Hakkinen: "Hamilton En Büyük Olabilir"

yazar:

kategori:

İki Formula 1 dünya şampiyonluğu bulunan Mika Hakkinen, Lewis Hamilton’un F1’de tarihin en büyük pilotu haline gelebileceğini söyledi.

İngiliz pilot, Formula 1’deki ikinci sezonu 2008 senesinde zirvede yer alarak en genç şampiyon oldu. Hamilton, Formula 1’e giriş yaptığı 2007 senesinde de ikinci sırada yer almıştı.

Eski McLaren pilotu Hakkinen, gelişimine  devam etmesi durumunda İngiliz pilotun en büyük olmaması için bir neden görmediğini belirtti.

Times gazetesine konuşan Hakkinen: "Lewis çok hızlı sürüyor, daima hatalar yapacaktır. Bu şekilde sürmek herşeyi mümkün hale getirir."

"Ama bana inanın bu adam iyi. Genç bir adam, harika bir takımla birlikte ve uzun süredir takıma büyük bir sadakat gösteriyor. Muhteşem bir antrenman programına sahip, böylece uzun süre performansını üst düzeyde tutmak için enerjisi olacak"

"En iyi olmaması için herhangi bir neden görmüyorum. Formula 1’de henüz ikinci senesinde ve burası yüksek baskılı bir ortam. Ama bununla başa çıkıyor. Elinde gençliği ve yeteneği var. En büyük olabilir"

"İyi bir adama sahipsiniz. Lewis çok yetenekli ve bundan da iyisi, harika bir kişilik sahibi bir insan. Dünya çapında çocuklara örnek olacaktır. Ondan daha iyisini bir yerlerde bulabileceğini düşünmüyorum"


Yorumlar

  1. erhan aydın avatarı

    ölçülü yorumların için tebrik ve teşekkür ederim.çünkü bu sitede sende görüyorsunki rakibi olarak gördüğünü çok acımasızca eleştiren-pardon hakaret edenler var.benden de saygılar mclareen didem…

  2. kimi ye saygım var ve asla onun hakkında kötü yorum yapmam onun pilotlugunu eleştirmem ama lewisi hala küçümseyenler var neden büyük bi pilot olmasınki kimin ne olacagını asla bilemeyiz saygılar… erhan aydın…

  3. erhan aydın avatarı

    mclaren_didem sen de hamiltoncusun,sende Kimi'nin büyüklüğünü göremezsin öyle değilmi(senin mantığınla yaklaşırsak)
    ikiside iyi pilot diyelim ve orta yolu bulalım.tabi kabul etmek gerekiyorki hangi yavaş aracın pilotu iyi olarak gösterildiki f1 tarihi boyunca?
    herkes turulliyi çok yavaş bir pilot olarak tanır hatta "turulli freni"tabiri bile vardır ama bu adamın 2004 deki renault takımındaki hızını görseniz şaşarsınız.ARAÇ ÖNEMLİ YANİ…

  4. Randevu defterime bakmam lazım Gökhan 🙂 Şaka bir yana bildiğim ve inandığım doğruları anlatmaya çalıştım. Keşke herkes öyle yapsa..

  5. kimi_ecem arkadaşım sen kimici olarak tabikide lewisin büyük bi pilot olacagına inanmazsın çünkü sen kimicisin ayrıca nasıl bi pilot ve ne kadar yetenekli oldugunu dünya görüyo izliyo sizin inanmanızada gerek yok zaten biz mclarenciler olarak onu seviyoruz daimada desteklicez……

  6. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    Bülent ŞAhin arkadaşım seninle tanışıp elini sıkmak isterdim.

  7. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    Allah' ını seven şu Hakan Kurtoğlu' na yorum yapmasın :)))

  8. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    " Sadakat " kelimesi bence herşeyi anlatıyor.Sırf para için o yıldız nasıl değişilir anlamış değilim.

  9. sn mclarenci arkadaşlar (bazılarınız) sizi buraya seçiptemi gönderdiler.yahu insanı tahrik etmek için elinizden geleni yapıyorsunuz.ne demek 2029 r50 kardeşim siz son on senedir döneceksiniz.biz bir şey diyormuyuz,ama görüyorum ki sadece dönüyorsunuz.biliyorsunuz ki asena da dönüp duruyor bi (sanatçı) olarak.

  10. mclaren arkadaşım hamöılton ne demişti monaco oncesınde eğer o (alonso) ferrrariye giderse onu durdurmak için bir tank yapmamız lazım dedı kı alonso zaten bu sene en ıyı olduğunmu kanıtladı son 6 da bunuda herkes gordu

  11. Mc laren
    ''Birgün geri dönücez hareketi Sene 2029 R50''
    :))))) güzeldi.:)

  12. Evet hamilton iyi bir pilot.. ama ben en büyük olucağına inanmıyorum! böyle giderse zaten olamaz..yaptığı hatalar,açıklamalar ve daha bir çok şeyy..en büyük pilota yakışmazz..

  13. Sn. hakan kurtoğlu: Burda sana sabaha kadar bişeler anlatmaya çalışsam anlamassın. Odak noktan tek çünkü. Başka bir penceren yok dışarı doğru. O yüzden bu cümleden sonra yazdıklarım sana gelmeyecek, rahat olabilirsin.

    Bazıları kaf dağında yaşıyor demişsin ama haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır diye bir söz bilirim. Her ne kadar takımım olmasa da müdahale etmek istiyorum. Alonso 109 puan kazandırdı ama kendisi ile beraber Hamilton'un da kazandırdığı 109 puanı kendi ile ile iç etti. Nasıl mı?

    Şöyle ki; Renault'ta çenesi durmayan Alonso, McLaren Mercedes'te de Hamilton'a üstünlük kuramayıp konuşmaya başlayınca ortaya malumunuz olarak hırsızlık olayı patlak verdi. Peki hırsızlık olayı nasıl patlak verdi. Sadece Fotokopici çocuk ile mi? Buna çocuklar bile güler, fotokopici çocukta dahil. Alonso ile DeLa Rosa arasında yaşanan mail trafiğini Dennis'e karşı kullananda Alonso değil miydi? Hemde acımasızca bir tehditle.. Sakın bu olayı ortaya çıkartan Alonso olmasın gereksiz kuruntusu yüzünden..

  14. evren ayaoku avatarı

    bazılarıda kaf dağında yasıyo galiba.acaba mclaren en son ne zaman takımlar şampiyonu oldu. aslında gecen sene puan silinmeseydi .ama oda alonso sayesinde 109 puan verdi

  15. Birileri Lost adasında yaşıyo heralde tarih takılıp kalmış:))
    Birgün geri dönücez hareketi Sene 2029 R50

  16. ne olursa olsun alonso ve renault hem sumiyi hemde ferrariyi hem mercedesi nakalt ettimi etmedimi ona bakın lütfen ha sumiye saygım sonsuzzzzzz

  17. McLaren Mercedes & Hamilton kombinasyonu nasıl tuttuysa Alonso'nun dilini tutması halinde Ferrari & Alonso kombinasyonu da aynı hale gelecektir. Bu konuda hemfikirim benimle aynı fikirde olanlarla. 🙂

    Ancak Schumacher'e laf atmayı alışkanık haline getiren arkadaşlar lütfen izledikleri yıllar hakkında yorum yapsınlar. Senna'yı izlemedim ve hiç bir Senna haberinde yorum yapmadım. Bıraktım bilenler yazsın, okuyayım ve öğreneyim diye. Ama bakıyorum ki sadece 05-06 senesini izleyenler halen Schumi'yi birileri ile kıyaslamaya, daha da kötüsü Schumi rakipsizdi diyecek kadar bile ileri gidebiliyorlar. Yapmayın arkadaşlar Schumi rakipsiz değildi. Sadece zamanın en iyisiydi. 05'ten sonra gelen bırak mektupları halen hatrımda ve 06'da Schumi'nin gösterdiği performansla verdiği yanıtta.. Üstelik daha yavaş bir araçla. Lütfen Schumi'yi ağzınızdan düşürün artık. Çünkü o bile yanıt vermiyor bu saçmalıklara..

  18. Kendiniz gelip kaşınıyorsunuz.Nedir bu çekememezlik.Eşit şart diyorsunuz adam ilk senesinde sildi alonsoyu.Umarım Ferrari ye gider gerçeği görüp mt olur kalırsınız

  19. Ahmet  Keleş avatarı

    Alonso'yu öven haber oldu mu biz çıkıp Lewis daha iyi diye çıkışıyor muyuz?

  20. Ahmet  Keleş avatarı

    Mclaren ve Lewis Haberlerine bizden daha çok Alonsocu arkadaşlar yorum yazıyor zate. Hepte aynı muhabbet hööyt Alonso daha iyi.

  21. bülent solmaz son 300 metrede glockun kıyağı olmasaydı hamilton zor şampiyon olurdu demişsin ya ben sana daha ne diyim!!!hala daha glock u lewis a kıyak yaptığıı düşünen insanlar var yazık…evren arkadaşta dünyadaki genel kanı alonsonun daha iyi olduğudur demiş anket mi düzenledin dünya çapında nerden biliyorsun!!mika ola(BİLİR) demiş hamilton ı artık kimse yenemez o süper o hep en en iyi olucak dememiş..haberi doğru düzgün okuyupta yorum yapın ayrıca burak ve alp arkadaşında dediği gibi her habere alonso ya haksızlık yapıldı falan gibi şeyler yazıp durmayın..kimin ne olduğunu herkes biliyor!!!

  22. barış özbek avatarı
    barış özbek

    Gerçek ham ın alonsoyu geçtiğidir har zaman daha hızlı biri olacaktır.

  23. burak bocek avatarı

    elbette tek başına yarışmıyor.ama hakkinen ne demiş once onu anlamak gerekıyor siz böyle her haberde alonsoya pay çıkartırsanız biraz garip olur bence.onun demek istediği rakamsal olarak rekorlar bazında…yoksa yetenekleri kıyaslamamıs yada şuan en iyi pilotta dememiş.sadece zaman içerisinde belki 10yıl sonra yada 14yıl sonra f1i bıraktıgında rakamsal olarak en basarılı olabileceği yonunde yorum yapmıs olay bu

  24. alpaslan nasıl anladın kardeş kapandığını kimin kapandğı belli

  25. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Lütfen başlığa dikkat edin ,Hakkinen olasılık belirtmiş ve olasılıklar her zaman içim 1/1.000.000.000 veya daha fazladan 1 e kadardır ;herşeyi kesinleştirip ona göre yorum yapmayın çünkü belirli bir yorumdan sonra ''kendin çal kendin oyna'' muhabbetine dönüşüyor ve bu sayfalar kaynamaya başlıyor ….

  26. evren ayaoku avatarı

    burak arkadaşım lewis tek basına yarısmıyo .herhalde f1 özü rekabet bunu unutma .ama.haklısın lewis alonso nun eline su dökemez karsılastırmak bile büyük haksızlık alonsoya

  27. 2001 de bmw nin yarış kazanması mclarenin dökülmesi yüzündendi. ben çok iyi hatırlıyorum manşetlerde şöle haberler görüyorduk "mclaren eriyor". bunun nedenleri 10larca sayfada anlatılabilir.

    Bu arada ben alonso taraftarlarını eleştiriyorum. Her habere muhalafet olmak zorundalarmı. Her haberde gerilim yaratıyorsunuz. renault'a herkes taraftardan tutunda takım patronundan, pilotlara kadar çok konuşuyor. Bu bir f1de tutunma mücadelesidir. Yarışlarda gündeneme gelemedikleri için tülü spekilasyonlarla gündeme gelmye çalışıyolar. bence bu Alonso ve briatore'nin devrinin kapandığının bir işaretidir.

  28. burak bocek avatarı

    şimdi kafanız iyice karısacak anma ayzdım he:)yanı yarıs kazanan arabalar vardı 3takım 98-99da jordan ferarı mclaren kazanıyordu 2000de daha yavas araçla kazandı ama 2001de yıne williams bmw yarıs kazanabılıyordu.sureklı 3takım vardı yanı anlatmak ıstedıgım rekabet ıcın 3takım yeterlı orta sıra takımları belkı hıc almıyordu ama yenı kurallar duzenlemeler yoktu o zaman

  29. burak bocek avatarı

    o yıl 200olmayacak pardon 98-99 seneleri 2001de williamsta kazanıyordu duzelteyım

  30. burak bocek avatarı

    ayrıca schumi benettonda daha kotu araçla williams'a oranla 2 şampıyonluk aldı yıne 2000yılında mclarenden daha yavas aracıyla sampıyonluk kazandı.o yıl jordanda yarıslar kazanabılıyordu dah ne olucak 5-10takım mı kazanıcaktı.yıne basladınız schumı zamanında rekabet yoktu demeye.

  31. burak bocek avatarı

    arkadaşlar hakkinen eşit şartlar olursa şu şu pilotlar rekabet ederse dememiş ki.hemen alonsoyu habere katmışsınız.o çıkmıs sadece lewis için ele almıs konuyu ve olabilecek şeyler aslında.bir kaç rekor dısında belki çok fazla şey yapabilir.çünkü herkes gözünü hamiltona çevirmiş durumda şuan ilk senesi ıkıncı senesı ortada böyle gıder ıstıkrar yakalarsa yapılabilri tabiki.hemde neler yapılabılır.rakibi cıkıcaktır bazen yenıcek bazen yenılecektır bu onemlı değil.ama suan lewis alonsoya gore daha ıı bır araç kullanıyor ve renault daha fazla ılerı atılım gostermek zorunda alonsoyu tekar şampıyon yapmak ıcın

  32. evet kardeş haklısın sumi çok iyi ortamda yarıştı rakebat denen bişey yoktu o yıllar küçük takımların hangisi yarış kazanıyordu ama şimdi öyle değil şimdi torrorosa bile yarış kazanıyor

  33. Bülent  SOLMAZ avatarı
    Bülent SOLMAZ

    son 300 mt. de glock un kıyağı olmasaydı biraz zor şampiyonluk görürdü. Zaten son şampiyonluğunuda gördü. Kimi Raikkonen, Fernando Alonso gibi kaliteli pilotlar varken bu çaylak oluksuz lastiklerle bol bol çimen yer.

  34. MagicAlonso avatarı

    hakanın dediğine katılıyorum bir kaç sene içerisinde birkaç harika pilot daha F1 e gelecek bunlardan biri grosjean diğeride cris vander drift.bu iki pilota dikkat.ayrıca cris van der driftin yarışa bilmesi için ailesi evini arabasını satmış.şuan Formula master serisinde yarışıyor ve şampiyon oldu.ayrıca di resta da çok iyi bu pilotların en kısa sürede F1 e gelmesini temenni ediyorum.Ayrıca bana göre hiçbir pilot shuminin elde ettiği başarıları yakalayamaz çünkü shuminin seri yaptığı 2000-2004 yıllarından çok daha yüksek rekabet var.Ne şuan ozamanki gibi büyük bir Ferrari yada tektakım üstünlüğü var ne de az sayıda çekişne şampiyonluk adayları.iyilerin sayısı artık çok daha fazla.Alonso kimi hamilton masssa vettel kubica ve daha gelecek olanlar…shumi çok hızlıydı ama bir okadarda çok şanslıydı çok iyi bir dönemde yarıştı.

  35. evren ayaoku avatarı

    gökhan ne güzel söölemiş iyi bi araç verseler diye.önemi olanbence pilotaj benim demek istediğim eşit şartlarda olsalar kimin yenilmez olacağını görürdük unutmayın alonso 7 kez dünya şamiyonu f1 in rekormeni yani f1 herseyi olan ustayı yendiii

  36. Gökhan Dündar avatarı
    Gökhan Dündar

    Bu gerçeği herkes görmeli McLarenMercedes Lewis'e iyi araç werdiği sürece McLarenMercedes & Lewis Hamilton kombinasyonunu yenmek oldukça güçtür…

  37. evren ayaoku avatarı

    hakkinen emin ol alonso ferraride olsaydı emekliliğine kadar lewis şampiyonluğun ş sini bile göremezdi 2007 de alonso ya adil davranılmamasına rağmen 109-109 bitirdiler herkes olanları biliyor.hakkinen cok uçmuş unutmayın dünyadaki genel kanı alonso nun daha ii olduğudur.

  38. hakkinen çok doğru konuşmuş.gelişimine devam etmesi durumunda ve aracının dayanaklı olması durumunda gerçekten iyi pilot bu gözardı edilemez.

  39. deme yav tekmi şimdi daha ne lemisler daha ne alonsolar varda kendilerini göstermmeye paraları yokkk

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir