Hamilton Maranello’da Görüntülenmiş

yazar:

kategori:

Son çıkan haberlere göre Mercedes pilotu Lewis Hamilton bu hafta Ferrari’nin merkezi Maranello’da görüntülenmiş.

Hamilton’un Maranello’da olduğu yönündeki haberler İtalya’nın önde gelen basın kuruluşları Corriere Dello Sport, La Gazetta dello Sport, Autosprint ve Ferrari blogcusu Leo Turrini tarafından doğrulandı.

Ancak La Gazetta, Hamilton’un ziyaretinin Ferrari’nin F1 takımıyla herhangi bir alakasının olmadığını söyledi.

Haberde Hamilton’un Ferrari koleksiyonuna bir yenisini, LaFerrari’yi katmak için Maranello’da olduğu iddia edildi.

La Gazetta Dello Sport “Açıkçası bu konuda hakkında doğrulama olmayacak.” dedi.

Autosprint’ten Roberto Chinchero ise Hamilton’un, takım patronları Toto Wolff ve Niki Lauda’ya pilot piyasasının her zaman açık olabileceğini gösterme amacıyla bu ziyareti yapmış olabileceğini söyledi.


Yorumlar

“Hamilton Maranello’da Görüntülenmiş” için 26 yanıt

  1. mehmet ceviz avatarı

    En fazla ferrariye harcayabileceği bir şampiyon daha gitmiş olur. Ondan sonra millet vettelin rosbergin ricciardonun aslında iyi arabayla şampiyon olan düz pilotlar zırvalığını okuruz.su asamada f1 de yaklaşım degistirmedikten sonra mercedes ve Redbull dışındaki takımlar zor başarılı olur. Hal böyleyken antin kuntin ziyaretler yerine işine yoğunlaşmak hamiltonun faydasına olur.

    Not:katıldığı tüm yarışları 2.ye tur bindirerek kazanmasını isteyecek kadar hamiltoncuyum ama oda bi zahmet araba almak gezmek vsvs için bile olsa oralara gitmesin

  2. Ev ödevlerini eksiksiz yapan inek öğrenci Versus Asi yarış pilotu

    Bakalım sene sonunda hangisi galip gelecek

  3. Elbet bir gün, Fiorano pistinde kırmızı tulumlar ve kırmızı araç içinde testler yapacak. Maranello’nun kokusunu alsın, benimsesin 😉

  4. ForzaFerrariForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrariForzaFelipe

    Rosberg’i yenmek için Ferrari’ye bilgi taşıyordur.

    1. Kesin 🙂

  5. Lewis_Didem avatarı

    Adam yeni bir Ferrari almak için Maranello’ya gitmiş ne var bunda.Ferrariye geçmek isteseydi Mercedesi değil Ferrariyi tercih ederdi.

  6. Onur Gentas avatarı

    Benim istediğim olmayacak duaya amin demek ama Alonso ve Lewis’in yollarının aynı takımda tekrar kesişmesini çok isterim. İkisinin çekişmesi gerçekten büyük keyif verir.

  7. Bir gerçek var ki Hamilton hiç iyi şeyler yapmıyor şu anda. Belki kariyerinde oturduğu ve oturabileceği en iyi araçta şu anda ama o buna yoğunlaşmak yerine başka şeyler peşinde.

    1. evet yoğunlaşsa iyi eder. Yarış dışı kalmadığı 5 yarışın 4 ünü kazanıp 1 ini ikinci bitirmesi hoş değil. diğerini de kazanmalıydı. Hey Allah’ım.

      1. oo laf sokmaya çalışan bir üye alırım bir dal.

        Bir de keşke anlamadan laf sokmasanız.

        Şu anda iki pilot arasında ciddi bir psikolojik savaş başladı:

        İlk aşama Hamilton’ın yersiz konuşmaları oldu. Çok yakın arkadaş değiliz, normal arkadaşız ile başladı olay. Bunu birkaç kere tekrarladıktan sonra verdiği en talihsiz demeci verdi Monaco’dan hemen önce. Rosberg de bunun altında ezilmemek için hamleler yapmaya başladı. Belli etmeden (En azından Rasscasse’a park etmedi.) pole almayı başardı. Kirli bir pole olsa da Rosberg psikolojik savaş avantajını ele geçirdi, Hamilton’ın deli danalar gibi bağırarak oraya buraya demeçler vermesiyle. Baskı altındaki pilot Rosberg iken bir anda Hamilton oldu. Üstüne Kanada’da pole turunda hata yaptı ve takım arkadaşı yarışı bitirirken kendisi yarış dışı kaldı. Burada hırsının kurbanı oldu ve sataşabileceği takım arkadaşı da yok bunun üzerine çünkü Rosberg bu hafta hakkıyla 2. oldu.

        Bundan sonra yapılacak adım, takımı etrafında toplamak olur sonuçta ortada olan bir ünvan var ve takım arkadaşından daha iyisin. Hamilton buna yoğunlaşmalıyken bir bakıyorsun Maranello’ya gitmiş. İsterse sevgilisinin memleketi olsun Maranello’da gözükmesini Mercedes asla iyiye yormayacaktır.

        Eğer Hamilton bu gereksiz hamlelerine devam ederse takım üzerindeki etkinliğini de kaybedecektir ve takım arkadaşından daha iyi olduğu bir sezonda ünvanı ona karşı kaybedebilir.

        Bu yüzden Hamilton işine yoğunlaşmalı. Ortada dalga geçmeli, laf sokmalı bir durum yok. 😉

        1. Senin peşinde sabahtan akşama muhabirler dolaşsa birinden birine gerçekleri söylersin hiç olmazsa Rosberg’in sinsi oyunları yok Hamilton’da. Adam yarışı haksız yere kazandıgını dusundugu rakıbını tebrık etmedı Rosberg’in yuzunde hep yalandan bir gulumseme; iş ahlakı bunu gerektırıyormus falan filan bu insanlar yarıs pilotu iş adamı degil

          1. Ayrıca Rosberg Hamilton’a bir cevap verme gereksinimi duymuşsa çıksın karşısına versin cevabını pist üzerinde veremiyor eline yüzüne bulaştırıyor kendisinden biraz daha soğutuyor F1 fanlarını.

            1. Hakkıyla 2. olan Rosberg’in hakkını teslim etti çoğu kişiden önce o tebrik etti tıpkı Rosberg pole’u aldıgında oldugu gibi 🙂

              1. Son olarak Hamilton’ın Mercedes ile olan geçmişi F1’den öncesine dayanıyor Ben yakından takip ediyorum bu adamı Mercedes’in bir parçası diye surekli Mercedes arabaları ile poz vermiyor sevdigi arabalardan olusan bir koleksiyonu da var

              2. Yukarıda da söyledim. Hamilton’ın aklına gelen her şeyi söylemesi ve Rosberg kadar sinsi olmaması onu bu psikolojik savaşta geriye düşüyor. Hatta sırf bu yüzden daha fazla kendine yoğunlaşması gerekiyor dedim.

                Rosberg’in eline yüzüne bulaştırdığını düşünmüyorum. Son iki yarışta da istediğini aldı. Belki bu kirli oyunlarla fanlardan soğutuyor kendisini ama istediğini aldı.

                Kanada’da hakkıyla aldığı 2.lik içinse:
                Hamilton’ın rahat bir şekilde alacağı yarışı Rosberg’in alması Rosberg’in psikolojik olarak Hamilton’dan daha rahat konumda olduğunu gösterir. Hatta ben Hamilton’ın alacağından o kadar emindim ki tahmin yarışmasında çifte puan kullandım. 🙂 Fakat o hata yaptı çünkü baskıyı hissetmeye başladı. Hamilton birçok defa baskı altındayken hata yaptı, çabuk etkilenen bir karakter bu tarz psikolojik baskılardan.

                Hamilton’ın Mercedes ile değil McLaren ile geçmişi F1’den öncesine dayanıyor. Ayrıca önce de dedim Maranello’ya gitme sebebi istediği kadar masum olsun. Bu kritik zamanlarda, takımla ve takım arkadaşıyla aralarının yavaş yavaş açıldığı bir zamanda bunları yapması doğru değil.

        2. Hamilton alt serilerde de Mercedes motoru ile yarıştı ve Mercedes Ceo’su Dieter onunla Mclaren’dan beri ilgiliydi

          Şahsen dostum F1 fanlarını kendisinden soğutarak alınan bir şampiyonluk ne kadar mantıklı Hamilton baskı altında hata yapıyor olabilir ama sezonun 7. yarışındayken bundan bahsetmek için henüz erken ayrıca her pilot baskı altında hata yapabilir dünyanın en iyisi olsa bile bana örnek verebilir misin Hamilton’ın baskı altında yaptığı hatalara daha öncesinden?

          1. Öncelikle ben Rosberg’i ya da alacağı herhangi kirli bir şampiyonluğu desteklemiyorum. Benim Hamilton ile bir sıkıntım da yok. Benimle tartışırken böyle düşünüyorsan eğer öyle değilim. 🙂

            Dediğim şey de kötü değil aslında, Hamilton saf ve Rosberg kadar iyi baskı yapamıyor.

            Ayrıca Hamilton rahat olunca ulaşılmaz olurken baskı altında yer yer hatalar yapıyor. Örnek olarak 2007 Brezilya, 2008 Brezilya, 2011 sezonunun tamamı(Massa ile yaşadıkları onda bir baskı oluşturmuştu ve üst üste hatalar yaptı o sezon) ve bu sene Kanada.

            Cidden yanlış anlaşılma olmasın ben burada Hamilton’a laf atmıyorum. Dediklerim Hamilton da Rosberg’e yoğunlaşmalı ve onu psikolojik baskı altına almalı. 4 yarış üst üste kazandığında aslında ele geçirdi üstünlüğü ama Monaco ile geri bıraktı, tekrar geri almaya uğraşmalı. Ayrıca Hamilton bazı olaylardan çabuk etkileniyor ve hatalar yapabiliyor. Hatam varsa düzelt ama bana Anti-Lewis mişim gibi davranma. 🙂

            1. Yok yok davranmıyorum ve bilgi alışverişi yapıyoruz şuan iyi oluyor 🙂

              Brezilya 2007 yarışın startında Hamilton yerini Alonso’ya kaptırdı ama o turda daha geçmek için uğraştı bunu her pilot yapmaz bana göre çünkü Alonso’nun arkasında kalıp 4. bitirmeye odaklansa zaten şampiyon o geçmeyi denedi ve daha fazla yer kaybetti buna rağmen şampiyonluğa mal olan Hamilton’ın aracında ki arıza oldu Alonso’ya denediği atak ile kaybettiği yerde bitirse yine şampiyondu 2008 tam incelemedim 2011 içinse bildiğin it dalaşı oldu bence Massa ve Hamilton temastan kaçınmadan kafa doğru sürdüler bir çok kez. Bunun stresten olduğunu sanmıyorum bir iddia larıda yoktu çünkü üstün Red Bull karşısında Bu sene Rosberg ev ödevlerini iyi yapan inek öğrencilere benziyor Hamilton ise bildiğimiz Hamilton sadece biraz daha olgunlaşmış ayrıca bu iki pilot arasında bundan sonra cumartesi günleri çok önemli olacak Hamilton startlarda Rosberg’den daha iyi ama her pist start ile yer kazanmasına olanak tanımıyor cumartesilere odaklanmış durumdayım doğal pistlerde Hamilton’ın pole alması daha olanaklı gibi de duruyor bakalım neler olacak

              1. 2011’de Massa ile çok fazla temas yaşadılar. Bazıları sert ve adildi mesela İngiltere, bazılarında ise Hamilton’ın hatası vardı mesela Monako. Massa birkaç bu tarz hatadan sonra çok sert sözler söylemişti. Bu da Hamilton’ı psikolojik olarak cidden etkiledi. Bahsettiğim etki benim buydu. Zaten o sene toparlayamadı ve Button’ın da ciddi manada gerisinde kalmıştı. O sene Hamilton’ın en kötü senesidir. Bu tarz şeylerden çabuk etkilenen bir pilot. Beklentinin altında ezilmiyor, benim bahsettiğim daha çok psikolojik olarak baskılardan çabuk etkileniyor.

                2007 Brezilya için o zamanlar sıkı bir izleyici olmama rağmen haberleri çok takip etmezdim ve hata hakkında pek bilgim yok açıkçası. Niyeyse aklımda hep kendi hatası diye kalmış. Muhtemelen yarışa sorunsuz dönmesinden dolayıdır.

                2008’de 4. başlamıştı fakat yine işi zorlaştırmayı başardı. Son turda yağmur azmasa yine şampiyon olamayacaktı muhtemelen. Son turlarda Vettel’e falan geçilmişti hızlı olmasına rağmen.

                Bundan sonra Hamilton’ın yapması gereken takımı etrafında toplamalı ve bir şekilde emri altına almalı.İstediğini yaptırtmalı. Rosberg bir şekilde öne geçtiğinde ki Rosberg kendi hakıyla kolay kolay geçemez Hamilton’ı, sakin kalmalı ve Rosberg’e o zevki tattırmamalı. Çünkü en önemli rakibini o şekilde sinirli görmek insana bir haz verir. 🙂

                Son olarak bu tarz haberlerin de çıkmasına izin vermemeli Hamilton. Çok başını ağrıtır.

              2. Onur Gentas avatarı

                Hamilton’ın Massa’ya yaptığı atakların Hamilton’ın diğer pilotlara yaptığı ataklardan farkı yoktu aslında. Hamilton’ın o zamanlar yaptığı en önemli hata uygun olmayan bölümlerde atak yapmaya çalışmasıydı. Son bir kaç senedir bundan kurtuldu ve daha sabırlı hareket ediyor. Yoksa eski Hamilton olsa muhtemelen Kanada 2014’de iki Mercedeste finish göremezdi.
                Açıkçası ben bu son 2 yarışın Hamilton’ın yediği psikolojik baskıdan kaynaklandığını düşünmüyorum. Monako’da Nico yoldan çıkmasa muhtemelen Hamilton pole’den başlayacaktı. Kanada’da ilk virajda Nico’nun dışa itmesi sonucu Vettel’in arkasına düştü (Nico’yu suçlamıyorum başka pilotlarda yapabilirdi). Sonra tam arkasına dayandı onda da Nico şikanı kesti fark gene açıldı. Bazı arkadaşlar Hamilton çok zorladı diyorlar. Adam önce Vettel’den dolayı açılan 2 saniye farkı kapatmak için zorladı, sonra Nico’nun şikanı kesmesinden dolayı gene 2 saniyeden fazla farkı kapatmak için zorladı. Sonra motor güç kaybetti fark gene büyüdü. Nico’da da sorun olunca tekrar farkı kapattı. Bana göre yarışın dönüm noktası Nico’nun şikanı kesmesi değil başlangıçta Hamilton’ın Vettel’in arkasında kalmasıydı. Başta Nico’nun arkasında kalabilse çok daha rahat bir yarış çıkarabilirdi.
                Hamilton’ın psikolojisi eğer okadar kolay bozulacak olsaydı daha ilk senesinde Alonso gibi bir pilotla yarışacağı zaman bozulurdu. Kolay değildir öyle bir baskının altından kalkıp o kadar başarılı bir sezon çıkartmak.

              3. 2007’de takımı etrafında toplamışken baskı hissetmemesi normal. Benim bahsettiğim üzerine çok fazla gelindiğinde oluşan moral bozukluğu. Yoksa beklentilerin altından gayet iyi kalkabiliyor.

                Ayrıca 2011’de yaşadıkları genel bir sorun değildi bana kalırsa. Sadece 2011’e özeldi, yaşandı ve bitti.

  8. Muammer UYAR avatarı

    Gerçekte niçin geldiğini belki de hiç öğrenemeyeceğiz. Fakat şu var; Hamilton un pamuk ipliğine bağlı duyguları şu durumdaki Ferrari nin tansiyonunu kaldıramaz.

  9. gelsin tabıkı kapımız acık laferraride satarız

  10. Kimi raikkonen mercedese gelcekse gitsin hemen en azından kimi rosberge pist dışında dalaşmaz pistte cevabını verir. İCEMAN

    1. AMG pist dışını bilemeyiz bununla ilgili bir sürü spekülasyon var o ona bu buna ne dedi ancak herkesin gözleriyle şahit olduğu bir şey var ki o da Rosberg’in pist üzerinde delikanlıca savaşmadığı saçma sapan hareketler peşinde

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir