Mercedes: “Newey’in Ayrılması Red Bull’a Zarar Vermez”

Mercedes’e göre Adrian Newey’in Formula 1’den ayrılıyor olmasının Red Bull’a olumsuz yönde katkısının olacağını düşünmüyor.

Red Bull geçtiğimiz günlerde, Formula 1’in aerodinamik anlamda çok kısıtlanmasından sıkılan Newey’in Formula 1’den emekli olacağını ancak kendileriyle çalışmaya devam edeceğini duyurmuştu.

Toto Wolff “Yine orada olacak ancak bu sefer tavsiyelerde bulunacak. Bu Adrian’ın gideceği anlamına gelmiyor.  Takımla birlikte olmak ancak başka projelere odaklanmak istiyor.”

“O çok rekabetçi bir insan ve takımın aracı tekrar kazanan hale getirmesi için mümkün olduğu kadar yardımcı olacağı konusunda şüphem yok.” dedi.

Newey de Red Bull’da oluşturduğu yapının kendisinden sonra da başarıyı sürdürecek kadar iyi olduğuna inanıyor.

Newey “Milton Keynes’te çok iyi seviyede yetenekler var ve geçen yıllarda bu yapıyı güçlendirdik.”

“Umarım bu şekilde devam ederler ve gerekli olması halinde ben de onlara tavsiyelerde bulunacağım.”

“Umarım oldukça pürüzsüz bir geçiş olacak.” dedi.


Yorumlar

“Mercedes: “Newey’in Ayrılması Red Bull’a Zarar Vermez”” için bir yanıt

  1. Bu sezon aracını Newey tasarlamamış olsa korkmakta haklı olurlardı. Ancak önümüzdeki 5-10 yıl arası kullanılacak aero yapı ve motorlara sahip yeni aracı Newey yaptı. Takımda yerini alanlar mevcut aracı geliştirecekler. Zaten danışman rolü var, arada keline bi fikir gelirse açar telefonu söyler, olmadı alır kalemi eline çiziverir. Red Bull inanılmaz güzel bir iş yaptı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir