burda yorum yazıyor. Dolmuşları falan katarak savını kuvvetlendirmeye çalışıyor. Sözün bittiği yerdeyiz kısaca.

              1. Birde F1 kimlere kalmış demiş sonunda vay arkadaş 🙂

  12. “John Watson ayrıca Lewis Hamilton’ın sürekli açıklama yapmak yerine Alman pilotu yenmeye odaklanması gerektiğini söyleyerek sözlerini noktaladı.”

    Kalanına katılmasam da burada çok haklı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir