Fry, 2009'da Yarışmak için Umutlu

yazar:

kategori:

Honda Racing CEO Nick Fry, Japon üreticinin Formula 1’den çekildiğini açıklamasının ardından 2009 sezonunun açılış yarışı Melbourne’de gridde yer almaları konusunda umutlu.

Fry ayrıca, daha şimdiden potansiyel alıcılar var olduğunu belirtti.

Honda, ekonomik zorluklar nedeniyle aldığı karar sonrası takımı satmayı da göz önünde bulunduruyor.

BBC’ye konuşan Fry, sahne arkasında takımın satılması için büyük çabanın olduğunu söyledi.

Fry: "Çok kısa bir zamanımız vardı ama son 12 saatte, gelip de takımı satın almak istediğini öne süren 3 ciddi insan çıktı. Bu yüzden hâlâ Melbourne’de olacağımızdan ümitliyiz."

"Takım için çalışan 700 kişiye sahibiz ve şu anda işler her zaman olduğu gibi"

"Açıkçası şirketin geleceğine karar vermek için çalışanlarla birlikte normal üç aylık değerlendirme sürecinden geçmemiz gerekiyor ve bu zaman zarfında bir müşteri bulmayı umuyoruz"

Fry, varlıkları, kaynakları, teknolojinin zirvesindeki tesisleri ile Formula 1 takım sahişpleri için satın alınacak harika bir mal olduğunu belirtti ve 2009 şasinine Ross Brawn’ın katkılarının gelecek sene rekabetçiliklerini arttıracağını ilave etti.

Fy: "Formula 1 takımlarının durmasına göre bu tamamıyla farklı bir durum. Bu takım, en iyi kurulmuşlardan biri. En iyi varlıklara, açıkçası Ross Brawn tarafından tasarlanmış bir araçla harika insanlara, pit yolunda en iyi kaynaklara sahip. Birinin alması için oldukça arzu edilen bir varlık olduğumuzu düşünüyorum"

"Dünyadaki ekonomik durumla yapılacaklar bunlar ve bildiğiniz gibi bütün motor şirketleri, satışların düşmesiyle çok sıkıştılar. Pistte açık bir şekilde daha başarılı olmak iyi olurdu ama bunun daha geniş bir pencere olduğunu düşünüyorum"

"Busene Ross Brawn’ın 2009 aracını geliştiriyorduk ve takımın ileri adım atacağından çok umutluyuz"

Honda’nın ayrılık kararı, Jenson Button’u geleceği için endişelenmeye sevketti ama Fry, İngiliz pilotun takımla kalacağından ümitli.

Fry: "Jenson’un takımla bir anlaşması var ve eğer yeni bir sahip bulabilirsek, geri kalanlarla devam edeceğimizden ümitliyim"

"Bir kaç senedir takımın ayrılmaz bir parçası ve harika bir pilot. Takım için de büyük bir varlık. Bu da (müşterinin) takımı alması için büyük cazibe"

Honda’nın gelecek sene için yaptığı çalışmaların ardından rekabetçi olmasını bekleyen Formula 1 CEO Bernie Ecclestone, takımın satın alınmak için iyi bir varlık olduğunu belirtti.

Ecclestone: "Honda için büyük bir utanç. Çünkü, gelecek sene hiç sorun yaşamadan ilk 4 için yarışacaklarıdan şüphem yoktu"

"Çok sıkı bir şekilde çalışıyorlardı ve bu konuma kendilerini getirebilmek için çok para harcadılar. Bu yüzden eğer biri Formula 1’de olmak istiyorsa, satın almak için kesinlikle bakmaları gereken takım bu"

"Verimli olarak fayda sağlayan herhangi bir şirket için bugün büyük bir fırsat"


Yorumlar

  1. ömer erkan avatarı

    ben olsam arkadaslar williams ın yerınde hondayı alırım ve herseyıyle tam bır takım yaparım

  2. murat korkut avatarı

    Honda gibi bir takımı alan kazanır,eminim alan biri mutlaka çıkar gelecek yılda büyük ihtimalle ferrari motoruyla yarışırlar,şüphem yok. Tesisleriyle teknolojik alt yapısıyla mükemmel bir takım tek eksikliği başarı.

  3. veyis keleş avatarı

    honda gibi bir fabrika takımının çekilmesi çok üzücü. bari en azından birileri takımı satın alsa da seneye 18 araca düşmese grid.

  4. R.SCHUMACHER  avatarı

    inşallah Fry'ın da dediği gibi olur ve honda isim olarak olmasada takım olarak kalması biz f1 severler için çok daha iyi olur onun yanı sıra eğer böyle birşey olmaz ise button ve rubens gibi 2 pilot takımsız kalacak ve pilot pazarına düşüp koltuk arayacaklar .. ilgili gelişmeleri çok merak ediyorum hondanın vahim sonu ne olacak.. üstelik 2009 için en iyilerden biriydi.

  5. eccelstone alırsa bu cok buyuk adaletsızlk olur belki bir arap seyhıne satmalılar hem f1e merak ları fazla hemde zengınler abu dabi den sonra araplar iyi bir kaynak olablr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir