Magny Cours Takvime Dönüş Konusunda Hala İyimser

yazar:

kategori:

Formula 1 takviminde yer alabilmek için çalışan Magny Cours pistinin şefi Sergi Saulnier’a göre Fransa’nın takvime dönme ihtimali hala devam ediyor.

Saulnier geçen ay “Görüşmeleri sonlandırmaya yakınız, çok yakında anlaşmayı imzalayıp takvime döneceğiz” demişti.

Bununla birlikte Saulnier, 2008 yılında F1 takviminden ayrılan Magny Cours’taki ilk yarışın 2015 yılında gerçekleşeceğini söylemişti.

Ancak Fransızların hayalini yıkan açıklama Formula 1’in patronu Bernie Ecclestone’dan geldi ve 83 yaşındaki Ecclestone “Onlar kapıyı vuruyorlar, ancak içeri gireceklerini sanmıyorum Onların takvime dönmesi zor ” açıklamasını yapmıştı.

Öte yandan geçtiğimiz günlerde Magny Cours’un şefi Sergi Saulnier yeni bir açıklama yaptı ve dönüş için hala görüşmeler yaptıklarını söyledi.

“Evet. Dönüş için çalışıyoruz. Formula 1 yönetimi ile vereceğimiz teminat konusunda görüşmeler gerçekleştiriyoruz”

“Paul Ricard pistinin takvime geri döneceği söyleniyor fakat bu gerçek olamaz. Çünkü bizim taraftar kapasitemiz çok daha yüksek, bana göre biz daha iyi bir seçeneceğiz”

“Açıkçası Fransa 65 milyon kişi ile çok iyi bir pazar. Formula 1’in buna ihtiyacı olabilir”

Bununla birlikte Formula 1 takvimine Avrupa GP’si adı altında girecek olası pist, Floransa yakınlarında bulunan Ferrari’ye ait Mugello olabilir.

Ferrari başkanı Luca Di Montezemolo, pistin alt yapısının daha modern hale getirilmesi ile birlikte güzel bir pist haline gelebileceğini söyledi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir