Marko’dan Vettel’e: “Performansını Yükselt”

yazar:

kategori:

Helmut Marko, son 4 senenin şampiyonu Sebastian Vettel’in sezona iyi bir başlangıç yapamamasının ardından ona performansını yükseltmesi yönünde uyarıda bulunduklarını söyledi.

Sezona sıkıntılı bir başlangıç yapan ve aracına alışmakta sıkıntı yaşayan Vettel, bir süredir performansını yükseltmeyi başardı. Marko, Çin GP’nin ardından Vettel’e araçtan ve yeni kurallardan şikayet etmeyi bırakıp performansını yükseltmesini söylediğini açıkladı.

Marko “Ona, bu motor için 50 mühendisin çalıştığını ve şu anda sorunları çözemediklerini, üst sınıf bir sürücü olduğunu ve artık her şeyin ona bağlı olduğunu, bunu başarması gerektiğini söyledim.”

“Aracını çözemiyorsa en kolay şey sürücüdür. Oyununu yükseltmesi gerekiyor.”

“Sebastian böylesi kötü bir araca sahip olduğu için şikayet ediyordu. Sebastian her şeyin tam olarak düzgün olmasını ister.”

“Onun asıl sorunu vites düşürürken aracın her zaman istikrarsız hale gelmesiydi. Bunu anlayamadı ve çözemedi.”

“Bunun yanında F1’in doğru yolda ilerlemediğini düşünüyor. Ona göre araçların sürüşü kolay olmamalı, araçlar birer canavar olmalı.”

“Bu sorunlarla belki olması gerektiği kadar adanmamıştı ancak bu durum değişti. İspanya’dan itibaren farklı bir yaklaşım gördük.”  dedi.


Yorumlar

“Marko’dan Vettel’e: “Performansını Yükselt”” için 21 yanıt

  1. Vettelin ara tatilden öncekiperformansı kötüydü. Fakat İspanya ve ondan sonra pist üzerinde ki performansını düzeltti. Zaten haberin sonunda da bu durumdan bahsedilmiş. Şu anda ricciardo ve vettel in pist üzerinde ki performansları birbirine yakın. Ara tatilden önceki fark kalmadı. Vettel şans sorununu da aşarsa bu ikisi bence pist üzerinde ki en iyi ikili olacaklar. Tabi bunun için aralarında ki uyumu bozmamaları önemli. Bir de vettele ağlıyor deniyor ama yaptığı açıklamalar hiç de öğle demiyor.

  2. Onur Gentas avatarı

    Ben şahsen Vettel’de iyiye doğru gidiş görüyorum yakında daha iyi yarışlar çıkaracaktır bana göre. Ama Vettel’i bir Alonso veya Hamilton ile de kıyaslayamam. Elinden gelenin en iyisini de yapsa bu 2 pilot gibi olamaz diye düşünüyorum.

    1. Hamilton bence gridin en hızlı pilotu. Ancak maalesef komple bir pilot değil ve bu kafayla olması da zor. Mental sıkıntısı odaklanma sorunlarına yol açıyor. Bu yıl Rosberg’i yenemezse daha da geriye gidebilir. Şu an psikolojik üstünlüğü ele geçiren Rosberg’den şampiyonluğu kolay birakmayacaktir.
      Alonso’nun da en komple, dolayısıyla en iyi pilot olduğunu düşünenlerdenim ben de. Her ne kadar 2010 Abu Dhabi ve 2012’nin ikinci yarısındaki performansı baskıyı ne kadar kaldırıyor sorusunu sordursa da, yine de altındaki araçtan maximumu çıkartıyor ve yarış içinde neredeyse hiç hata yapmıyor.
      Vettel’e gelince bu yıl o da büyük bir sınav veriyor. Bu sınavın ilk kısmının aracın da dayanıklılık sorunu yasamamasiyla başarısız geçti. Ancak Alonso ve Hamilton’a çok da uzak bir pilot değil. Ispanya’da sorunsuz bir araçla neler yapabileceğini kanıtladı. Kanada’da siralamalarda son turunda nispeten yavaş araçla da cebinden 0.3 sn cikarabilecegini gösterdi.
      Kanada’da stratejisi 2.pite kadar 1 sn daha hızlı olabilse muhtemelen Ric yerine yarışı O kazanacakti.

      Vettel çok özel bir pilot. Bundan şüpheniz olmasın.

      1. Edit: aracın dayanıklılık sorunu yaşamasıyla

  3. Her zaman merak etmişimdir vettelin şampiyon oldugu yıllardatakım arkadaşı webber degilde raikkonen alonso hamilton hatta yaşlı denilen M. Schumacher olsaydı ve takım tarafsız yarıştırsaydı ne olurdu?

    1. Bu sezonun tamamı ve Malezya 2013 Multi 21 olayı takımın aslında sizin sandığınız kadar Vettel’e pozitif ayrımcılık yapmadiginin kanıtı değil midir?

      1. Bu sezon karşısında dişli bir rakip var ve redbul ricciardonun performansını gölgeleyerek vettelin öne cıkmasını saglıyacak kadar aptal bir takım degil webber ara sıra vettele rakip oluyordu oda takım emirleri yüzünden gölgeleniyordu. Tabi bu bnm görüşüm herkeZin görüşüne saygım var

  4. Muhtemelen sizler yine yukarıdaki yazıyı tam olarak okumadan yorum yazmışsınız.
    O yüzden özellikle son paragrafı bir kez daha sindirerek okuyun.
    Vettel yeni nesil araçlarda bocaladi. Hâlâ da tam istediğini alamıyor. Ama aklı başında bir formula 1 izleyicisi Vettel’in Ispanya’dan bu yana Ricciardo’dan yavaş olduğunu soyleyemez.

  5. jules bianchi fan club avatarı
    jules bianchi fan club

    Her ne olursa olsun bu kadar rencide etmemesi gerek.En azından medyaya bu kadar yaymaması gerek.
    Ne olursa olsun o şampiyon bir sürücü.

  6. baskı artıyor
    esteban daha çok ezilecek.

    ve bunlar iyi günler.

    bir aborjinin ahını almak böyle sonuçlara meyil verir işte.

  7. FerrariFanTR avatarı

    Herkesin merak ettiği konuydu

    Vettel kötü bir araçla neler yapabilir

  8. Sen makineyi düzelteme insanın değişmesini, dönüşmesini bekle. Ne güzel dünya.

    1. birincisi makine sorunu reno’dan. adamların yapabileceği birşey yok.

      ikincisi ise vettel’in şampiyonluk veya yarışlar kazanması beklenmiyor. dediği şey şu: 4 kez şampiyon olmuşsun, yeni takım arkadaşınla en azından eşit performans göster, aracın orası şöyle burası böyle demeyi bırak da daha iyi aracı hakettiğini kanıtla.

      yıllardır bu an bekleniyordu zaten. soru buydu;

      vettel kötü araçta ne yapacak?

      ne yaptı? kayboldu. hala da sırlarını kimsenin bilmediği tcli 2013 aracını arıyor.

      1. Makine kendisine uymadı mı herkes traşlar Kimi, Fernando, Schumacher, Senna hepsi için geçerli. Takımların görevi hızlı dayanıklı araç üretmek kadar pilotların karakterlerine psikolojilerine göre de araç üretmek burada aslolan makine değil aslolan insan. Kaldı ki şampiyon pilotların uyum potansiyelleri diğerlerinden daha fazla her zaman. Sen onlara herhangi birine verir gibi makine verirsen herhangi biri gibi olurlar. Takımlar çok göze batıyorlar artık bu hususta sallamacasına mesela Kimi’ye 4 ay direksiyon uydurama Schumacher’e 3 ay fren ayarlayama, Sebastian’a 6 ay setup yapama sonra müthişizm bekle yok öyle dünya.
        İşte bende onu diyorum 4 yıl ekseriyetle bariz farkını ortaya koymuş biri sürünüyorsa sorun ilk önce sendedir O kişi de değil. Seb o çocuğa tecrübesiyle yine ders verir yoksa. Yoksa aynı şey Kimi’nin yanında ki diğer çocuğa, Fernando’nun yanında Lewis’e, Schumacher’in yanında Nico için de söyleniyordu gördük sonra potansiyellerini de kabiliyetlerini de.

        Benim beklediğim an böyle birşey değil olamaz kısaca.
        Kötü araçla kimse birşey yapamaz yok öyle bir dünya. Tarih kralların hezimet yarışları sezonları ile dolu. Denk mücadele koşulları isteniyordu mevcutta da öyle birşey görünmüyor kısaca.

        1. alonso’nun makine bana uymuyor dediği bir demeci hatırlamıyorum. uymasa bile elinden geleni yapmıştır. hamilton’ın da hatırlamıyorum, geçen sene fren problemi vardı diyeceksin evet, o problem hamilton’ın kullandığı fren tipinin mercedes aracına ayarlanmasıyla ilgiliydi. ama ne oldu o sezon, fren kötü de olsa, araç yeni de olsa nico’dan daha iyi iş çıkardı.

          büyük pilotlar tam istedikleri aracı buldukları için değil, her araçta hızlı oldukları için büyük pilot oldular. karting’den beri sürüyle farklı araç sürerek geldi hepsi. iyi bir pilotum diyen hiçkimse bu araç bana uymuyor o yüzden süremem diyemez. vettel’in sorunu burda küçük ayar problemleri değil. genel olarak bu az DF çok güç dönemini sevmedi. istediği gibi gaza yüklensin, arka taraf asfalta çakılsın, öyle süreyim istiyor. takım da diyor ki: 2013 aracını unut o gelmeyecek, buna odaklan.

          alonso şimdiye kadar 10 tane farklı araca oturdu. hepsinde de maksimumu çıkardı. hamilton da öyle. zaten gridin en iyi 2 pilotu diye bu ikisinin gösterilmesinin sebeplerinden biri de bu.

          farazi bir örnek veriyorum; yarın fia dedi ki arka kanatlar iptal, sadece ön kanatla yarışılacak. vettel gibi biri bu araç bana uymadı derken diğerleri yine maksimumu çıkaracak. bir kural değişikliği gelir, araçlar hiç istemediği tarz olur, sürmüyorum deyip f1’i bırakacak mı?

          yani kısacası bir f1 pilotunun görevi ona uygun araç yapılmasını beklemek değildir. altında ne olursa olsun aracın gidebileceği en hızlı şekilde sürebilmektir. jet ski de olur, karting de olur formula bmw de, f3000 de, gp2 aracı da, tclisi de tcsizi de, v6sı da.

          ha burası böyle olsun daha fazla rahat ederim diyebilir, ancak istediği şey gelmiyorsa susup o araçtan maksimumu çıkarmaya çalışmalıdır.

          1. Haklısın farklı pencereden bakıyoruz sadece.

  9. Şikayet ayrı ağlamak ayrı vettel ağlıyor mesele bu

  10. şikayet etmedıgı zaman mı vardıkı guvenlık aracının arkasında yavas oluncada sıkayet eder onunde araca olsa sıkayet eder sunu cekın der

    1. Senin profilinde ki pilot hiç şikayet etmiyor mu

      1. onun profilindeki pilot aracın yavaş olmasından şikayet ediyor. burdaki pilot aracın kendisinden şikayet ediyor.

        1. Bakıyorum da balık sezonu açılmış. 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir