Maldonado: Lotus Avusturya’da Daha Hızlı Olacak

yazar:

kategori:

Lotus’tan Pastor Maldonado, İngiliz takımın Avusturya’da daha hızlı olmasını bekliyor.

“Red Bull Ring’i biliyorum. Orada daha önce yarışmıştım, fakat bu on yıl önce falandı. Pistin E22’ye uyumlu olması gerekiyor. Pistte düşük hızlı virajlar yok. Barcelona’da kullandığımız ayarlar burada bize yardımcı olacaktır.  Çünkü pist Barcelona’ya çok benziyor”

“Avusturya’da hedeflediğimiz başarılara ulaşmak istiyoruz. Kanada da yaşadığımız sorunları çözmek için çalışacağız. Avusturya son iki yarışa göre aracımıza daha uygun olacaktır”

“Kanada’da puan için mücadele edebilirdik. Aslında bu olumlu birşey. Stratejimiz oldukça iyiydi. Sert lastikler ile başlayıp tek bir stop ile yarışı tamamlamayı planlıyorduk. Bu durum ilk başlarda yol tutuş açısında zordu ve diğer pilotlarda süper yumuşak lastikler vardı. Birkaç pozisyon kaybettik. Sonra bir güç ünitesi sorunu yaşadık ve yarışı bırakmak zorunda kaldık. Daha önce yaşadığımız problemleri hatırlıyorum da biz gerçekten iyi bir ilerleme kaydettik”

“İki kötü yarışın ardından oldukça motive durumdayım. Önümüzde bazı iyi yarışlar olacak. Sezon içerisinde hala çok yarış var. Sezonun Avrupa bölümünde elimizden geleni yaparak olabildiğince fazla puan almaya çalışacağız”

“Avrupa’da uzun yıllar yarıştım ve Junior kategorilerde pek çok kez Avrupa’daydım. Tabi ki evim de yarışmak isterdim, ama bir yarış pilotu olarak her yerde yarışmak zorundasınız. Eğer bir yarış pisti olsaydı Ay’da bile yarış yapılabilirdi!”

“Avusturya’da daha önce Formula Renault serisinde yarışma fırsatı yakalamış ve podyuma çıkmıştım. Aslında ben kazandım diye düşünüyorum, ama dürüst olmak gerekirse hatırlamıyorum!”

“Red Bull Ring Yüksek downforce pisti gibi görünüyor. Virajlar, özellikle ikinci sektör çok hızlı. Orada yarışmak gerçekten eğlenceliydi”

“Hepimiz yapmamız gerekeni biliyoruz ve çalışıyoruz. Evet, hepimiz kızabiliriz ama sonuçta hepimiz pozitif kalıp, başarı elde etmek istiyoruz. Montreal’de araçlarımız hızlıydı ve güvenlik sorunlarını aşarsak düzenli olarak puan mücadelesi içerisinde olduğumuzu göreceksiniz. İlk hedefimiz düzenli olarak puan almak ve sonra podyum mücadelesi vermek. Mercedes’in mükemmel olmadığını, bazen geçilebileceğini gördük. Hatta onlar Montreal de dayanıklılık sorunları yaşadılar”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir