Hockenheim’ın Patronu Ecclestone’a Kızgın

yazar:

kategori:

Basında çıkan son haberlere göre Nürburgring Bernie Ecclestone ile uzun vadeli bir anlaşma yaptı ve Hockenheim için yolun sonuna gelindi.

Şu anda Hockenheim ve Nürburgring değişmeli olarak Almanya GP’si adı altında takvimde yer alıyor.

Ancak geçtiğimiz günlerde basında yer alan haberlere göre Nürburgring’in yeni sahibi Capricorn, F1 ile 2015 ve sonrası için uzun vadeli bir sözleşme imzaladı.

Bu anlaşma ile birlikte Nürburgring 2015 ve sonrasında Almanya GP’si adı altında takvimde yer alacak.

Konu hakkında açıklama yapan Hockenheim patronu Georg Seiler, yeni anlaşmanın basına yansımasından dolayı sinirli olduğunu söyledi.

“Basın açıklaması yayınlamak oldukça çirkin. Formula 1’de “Eğer müzakerler devam ediyorsa hiçbir basın bülteni yayınlanamaz” diye yazılı bir yasa var. Bu bir skandal”

Hockenheim’ın mevcut sözleşmesine göre 2014, 2016 ve 2018 yıllarında Almanya GP’sinin Hockenheim’da yapılması gerekiyor. Ancak Nürburgring anlaşması ile birlikte Hockenheim takvimden düşebilir.

Seiler Ecclestone için “Sözleşmeyi fesh edemez. Bernie’nin iyi ve adil bir partner olduğunu biliyorum. Ama gerçek şu ki bu açıklaması beni gerçekten şaşırttı” dedi.

Formula 1’in başkanı Bernie Ecclestone, Nürburgring ile yapılacak olası bir anlaşma ile birlikte Hockenheim’ın takvimden düşebileceğini söyledi.

“Capricorn şirketiyle biraraya geldik. Sorun şu ki, diğer Avrupa yarışları düzeyinde bir teklif sunmaları gerekiyor”

Ecclestone “Nürburgring Spa’ya yakın olduğu için Belçika’ya yakın bir anlaşma teklif etti” diyerek Belçika’nın anlaşmasına atıfta bulundu.

“Hockenheim’a karşı herhangi kötü birşey hissetmiyoruz. Ama onların bizim gereksinimlerimizi karşılaması mümkün görünmüyor. Onlara yardımcı olabilmek adına özel koşullarda bir anlaşma yapmıştık. Ama bu sonsuza kadar böyle devam edemez”

“Nürburgring ile uzun vadeli bir anlaşma imzalamaya yakınız. Anlaşmanın başlangıç tarihi 2015 olacak”


Yorumlar

“Hockenheim’ın Patronu Ecclestone’a Kızgın” için 4 yanıt

  1. murat aksoy avatarı

    Muhteşem Hockenheim ring, asla ve asla anlayamayacağım ve Formula 1 tarihine utanç abidesi olarak geçen rezil bir karar ile Hadım edildikten sonra zaten sıradan basit bayağı ve diğerlerinden en ufak bir farklılığı kalmayan alelade bir yarış pistine dönüştü. Bu saçma kısaltma kararından sonra orada yapılan hiçbir yarış gerçek bir Formula 1 yarışı olmamıştı zaten. Takvimden düşsün ve bir daha geri de gelmesin. A1 estoril imola many cours ve autodrom bu hockenheim’ın mevcut halinden bin kat daha teknik pistler. Ve tabi istanbul Park ta.

    1. Onur Gentas avatarı

      Haklısınız, gene oynama yapabilirlerdi fakat bütün pistin karakterini değiştirecek şekilde oynamaları tam anlamıyla saçmalıktı. Formula 1 yönetimi neye elini atsa eskisini mutlaka aratıyor.

  2. Yusuf Hitay avatarı

    hockenheim dururken, ucube bir pistin tercih edilmesi ahmaklık.

  3. jules bianchi fan club avatarı
    jules bianchi fan club

    Şahsi düşüncem Hockenheim bin kat daha güzel bir pist Nürburgring’den.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir