Takımlar FOTA Toplantısı için Cenevre'de Buluşuyor

yazar:

kategori:

Formula 1 takım patronları, FOTa toplantısının Perşembe günkü (bugün) toplantısı için İsviçre’ye, Cenevre’ye geçti.

:Daha önceki haberlerde sporun on takımının, Bernie Ecclestone’nin öne sürdüğü madalya sistemini ilk defa bu görüşmede tartışacağı yer alıyordu. Bununla birlikte toplantıda sıralama formatı da masaya yatırılacak.

Gündemdeki daha öneli konu ise maliyetlerin azaltılması. Takımlar, paralarını korumak için iyi bir teklif hazırlama konusunda FIA Başkanı MAx Mosley’in tehdidi altında.

Mosley’in standart motor tehdidi ile de, gelecek haftaki FIA Dünya Motor Sporları Konseyi toplantısı öncesinde FOTA üzerinde baskı artmış durumda.

The Guradian gazetesine konuşan Ferrari sözcüsü Luca Colajanni: "2009 için çok şey belirlendi. Maliyetlerin azaltılması ve gösterinin geliştirilmesi için daha fazlası, 2010 ve 2011 için geliyor. Bunlar (maliyetler ve gösteri) önde gelen prensipler"

Görüşülmesi beklenen en radikal konunun ise şu anki 2.4 litrelik V8 motorlarından 2011 yılında yakıt konusunda daha verimli 1.8 litrelik turbo motorlara geçiş.

Şu anki motorlardan %30 civrarında daha az yakıt tüketen bu tip motorlar, yarış içinde yakıt ikmalinin de yasaklanmasına neden olabilir.


Yorumlar

  1. serdar kavak avatarı

    f1 i mahvetmek için ellerinden geleni yapıyorlar bir yandan maliyetleri kısarken diğer yandan seyirci kaybediyorlar… ben acıkcası bir ferraride mercedes motoru yada baska bir motor düşünemiyorum!!! zaten yeteri kadar formula 1 geriye döndürdünüz önce motorlar küçüldü sonra devir kısıtlaması en son aerodinamik paket derken birde standart motordan bahsediliyooo acıkcası bu katlanılamaz bir durum sanırım formula1 seyretmeyi bırakcagım bu gidişle… =(

  2. Oh Oh, yakinda benim 1,6 tdci motorla ben F1 yarislarina katilabilcem desenize 🙂 Noluyo abi ya, guc gosterisine neler oluyor..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir