Raikkonen En Çok Yarışan Pilot Listesinde Prost’u Geride Bıraktı

yazar:

kategori:

Kimi Raikkonen Kanada GP’sinde 200. yarışına çıkarak, bu listede 199 yarış ile 14. sırada bulunan Alain Prost’u geride bırakmış oldu.

Raikkonen 2001 yılında başladığı Formula 1 kariyerinde toplam 200 yarışa çıktı ve bu 200 yarışta 77 podyum, 20 galibiyet, 16 pole pozisyonu ve 40 en hızlı tur kaydetti. Toplamda 987 puana sahip olan Fin pilot, 50 kez de yarış dışı kaldı.

Öte yandan gridin en tecrübeli isimlerinden birisi olan Raikkonen, 200. yarışına bu hafta sonu çıktı ve en çok yarışa çıkan pilotlar listesinde 14. sıraya yükseldi.

Bu arada kariyerinin 50, 100 ve 150. yarışlarını podyumda tamamlayan Raikkonen’in bu serisi 200. yarışında 10. olması ile birlikte son buldu.

 

En çok yarışan pilotlar listesi

1-) Rubens Barrichello – 323 yarış

2-) Michael Schumacher -307 yarış

3-) Ricciardo Patrese – 256 yarış

4-) Jenson Button – 254 yarış

5-) Jarno Trulli – 252 yarış

 

 

 


Yorumlar

“Raikkonen En Çok Yarışan Pilot Listesinde Prost’u Geride Bıraktı” için 18 yanıt

  1. Murat AYDIN avatarı

    Pit çıkışında ışıkta beklerken Hamilton’un gelip arkadan çarptığı anı hiç unutamıyorum. 2008 idi sanırım. Bir insanın şanssız olduğunu ispatlamak için daha ne olması gerekiyor?

  2. Raikkonen 50 kez yarış dışı kalmasını biraz açalım;

    14 motor problemi
    9 kez çarpışma (bunlardan 7’si 2006′ ve öncesi)
    7 şanzıman problemi
    5 kez kaza
    3 süspansiyon sorunu
    2 elektrik problemi
    2 egzoz problemi
    2 spin
    1 kez fren sorunu
    1 diferansiyel sorunu
    1 radyatör problemi
    1 bijon somunu sorunu
    1 kanat problemi
    1 direksiyon

    Raikkonen’in kendi hatası diyebileceğimiz 16 yarış dışı var..

    1. Kendi hatası değil de insan faktörünü içerisinde bulunduran 16 yarış dışı olayı var demek daha doğru. Mesela aklıma hemen iki örnek geliyor 2006 sezonundan Amerika GP, Montoya arkadan çarpıyor ve hatta takımdan kovuluyor; Macaristan GP, yağmur altında bir Toro Rosso’nun ani bir şekilde yarış çizgisi üzerine yavaşlaması üzerine Raikkonen çarpmıştı.

  3. 200 yarışta 50 yarış dışı bir faciadır istikrarsızlığının belgesi… ve toplam da 200 yarışta 20 galibiyet çok az çünkü hızlı takımlarda yarıştı ferrari-mclaren-lotus….. ferrarinin ferrari olduğu zamanlarda yarıştı rai ve lotusun zirve dönemlerinde

    1. OtonomAktor avatarı

      Ayrton Senna 161 yaris 53 yaris disi. Buna göre f1 in gelmis gecmis en iyi pilotu Ayrton Senna istikrarsizligin baş abidesi oluyor.
      Raikkonen in en bilinen özelliklerinden biridir kazaya pek karismadan sağlam kullanmasi araci. Mclaren döneminde dayaniksiz arabalardan dolayi o yaris disilarin bir çoğu o yüzden bu itham yanlış. 200 yarista 20 galibiyet evet raikkonen icin az oraya katilirim.

      1. Ayrton senna dönemindeki araclarin dayanikliligiyla rainin yaristigi dönemdeki araclarin dayanikliligi ayni degil raikkonen aractan dolayi max 10-15 yaris dişi vardır yoktur bile belki raikkonen araç cok hizli oldugunda iyi olan bir pilot araç hizliyken tüm pilotlar iyi olur orta sirayaoynadiginda pek konsantre olmuyor yani takmiyor. Zorladigindada yaris dişi kaliyor mesela hamiltonda ayni çok yaris dişi kaliyor hem ayrton senna en hizli olmayan araçla bile pol alan yaris kazanan bir pilot. Raikkonen 2007 yilinda mclarenin takim içi kavgasindan yyararlanip massadanda destek alip smpiyon oldu 2008 yilinda cogu kişiye gore en hizli araba ferrariydi bana gorede öyle raikkonen 2008 de massaya bile geçildi keza 2009 dada öyleydi massanin kazasina kadar massa daha istikrarliydi lotus döneminde az yol verdirmediler grosjeana. İsin Ozu raikkonen araç yavasken ekstra bisey yapamaz mesela hamiltonda istikrarsizdir ama hizli pilottur orta seviye araçla iyi sonuçlar alabilir eger busene Ferrari boyle devam ederse raikkonen sans olmadan podyumu hatta 4. Luk yada 5. Lik bol alamaz not: (hamiltoncu yada massaci flnda degilim)

        1. OtonomAktor avatarı

          Konu neydi ne olmuş. banane raikkonen yavaş aracta iyi yada kötüyse. Ben üstteki yoruma istinaden yazdim rai ci filan değilim. 2001 den beri 2008- 2012 aradi hariç takip ettim f1 i rai nin bariz kendi hatasi ile yaptigi bir kaza ile yaris disi kalisini hatırlamiyorum genelde araçta problemlerle kalislari var zihnimde. Bunu belirtmek istedim ötesi beni ilgilendirmez.

          1. Onur Gentas avatarı

            Ben size hatırlatayım:) 2008 monako sutili biçmişti:)

            1. OtonomAktor avatarı

              Dedim ya 2008 2012 arasi izlemedim diye kacirmisim sebepten demek ki 🙂 Olur sampiyon pilot hata yapmaz diye bir sey yok tabi zaten 🙂 merak ettim bakayim o kazaya 🙂

      2. Onur Gentas avatarı

        Ayrton senna kalan 108 yarışın 41 ini kazandı, 80 kez podyuma çıktı. Öyle kolay yakalanacak istatistikler değil bunlar.

        1. Ayrton 1 numara ayrtona laf yok 🙂

        2. OtonomAktor avatarı

          Profil resmimdeki sari kask boşuna degil senna nin felsefesinin hayraniyim. Kazanmak icin herseyi yapmasi o tutkusu o savasi. Zaten eski montoya fani olmamin sebebi de onunda zorlarken motor patlatislari schumi ile savaslaridir. Tabi senna kadar basarili olmasi kimsenin mümkün değil.

          1. Ooo kardeşim sendemi montoyayi destekliyordun bende ya montoya adamimdi ayrilinca üzüldüm çok montoyada saf hizli pilot ve kazanmak için herşeyi yapar benimde destekledigim pilotlar izledigim donemde alonso-montoya şimdi ricciardo basliyor 🙂 gecen seneden soyluyordum hep ricciardo çok iyi pilot ve vetteli yenecektir hem de benim gibi güler yüzlü 🙂 ama alonso 2008 den beri harcaniyor hala destekliyorum şampiyonlukmmucadelesindede rosbergi destekliyorum hamilton bi tutturursa bütün yarislari kazanir ama rosberg bir kaç yaris kazanip farki açarsa mücadele daha iyi olur 🙂

            1. OtonomAktor avatarı

              Montoya iyiydi ya zevk katardi yarislara ne yapacagi hic belli degildi. Mclarende iyi değildi ama bmw zamanlari harikaydi. Şimdilerde kyvat iyi gibi yeni bir pilot ariyorum desteklicek birini yada bir takimi desteklemeden takip etmek cok zorlaşıyor bakalim bu seneki performansi bu sene boyunca iyi giderse kyvat olabilir. Ric ede sempatim var hep yüzü gülüyor adamin ve cok hirsli:)

    2. Önce bi araştır madem dikkatini çekti o 50 yarış dışı..Aç bak demi ne olmuşta bukadar çok..

      Ha tembel misin sana onuda ayarlayalım. En alta in hangi yarışlarda yarış dışı kalmış bak.
      http://tr.wikipedia.org/wiki/Kimi_R%C3%A4ikk%C3%B6nen

      Az galibiyet mi almış kardeşim onlara da aynı tablodan bakabilirsin.

      Hızlı araçtaydı evet,
      Ferrari’nin duble yaptığı SCM’nin efsaneleştiği senelerde Sauber ve Mclaren suren bir pilot
      2007’de zaten hakkını vermiş.
      2008’de yapılan sabotajdan belliki haberin falanda yok.
      Sonrasında adam bırakmış..
      Geri gelmiş geldiği takım bir önceki yıl sürünürken o geldiği sene bi nebze toparlanmış,
      Redbull’un domine ettiği 2 sezonda yarışmış(2012 ve 2013) ve Ferrari ve Merco zar zor galibiyet alırken 2 sezonda 2 galibiyet alabilmiş hemde Redbull veya Mercedes veya Ferrari koltuğunda oturmuyorken!!!

      Dahada söyleceklerim var çünkü kızgınım çünkü bunları bilmek için senin vaktinin ölmesi gerekirken benimki öldü..Senin cehaletin yüzünden bukadar kızgınım. (Cehalet bkz TDK, bilememe durumu). Senin cahilliğin benim ömrümden dakikalar aldı. (Cahil bkz. TDK, 2. Belli bir konuda yeterli bilgisi olmayan).

      Senden rica ediyorum. Bundan sonra ne olduğunu öğrenmeden buraya birşeyler yazıp insanların vaktini çalma..Daha güzel şeylerle ilgilen..

      İyi akşamlar.

      1. MUHTEŞEM BİR YORUM

      2. haha 🙂 her zaman söylerim raikkonen pahalı massadır raikkonen massanın şampiyon olmuş halidir 🙂 massa biraz daha sakar o kadar 🙂 göruyoruz o raikkonenizi bu sene ferrari taraftarıyım alonsonun yanına yaklaşamıyor adam massadan fazla fark yiyecek böyle giderse 🙂

    3. arkadaşlar şunu unutuyor..:)adam 2012-2013 senelerinde 30 yarış boyunca hiç yarış dışı kalmamış ve bu alanda ulaşılması zor bir rekor kırmıştır.Duyurulur.Sorun Raikkonen de değilmiş o zaman.2005 senesinde şampiyon olacakken avrupa yarışının son turunda lastiği uçan vs vs. ,almanya yarışında arka kanadı durup dururken kopan Raikkonen mi suçlu,ona sağlam araç vermeyenler mi.?bie de raikkonen e çarpan çömezler vs vs.daha çok örnek var.Adam şanssız o kadar.Yoksa şimdi en az 3 şampiyonluğu vardı.İstatistiklere,yarış sonuçlarına bakan bunu görür.Kaç senedir f1 izliyorsunuz o da sorgulanmalı..:)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir