Rosberg: “Hamilton’a Karşı Üstünlük Kurdum”

Nico Rosberg, Avusturya GP öncesinde yaptığı açıklamada takım arkadaşı Lewis Hamilton’a karşı fark açmayı başardığını söyleyerek aralarındaki psikolojik mücadeleyi sürdürdü.

Hamilton’un Monaco’ya kadar art arda 4 yarış kazanmasının ardından Monaco’da bu seriyi durduran Rosberg, Kanada’da da önce polü kazandı ve sorun yaşadıkları yarışta 2. olarak Hamilton ile puan farkını arttırmayı başardı.

Rosberg “Takım arkadaşınız art arda 3 – 4 yarış kazanıyorsa bu onun pozisyonunu güçlendirir. O seriyi durdurmak, bu sporda psikoloji çok büyük role sahip olduğu için önemliydi.”

“Benim şu anda aldığım sonuçlar gibi sonuçlar alıyorsanız bu size ekstra şeyler sağlar. Takım arkadaşınızla biraz farka sahip olursunuz ve size faydası olur. Bu önemliydi.” dedi.

Avusturya GP’yi değerlendiren Rosberg “Avusturya’da yarışmak ve tekrar kazanma şansına sahip olmak için sabırsızlanıyorum. Bu pistte daha önce sürdüm ancak o yaklaşık 10 sene önce F3’teydi. Ve o dönemde A1 Ring olarak adlandırılıyordu.”

“Turbo motorlarla, V6 Hibrit Formula 1 aracıyla çok farklı olacak. Gridde herkes sıfırdan başlıyor olacak.”

“Kişisel olarak bu tür mücadeleleri seviyorum bu yüzden araca binmek ve tekrar üst düzey bir sonuç mücadelesi vermek için sabırsızlanıyorum.” dedi.


Yorumlar

“Rosberg: “Hamilton’a Karşı Üstünlük Kurdum”” için 2 yanıt

  1. Hamilton alır denilen Kanada sıralamalarında daha iyi olmak önemli bir kozdu bence. Macaristan’ı da alırsa Hamilton kaybetmiş demektir. Hamilton görünürde hep daha hızlıydı, ama nedense birkaç yarıştır olmuyor.

  2. Sonuçta şampiyona lideri adam doğru söylüyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir