Haas, Müşterisi Olabileceği Takım Arıyor

yazar:

kategori:

Gene Haas, 2016 Formula 1 sezonundaki aracını Dallara’ya yaptırmaktansa müşterisi olabileceği bir takım aramaya başladı.

Şu aşamada müşteri araçlarına izin verilmiyor ancak 2015’ten itibaren bu konuda daha esnek olunacak. Haas normalde yeni aracının şasisini İtalyan üretici Dallara’ya yaptıracaktı ancak bu konuda fikir değiştirmiş gibi görünüyor.

Haas “Teknoloji partneri bulmaya çalışıyoruz.  Ferrari ile çok zaman geçirdik ve biraz da Mercedes ile görüştük. Motor partneri sadece bu olayın yarısı… Bu konu üstünde hala çalışıyoruz.” dedi.

Haas, gelecek sene F1’e girecek olsalardı Dallara’nın en mantıklı çözüm olduğunu ancak 2016’da girecek olunca kendi oluşumunun, gerekli olan parçaların başka takımlardan tedarik edilmesi halinde yeni aracı oluşturabileceğine inanıyr.

Haas “2015’te yarışacak olsaydık o paketi (Dallara) almamız gerekebilirdi.”

“Kendi araçlarımızı yapmamız için gerekenlerin % 50’sine sahibiz. Hedefimiz bu ve o şekilde olacak.”

“Ancak alabileceğimiz parça listesi artacak ve kurallardaki bu avantajı kullanmak istiyoruz. Mümkün olduğu kadar parçayı almaya çalışacağız. Tüm bu ufak detaylı parçaları yapmak çok paraya mal oluyor” dedi.

Haas, Kanada GP hafta sonunda Ferrari takımı ile çok zaman geçirdi. Haas’ın Ferrari ile teknik ortaklığa yakın olduğu biliniyor olsa da bu konuda henüz resmi bir şey yok.

Haas “Anlaşmayı imzalayana kadar her şey açık. Bunu bir kaç hafta içerisinde yapmayı umuyoruz.”

“2016’ya kadar yarışmıyor olsak da bir sene çok hızlı geçiyor. Bu yüzden birileriyle ilişkiye başlamak önemli.” dedi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir